L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 10 de novembre del 2011

La consellera Johnson demana un “marge de confiança” per als grans esdeveniments i Compromís presenta una esmena a la totalitat dels pressupostos




Primer cal saber que els grans esdeveniments són els únics que no pateixen la crisi a la Generalitat. Les partides de la conselleria de Cultura estan reduïdes, però els grans esdeveniments augmenten un 20% al pressupost perquè segons consellera Lola Johnson són projectes de “rendibilitat demostrada” i demana “confiança” a l’oposició.

El valencià comptarà amb un 10'6% menys que a l’exercici de 2011 i la partida de l'activitat esportiva de base també es reduirà un 20,8% als pressupostos de la Generalitat del 2012. En canvi, el pressupost per als grans esdeveniments creixerà un 20%, és a dir, comptarà amb 30,5 milions més. Això és el que intentà explicar ahir la consellera de Turisme, Cultura i Esport, Lola Johnson, en la compareixença a les Corts.

Les explicacions justificatives de perquè estan destinats als projectes estratègics 218,9 milions dels 408,9 milions d’euros, és a dir, més de la meitat de Cultura- no van convèncer  i la consellera va apel·lar a la confiança: “Demanen un marge confiança a l’oposició per a executar aquests pressupostos i avaluar-los al final de l'exercici”.

La consellera parla de “rendibilitat demostrada” d’uns grans projectes que des de la seua creació han deixat un balanç negatiu per a les arques públiques, com per exemple, la Fórmula 1.

El major augment pressupostari de la conselleria Cultura correspon a la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat, que disposarà de 35 milions per a esdeveniments com la Fórmula 1, l'Open de Tennis, el Màsters Golf i la Volvo Ocean Race; així com per a infraestructures com el Centre Cultural de Benidorm, la Ciutat de les Llengües, la Ciutat de la Llum i l'Aeroport de Castelló. 

En contrast,  la Conselleria ha reduït un 4% la consignació del sector audiovisual, teatre, dansa, arts plàstiques, música i la restauració patrimonial; i destina sols 5,9 milions per a la promoció del valencià.

I damunt,  Johnson tenia la barra de remarcar que es tracta d’un “pressupost amb una aposta inequívoca per l'activitat cultural i esportiva.... i rendibilitat demostrada”. La consellera tenia la barra de parlar de “rendibilitat demostrada” d’uns grans projectes que des de la seua creació han deixat un balanç negatiu per a les arques públiques. Per exemple, el circuit urbà de la F1 ha presentat pèrdues des del seua primera edició. De fet, l’any passat es rumorejava que Francisco Camps tractava de vendre l'esdeveniment per ser una ruïna per a la Generalitat.

Dins dels pressupostos de Cultura també destaquen els 11,03 milions destinats al Circuit Ricardo Tormo i els 72,15 milions que comptarà CACSA. "Cada euro que s'assigna a aquests organismes reverteix en un benefici social i econòmic per als valencians", va afirmar Johson. Però tal vegada els beneficis siguen per exemple, els 15 milions d’euros que l’arquitecte valencià Calatrava s’ha endut a través de CACSA per signar uns documents.

Compromís ha presentat una esmena a la totalitat als pressupostos presentats, ja que els consideren “perjudicials als interessos dels valencians”.

- Segons l'Informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em fie més del Johnson dels champús.