L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 11 de novembre del 2011

Ni un euro més per als centres i escoles musicals. Per a la Generalitat del PP només valen les retallades.


Concentració ahir a les portes de la Conselleria

 Ni un euro més. No s’afig cap euro més als 3’4 milions que contemplen els pressupostos de la Generalitat en el 2012 per a dedicar als centres de música i conservatori. Això va quedar ben clar ahir en la reunió que el conceller d’Educació, José Ciscar, mantenía amb la  Plataforma de Centres de Música Autoritzats de la Comunitat Valenciana (Placema)


Placema ha denunciat que, a pesar del compromis agafat per Ciscar en agost, ara no pensa augmentar la partida dels pressupostos del 2012, que és un 34% inferior a la de 2009 després de les retallades del 2010 i 2011. La dotació de la Conselleria d’Educació ha passat de 5,1 millions en 2009 als 2,3 milions el el 2010 i el 2011, i per a l’any que ve la  xifra és de 3,4 milions d’euros.


Els centres de música i els conservatoris municipals donen treball a 1.200 persones i aprenen nocions musicals 8.500 alumnes de més de 200 municipis de les tres províncies valencianes.


Placema ha remarcat que pateixen les “brutals retallades” iniciades per Alejandro Font de Mora. La portaveu de la Plataforma, Lute Fernández, ha indicat que el Consell ha de compromotre’s amb el futur del sistema musical valencià i per tant no aplicar retalladles i dur a terme “un finançament sostenible per a l’educació musical tal com recollien les proposicions no de llei del PSPV i de Compromís, així com les esmenes presentades per EUPV, que foren rebutjades pel PP”.


La conselleria d’Educació afirma que ha ampliat la inversió en els centres d’aprenentatge musical i convida Placema a formar part del grup de treball que racionalitzarà el mapa educatiu musical valencià. Una mesura que Placema considera només està orientada a elaborar un nou model educatiu musical que supose un augmentar el pressupost de la conselleria y buscar que els centres siguen autosuficients i generen els recursos necessaris per al seu finançament. 


O siga, diguem nosaltres,  que siguen els pares i les famílies qui es rasquen les butxaques. Mentres tant, com ahir publicàvem ací en La Cotorra, per a l’any que ve si que hi ha 219’9 milions per a eventos i coses “especials” com la Fórmula 1, l'Open de Tennis, el Màsters Golf i la Volvo Ocean Race. I després s'omplin la boca amb conceptes com defensors de la cultura i personalitat valenciana, preocupats per les nostres tradicions... ¡Sort que encara tenim la confessió dominical, que sembla ser ho cura tot!!!

-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Eu torne a dir, no tot es blau o roig, n'hi han mes colors, refexioneu abans votar.

Anònim ha dit...

I qui paga les festes del PP? Dels diners que no es destinen a sanitat, educació o ajuts a les empreses...

O el País Valencià reflexiona i comença a votar partits valencians (els blavers NO son valencians), o acabarem sent "el levante feliz español", arruinat a base de ser espoliats pels espanyols.

Anònim ha dit...

Comentari típicament feixiste el de que qui no pensa com tú no es valenciá...