L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 31 de desembre del 2011

ARTICLE D'OPINIÓ: Quanta feina per fer, quanta bellesa per vore.

 
De sempre hem anat a festivals, recitals, actuacions, però ahir divendres a Tavernes obria boca el Festivern amb una de les actuacions més variades o diacròniques, seguint el temps de la cançó en valencià, que hem vist mai. 

Tot un saber fer apoteòsic que ajuntava la gent que venia i coneixia la vella cançó amb la nova forma de fer dels joves. Eixe era el grup Arthur Caravan. A tindre molt en compte per la professionalitat en tots els temes, des del ska, el rock simfònic al cant “a capella” com els àngels. Ens quedarem impressionats després de més de hora i mitja d'actuació.

Però quedava la forma poètica de fer cançó de Feliu Ventura. Ací ja són paraules majors. Comprovar com amb uns micros de segona com els que tenim a la Casa de la Cultura, l'equip propi de l'ajuntament, i amb un guitarrista únicament, ahir es guanyava el jornal, perquè moltes vegades es feien l'harmonia amb la boca, taratejant que diríem, i ens portava a una actuació de primer nivell. 

Quina llàstima que TVV no gravara aquest home i ensenyara què saben fer els valencians amb la seua pròpia llengua. Podeu preguntar a les persones que vegeren l'actuació. 

No té res a dir: veies amb ell a un Brassens, al cantautor que vulgues en castellà.

Entenem la fama que li precidia a Feliu, ja ens havien parlat, però ahir per tres euros poguérem sentir, més que escoltar la poesia feta cançó. Poguérem somniar amb la gent que ho fa per la seua terra, des de Xàtiva, el poble del bateria Rus, des del mateix poble però sense estar obsessionat pels diners, des de la mateixa mare de la música.

Quina dicció, tot i apitxar el xativí, quan cantava “Present”! En fi podem dir sense equivocar-nos que tenim un present musical que la nostra propia TVV desconeix presumptament i oblida el fonament de la seua fundació: potenciar la nostra llengua. Us assegure que ahir i avui Tavernes es converteix en la capital del País quant a música en la nostra llengua. 

Vaja aperitiu el d’ahir. Bon vent i barca nova.

Ahir ens comentava un dels components del Consell d’Administració de TVV, que la televisió que ell intenta dirigir, sols te un disc de Raimon, un d'Ovidi, i cap de molts més cantants, menys d'Obrint Pas i altres.

Vaja, vaja... ¿on pagaran els impostos aquestos grups perquè no els tinguen ni com a referència per a fer bandes?. Vergonya, i això és el que denunciem a tots els valencians i valencianes de bona voluntat. 

Quanta feina per  fer, quanta bellesa per vore.

Jaume Talens
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jaume, del grup Canal-Fabra sobra quasi tot, sols podríem salvar en tot cas Nou 2, que fa algo de cultura i societat i en valenciá: per a sentir noticies del PP ja tindrem en endavant la primera.