L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 18 de novembre del 2011

Es viable una escoleta-guarderia en la platja? No hauria estat millor en el poble?



Una comissió creada pel govern municipal de Tavernes estudia la viabilitat de l'Escoleta de la platja. La comissió ha de determinar si realment es viable iniciar el servei de guarderia en la platja i si la demanda és la suficient.

El govern municipal vol posar trellat  a obres fetes sense cap estudi de viabilitat i, en aquest cas, vore si es viable una escoleta en una platja que no té pràcticament residents, com és la de Tavernes. Si que té molt empadronats, això és cert, de gent de Tavernes i molta de fora per interessos personals o cara a Hisenda, però té molt pocs residents i molts pocs matrimonis joves amb xiquets en edat infantil. Només cal vore quants alumnes hi ha de transport escolar. I en aquest cas parlem d’una franja entre 3 fins a 11-12 anys.

Fan falta escoletes en el poble, però en la passada legislatura s'en va fer una en la platja, en una zona sense urbanitzar. I es va construir, segons tots els indicis, sense haver analitzat la viabilitat,  atractiu i demanda davant la manca en la platja d’un conjunt de serveis que són els que poden atraure futurs residents. Són serveis que la platja de Tavernes ni els té ara, ni se’ls espera en un futur immediat, cas de farmàcia i servei mèdic, un bon servei de transport i comunicació publica  amb el poble, supermercats, ambulància i fins i tot un bon servei de seguretat policial, encara que açò el nou cap ho esta solucionant.

El govern municipal  ara vol analitzar la viabilitat, conéixer quants residents estan disposats a usar el servei. Uns estudis que en bona lògica s’haurien d'haver realitzat abans de fer les obres. Si la comissió determina que ara per ara no és viable l’obra es podria dedicar momentàniament a local multiusos, bé siga com a punt de biblioteca i serveis cultural o un punt d’informació turística que la Goleta no té, encara que l’edifici es prou gran per allotjar ambdós.

El PP va aprovar l’escoleta pagada amb diners del Plan Zapatero a petició de l'Associació de Comerciants i Empresaris de la Platja. Segons l’associació  una escoleta ajudaria a desestacionalitzar la platja i animaria a les famílies joves a viure a la platja durant tot l'any.  L’associació considera que l’estudi fet ara pot ser enganyós perquè ha de ser una aposta i amb el temps aconseguir que siga viable i ser un reclam per a famílies que puguen establir-se.

Tot això està molt bé i queda molt bonic dir-ho, però anem a parlar de realitats. Mentrestant i fins arribar a que visquen el número de famílies suficients, amb els fills suficients per omplir l’escoleta ¿qui paga el dèficit eixos anys? El paga l’Ajuntament o l’associació?

Eixa es la qüestió, qui es farà càrrec del més que segur dèficit. També caldrà saber si van a posar farmàcia i servei mèdic i ambulància tot l’any,  perquè a nosaltres que no ens esperen per a viure tot l’any a la platja sense eixos serveis bàsics. O sense supermercat o sense panaderia o sense un bon transport.

“Poderoso caballero es don dinero” i repetim cal mirar quants alumnes hi ha ara de transport escolar de la platja i potser ens done una pista dels alumnes que aniran a l’escoleta.  Dificil serà omplir-la amb fills de residents en el poble, per això dels viatges amunt i avall, que si plou, que si anem per ells per a dinar i els tornem, que si jo treballe i els meus pares o sogres no poden dur-los sempre a la platja...  molts factors.

De totes maneres, la comissió amb major criteri decidirà i l’Ajuntament, o siga el poble, que pague si cal. 
-

10 comentaris:

Estruch, membre de ACEPLAT ha dit...

Lo que volem desestacionalitzar la platja escomençant per que vixca gent en ella, i que puguen poder escolaritzar als seus fills de 3 a 6 anys en ésta i que després vajen al poble en el bus i ojala en un futur es puga tindre una escola completa en la platja, si es deficitaria doncs es cubrix donat que al fi i al cap ,es un servici d'indole social més, tantes coses es subvencionen per deficitaries...
A més, al poble ja va a fer-se la del carrer Alacant.

Indesidenter ha dit...

Senyor Estruch, que l'escoleta de la platja és una guarderia, allò que en deiem abans una maternal per a xiquets i xiquets de 0 a 3 años. I s'ha de pagar tots els mesos, encara que tinga subvenció.

No és una escola pública ni debades. Allí no aniran els xiquets de 3 a 6 anys (educació infantil o preescolar si vol).

Si vosté que és de l'Associació i té una certa experiencia en el tema associatiu dels col·legis això encara no ho té clar, vol dir que l'associació ACEPLAT tampoc ho té i per tant no comprenem com demanaren la guarderia i el que és pitjor com el PP la va contruir, quant en el poble no hi ha.

I vosté sap, inclús millor que jo, que la guarderia no és viable, que no hi ha la platja matrimonis joves per omplir-la. A banda, vorem si hi ha alguna empresa que es vulga fer càrrec de la gestió sabent com està el tema de serveis i de gent que viu a la platja.
O vol omplir-la amb xiquets del poble?

Ja ho diu La Cotorra - i vosté ho sap- la gent jove vol tindre coberts sanitat, transport, seguretat, supermercats... ¿Eixos serveis els va a posar la seua associació?

Amb el cor a la mà: si vosté tinguera els fills entre 0 i 3 anys es quedaria a la platja a l'hivern només per la guarderia?
Veritat que no? Jo almenys li dic que jo no i de fet en conec mes d'una i més de dos parelles que s'aguantaren fins el primer embaraç. Només nàixer el crio al poble, que no sabem per la nit que pot passar i si cal metge. Per cert alguna deu viure no molt lluny de vosté en la platja.

I quant a la guarderia del carrer Alacant... què vol que li diga? Pla Camps. ¿Li diu alguna cosa això? Passarà com la depuradora?
I també li recorde que serà de 0 a 3 anys i que no va a solucionar ni de bon tros el problema i la manca de guarderies publiques-subvencionades que té Tavernes. I el PP de la Generalitat ni pensar a fer-ne ni una.

Sentint-ho molt: la guarderia en mig d'una zona no urbanitzada de la Sardina és un gran desgavell. Com les pistes de padel i tennis enmig del sector 12.

I lamante dir-li-ho: tota la culpa no és del PP. Crec que m'entén. I damunt destrossaren l'única plaça que hi ha en La Sardina.

Anònim ha dit...

Qui estarà en la comissio?

Suponc que, defenent la transparencia i participació que pregona l'ajuntament, estaràn membres del govern, de l'oposicio, técnics municipals, veins de la platja i comerciants de la platja.

Anònim ha dit...

A la platja viu molta més gent del que pensa la majoria, si bé és cert que tenim moltes mancances, i una d'elles és l'escola infantil, no és ni de bon trós la prioritària, però d'haver-la tinguda l'havérem utilitzat. La majoria de la gent que la demandava en el seu moment, ara té els fills grans i no li fa falta. Tampoc no sé si serà un incentiu per potenciar una platja que està totalment despotenciada. Per al coneixement d'alguns puc assegurar que en la parada de bus que pugen els meus fills hi pugen 18 xiquets i només és la segona parada de la ruta... Crec que ens mereixem un respecte i una consideració i dir que a la platja no hi viu ningú, és convertir-nos en invisibles, i no és així. La gent de la platja s'ha desplaçat al poble quan li ha fet falta l'escoleta infantil i se l'ha pagat com qualsevol altra persona, les coses no són debades.
I per cert, això de destrossar una plaça, amic indesidenter, convindràs amb mi que, allí no existia només que un gran bassal quan plovia i un femer quan no. A veurem ara que passa amb ella, és molt més interessant aprofitar els diners per fer decent la zona, que després de tants anys, ja estaria bé.

Indesidenter ha dit...

Perdona que discrepe un poc només. A la platja hi ha empadronada molta més gent de la que es pensa, fins i tot de fora (cosa d'Hisenda, ja ho he dit), però no hi viu. Jo mateix he estat empadronat vora deu anys i no hi vivia. I així en conec a molts. A la meua escala ara tres families, empadronades i ninguna hi viu.
I potser no m'he expressat bé en el tema de la plaça. Efectivament és un bassal i encara ho es. El que volia dir es que allí hi havia segons sempre deia el PP i la comunitat de veïns el lloc per a fer una gran plaça, l'única zona verda que tindria la Sardina, i el mateix PP s'ha carregat eixa possibilitat.
I se l'ha carregat quan a 10 metres, nomes separat per l'ample d'un futur carrer, l'ajuntament te un solar de vora una fanecada on cabia la guarderia.

I vull que sapigues que sóc el primer que vol una bona platja per al meu poble, amb els millors serveis, les millors dotacions... pero ara em sembla molt adequada la idea del govern que, si és com m'han dit, no vol separar la urbanització del que queda de la plaça de la guarderia de la resta o d'una gran part del sector. S'està treballant, si no m'han informat malament, en eixe projecte: asfaltat del que queda de la plaça i dels carrers.
I si no s'ha urbanitzat abans és perquè al PP ni li va donar la gana després de paralitzar el projecte primer - ja ha plogut i hem tingut més bassals- i el van paralitzar si te'n recordes per augmentar la volumetria d'una part del sector i que una empresa que ara presenta problemes fera finques i més finques on inicialment hi havia previst unifamiliars.

Tu mateix dius el número i em sembla molt pocs xiquets si prenem que l'escola obligatoria es de 6 a 11-12 anys. Quants en seran de 0 a 3 anys? 10? 8? Crec que massa perquè quan un té un crio menut, se'n va al poble, com molts hem fet, i els deixem a casa els pares o els sogres si tenim treball i més si el tenim fora.

Avui per avui, una guàrderia és inviable i no solament pel numero de xiquets sino pel cost que suposaria als pares si han de tindre'ls allí tot el dia i que els donen a menjar, fins que acabem el treball. Millor en el poble, amb els iaios. I que vols que li fem si es així.
Salutacions.

Enrique Estruch, miembro de Aceplat ha dit...

Todos los partidos políticos han llevado en sus programas electorales siempre y como objetivo primordial para la playa el desestacionalizar su uso, es decir, que no sólo sea una playa de residencia de verano, si no que se resida en ella todo el año, con el consiguiente beneficio para todos los ciudadanos de Tavernes, tanto económico, como social, al ofrecer un estilo de vida diferente, sobre todo fuera de temporada.
Pero para ello es necesario crear servicios : Conexión con estación y pueblo, supermercados, locales de ocio, farmacia, médico... y también educación.
Por ello desde ACEPLAT propusimos al anterior gobierno y este lo compartió y materializó, el proyecto de una escuela infantil que motivara a muchas parejas jóvenes a vivir en la playa todo el año, sin la molestia de tener que trasladar a sus hijos, tan pequeños, al pueblo, acompañado después por el servicio que yá se ofrece de bus escolar una vez empiecen el ciclo obligatorio, y en un futuro, porqué no, tener una centro escolar completo en la playa.
Siempre hay que dar un primer paso, aunque nos cueste , y yo contesto a los que dicen que si será deficitaria, que desde cuando un servicio social, como lo es la educación, se tiene que medir en dinero.
También se apunta a que se pueda usar el edificio para otros servicios como biblioteca o punto de turismo:
No son incompatibles: aunque para el segundo no sea el mejor sitio al quedar un poco fuera de vías principales, no lo rechazamos pues también está en una zona en expansión y junto al mercadillo de los Sábados, además de ser compatible con la escoleta pues esta podría dejar o ralentizar sus servicios en verano, hay espacio para ambos servicios en conjunto.
En cuanto a biblioteca, más compatible si cabe, dos servicios sociales en un mismo edificio con el mismo destino, educar , y al mismo tiempo rentabilizar sociálmente si cabe más aún la inversión, porque evidéntemente una biblioteca pública tampoco es rentable económicamente, es más, se podría hacer la concesión del uso del edificio en conjunto para los dos servicios simultáneos.

Es por ello que, desde Aceplat, pedimos se mantenga el uso para el que se edificó la escoleta, aunque lo hagan compatible con otros usos sociales.

Indesidenter ha dit...

Senyor Estruch que l'ensenyament obligatari no comença als 0 anys.

De 0 a 3 cal els pares l'hem de pagar i la guarderia no la paga l'Ajuntament sino els pares, per molt servei social que siga. Mire les guarderies del poble, fins i tot la municipal qui paga tots els mesos. L'Ajuntament ja fa prou en cedir el local i que una empresa tinga la gestió.
Si ACEPLAT va a pagar a l'empresa el que val la gestió (educadors, treballadors, neteja...) perquè siga debades als pares de la platja... endavant!!

Algú ja ho ha dit i crec que té tota la raó. No es creu ningú que la platja es salve i desestacionalitze perquè té una guàrderia. Això no s'ho creu ningú.

Transport regular i public entre el poble i la platja tot l'any i amb bons horaris, farmació tot el dia, servei mèdic tots els dies, ambulancia fixa per si no hi ha servei nocturn medic, supermercat... això com a mínim és el que cal per començar. Mentre això no estiga, oblide vosté d'eliminar l'estacionalitat de la platja.
Les joves parelles no volen posar-se tot el dia dins del pis perquè no tenen cap lloc on poder anar i alternar en la platja. I no van a la platja. Ja li ho dit. A la meua escala tres (jo era el quart) empadronats i no en vivim cap.
Vosté sap que ara per ara i amb la quantitat de gent que viu i pernecta en la platja en edat de tindre fills és inviable la guarderia. I gent del poble no n'espere.
En eixes condicions de la poca gent jove que viu i la perspectiva de cada dia en viuen menys, el que no comprenc és com vostés demanaren una guarderia i com l'anterior govern la va aprovar per a una platja que és un desert des d'octubre a juny. I em sap mal dir-ho perquè és la meua platja, és el meu poble i no voldria fóra així, però la realitat és la que és.

És la meua opinió i no li demane que la compartesca. El temps donara i llevara raons.

Estruch i Ferrando ha dit...

Sols tinc que dir indesinter que per algo s'ha d'escomenzar si volem que vixca mes gent a la platja, i , perque no escomenzar per l'educació?

Estruch i Ferrando ha dit...

P.D. inde : jo també assennyale lo del bus, sanitat, farmacia , etc. tot es necessari per a desestacionalitzar, jo també he vixcut tres anys a la platja i es depriment, peró, t'insistixc, per algo s'ha d'escomenzar, sols demanem que es done l'oportunitat de traurela a concurs, t'asegure qu'entre noslatres, es de Aceplat, n´hi han interesats en explotarla, que donen al menys l'oportunitat , que no canvíen el seu destí sense probar-ho i si es deficitasria, tranquil, sempre estem a temps de canviar-lo.
A més, si es compartix amb biblioteca o punt de turisme, servicis deficitaris per se, i que es pot fer donat que té tres aules i de moment sols es faría falta una per guardería, els costos es repartiríen entre els explotants del complexe.
Mira els planols del projecte, si no els conseguixes, des de Aceplat t'els facilitem, estudials repensau i disme algo, una abraçada, supose ens vorem hui pels colageselctorals.

Anònim ha dit...

Hem de ser realistes, en època de bonança econòmica on tothom treballava, portava als seus fills si tenia necessitat, a les escoles infantils allà on fera falta, i si per això s'havia de desplaçar a Benifairó, la Barraca o Gandia, doncs ho feia, perquè li feia falta, ara no és cas. Avuí trobem vacants en totes les escoletes infantils de la població, fins i tot en la municipal, així que a hores d'ara és qüestinable la necessitat de totes totes. Aixó si, a la llarga quan a partir de setmana que ve, quan tothom tinga feina com ha promés algun que altre partit polític, ja tornarem a parlar,...Ironies a banda, per ampliar informació, quan he parlat de nombre de xiquets, ho he fet només d'una parada de bus, i s'omplin els dos autobusos que venen a per ells per portar-los a escola, també n'hi ha gent que el bus escolar no l'utilitza, i són residents de la platja. Aprofite per recordar que l'ensenyament és obligatori fins els 16 anys, així que amb aquestes dades estem parlant de molts més xiquets, així i tot, torne a insistir abans que una escoleta infantil, la qual cosa no considere una mala idea, però abans ens fan falta altres coses, pensant en el conjunt de la població resident, xiquets, joves, adults i anciants,...
I quan a la urbanització de la sardina, desgraciadament estic en posesió de saber com de malament s'ha fet tot, i la poca o nula voluntat política pel partit que governava anteriorment en condicionar la zona i dignificar la platja. Confie i espere que aixó va a canviar, i s'arreglarà. Però també sé que serà l'any del batre, sinò enguany, l'altre. Paciència i una canya...