L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 7 de novembre del 2011

ELECCIONS 20-N: Espanya no necessita el mateix que el País Valencià, o si voleu, el PP nacional no fa gens de cas a les demandes del PP valenciàn


Li dirà Rajoy a Fabra: "Oye que lo tuyo no puede ser"

No ho diguem nosaltres, la gent de La Cotorra. Ho proclama i ho diu el programa electoral, que defensa Mariano Rajoy, i on es veu clar que no recull el que diuen els dirigents del PP regional.

“El que Espanya necessita” són les mesures que el PP nacional, de Mariano Rajoy, ha presentat al programa electoral i no inclouen, de manera específica, les reivindicacions que fa temps defensen els dirigents conservadors valencians.


El PP ha elegit València com a seu de l’acte central i tots estàvem desitjosos de conéixer el programa dels populars i vore si és “un espill de les polítiques i les reivindicacions de la Comunitat Valenciana”, com afirma David Serra, vicesecretari d’Organització del PP de València.


Primer: El deute històric no té resposta. Saldar la diferència de finançament per la població valenciana, que el Consell xifra en 7.300 milions d’euros, no apareix al programa electoral del PP.  Serran afirma que Rajoy es compromet per escrit al “reconeixement d’un finançament just per a la Comunitat segons el criteri poblacional” però al document no hi ha cap referència. Si que parla d’establir un “nou model... que tinga en compte la població i les circumstàncies del cost dels serveis públics, i les exigències d’estabilitat pressupostària”, però mai fa al·lusió al deute contret amb els valencians. Tot i que Alberto Fabra va dir que continuaria reclamant-lo, encara que Rajoy arribe a la Moncloa.


Dos: El Corredor Mediterrani es queda sense aclarir. Segons Serra, el programa del PP és l’únic que es compromet amb l’execució del Corredor Mediterrani, però el programa electoral no cita el Corredor Mediterrani i fa una referència general al desenvolupament d’infraestructures: “Prioritzarem les connexions transfrontereres i impulsarem el transport ferroviari de mercaderies millorant la seua connexió amb els ports, les plataformes i els nòduls logístics per aconseguir una intermodalitat eficient i fiable”.


Tres: L’AVE fins a Alacant i Castelló no es contempla i es parla de desenvolupar una xarxa d’Alta Velocitat moderna, sostenible i eficient. El mateix Alberto Fabra va culpar el govern de Zapatero de dificultar l’arribada de l’alta velocitat a Castelló per les retallades del ministeri de Foment. “Vull que Foment ens deixe de prendre el pèl amb excuses”, va declarar Fabra abans de ser president. ¿Què dirà ara? ¿O deixarà que els seus li prenguen també el pèl?


Quatre: Les polítiques hídriques, en clau valenciana, dependran dels excedents. El programa de Rajoy no anomena el transvasament de l’Ebre o el del Tajo-Segura  i només diu que cal estar a l’espera de sobrants una vegada cobertes les necessitats dels territoris per on passa el riu. Per tant, la “solidaritat interterritorial” queda supeditada a  transferir sobrants, si els hi ha.


Cinqué: La prevenció d’incendis s’inclou com a prioritat. El programa du polítiques compromeses amb el medi ambient que si es porten a cap garantiran en un període de 30 anys la regeneració del sòl forestal cremat. Això farà difícil la modificació de la Llei de Boscos que vol fer l’executiu de Fabra. 

Sisé: Si que es garanteix la promoció de grans esdeveniments amb un pla nacional de turisme, com indica Serra, que servirà per “rellançar la imatge d’Espanya”. El PP nacional, a semblança del valencià, apostarà per “la celebració de grans esdeveniments culturals i esportius a Espanya”. Però cap paraula de València, la gran pionera en els grans esdeveniments, en serà destinatària.

Si el programa de Rubalcaba diguera tot això ¿que en diria el PP valencià?... Bingo, ho haveu encertat: Dirien a crits que ¡El govern central ens oblida, no ens té en compte per a res!! Però ara callaran. Com callaren quan es va fer l’AVE a Valladolid i es va rebutjar l’AVE a València essent Aznar president i com el PP valencià va callar quan la Comisaria de Transportes y Energía d’Europa, la popular Loyola de Palacios, no va defensar el Corredor Mediterrani. I callaran novament perquè ho tenen clar: cal ofrenar noves glòries a Espanya.

- Text basat en la informació de la premsa diària.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs com apliquen el mateix a tota Espanya que a la nostra comunitat,: retalls en lo social i a seguir gastan-se diners en obres faraóniques, anem aviats, ara més que mai es precís que no tinguen majoría absoluta.

Anònim ha dit...

No hi ha diners. A mes, despres de vore el debat d anit, queda mes clar que Rebolcaba no te programa, al menys no va fer cap mencio a ell. Espanya necesita un canvi, com el necesitava el poble. Es hora de votar a Mariano Rajoy. Rubalcaba no mes fa que mentir i negar la evident manca de capacitat del partit socialista per fer front a la crisis, que es el principal maldecap de la nostra societat.