L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 4 d’octubre del 2011

TEMA DEL DIA: RETALLADES A LES AJUDES PER ALS MENJADORS ESCOLARS





 La Conselleria d'Educació continua la seua política “d'estalvi” i les retallades arriben al menjador escolar. L'augment del barem de les ajudes dels menjadors escolars fa preveure que molts pares no podran gaudir la beca.

L'educació pública continua sent una competència de segona entre les prioritats del Consell valencia i a la manca de professors s'ha afegit ara els problemes i els retards en la concessió de la beca del menjador. Alguns pares es quedaran sense la beca i hauran de fer front als 100 euros de menjador que suposa no tindre les ajudes oficials.

Ahir dilluns començava l'horari dels escolars amb vesprades incloses i, tot i que molts pares i mares  utilitzaven els menjadors dels col·legis per als seus fills, ho feien desconeixent si rebran la beca per assumir eixa despesa quan en altres anys, a hores d'ara, les llistes de les ajudes ja estaven publicades. 

Finalment, la Conselleria d'Educació va donar a coneixer ahir el llistat de beneficiats que han recaigut enguany en el 62,69% dels alumnes que les han demanat. De 85.000 sol.licituds presentades han obtingut ajuda 58.000, cosa que ha fet que la presidenta de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA), María José Navarro, qüestionara ahir l'elevat barem: cal obtenir 17 punts per poder aconseguir l'ajuda. El 37% que s'ha quedat fora haurà d'abonar uns cent euros mensuals per aquest servei.

La presidenta de la FAPA  alertava que molts alumnes s'han quedat enguany sense aquest tipus d'ajuda, perquè el barem aplicat per a la concessió ha augmentat. “Com que hi ha més alumnat que demana la beca, cada vegada la puntuació exigida és més elevada, i la Conselleria no inverteix perquè arribe a tots els que la necessiten”.
 
La Federació de Pares considera que les beques de menjador són claus en l’escola pública. Per aquest motiu, des de FAPA-València es demana que s'augmente la partida de beques de menjador, ja que molts pares que en anys anteriors gaudien d'eixa ajuda, és molt possible que no la reben aquest curs per l'increment de la ponderació. 

Alguns directors escolars valencians s'han queixat pel fet que si s'atorguen les beques conjuntes de transport i menjador, quan hi ha alumnes provinents d'urbanitzacions a uns quants quilòmetres de l'escola que sí reben aquesta beca conjunta malgrat les seues bones possibilitats econòmiques.

-

3 comentaris:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

A los concertados, que cubrimos más de 700 plazas entres los dos, a ver que pasaría con ellos si de un dia para otro cerráramos las puertas, no se nos subvenciona ni comedor ni bus de la playa, por lo que tenemos desde la Concapa ante los tribunales a la consellería.

Anònim ha dit...

He llegit CONCAPA?.
Ja m'has dit prou!!!

Enrique Estruch ha dit...

¿a qué asociación quieres que pertenezcamos los padres de un colegio católico? es de pura lógica que a concapa.