L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 20 d’octubre del 2011

TEMA DEL DIA: Fabra no sap com eixir del forat deixat pels anteriors governs populars



 
Al nostre president li està passant com al govern municipal de Tavernes: els anteriors governs li han deixat l’economia per terra i tampoc no té ni per a pipes.  El conseller d’Economia, del PP, Enrique Verdeguer admet que no pot pagar els proveïdors i que, per fer-ho, la Generalitat governada de fa anys pel PP s’endeutarà encara més. Vaja una cosa com a Tavernes, que per a pagar els proveïdors i les factures que va deixar l’anterior govern del PP s’ha hagut de demanar un préstec ICO.

"Hui es compleixen 35 anys de Ford al servei de la societat valenciana, espanyola i mundial”. Així de pletòric es mostrava el president Alberto Fabra  a la fàbrica de la Ford a Almussafes, mentre al cap i casal, el cirurgià encarregat de sanejar els comptes de la Generalitat, assumia el drama. En contrast amb la realitat virtual imaginada per Fabra, al conseller d'Economia, Indústria i Comerç li va tocat ahir admetre la crua realitat terrenal: la Generalitat emetrà més deute públic, en forma de nous bons patriòtics dirigits a inversors particulars, al novembre o desembre. 

Amb l’anunci d’aquesta emissió, Verdeguer reconeixia explícitament  per primera vegada que la Generalitat, governada de fa anys pel PP com ho estava Tavernes, no pot pagar els proveïdors i prova és que "la primera liquiditat" que generen els bons –segons va dir el conseller- es destinarà, "sens dubte", al pagament a proveïdors. Un tema “gravíssim” que, segons va reconéixer, "ens atabala a tots".

L'impagament als proveïdors s’ha convertit en el maldecap de l’equip de Govern de Fabra. El més cridaner ha sigut el cas dels proveïdors sanitaris, fins al punt que esclatà la polèmica pel fet que hospitals i farmàcies pogueren quedar desabastits. Moltes farmàcies valencianes estan ja a punt del concurs de creditors. Els retardaments del Consell també estan afectant els serveis bàsics i subministraments d’escoles, instituts i universitats. A les conselleries i empreses públiques, són molts els treballadors que han de posar diners de la seua butxaca per pagar el material d’oficina. I fins i tot els mateixos partits polítics amb representació a les Corts no estan cobrant les subvencions de la Generalitat. 

El 22 de desembre es compleix el termini donat per l'Institut Valencià de Finances per retornar els 1.500 milions d'euros més el 4,75% d'interés emesos un any abans a través de bons destinats a inversors particulars. El passat mes de maig, la Generalitat tornava a llançar una nova emissió de bons a 12 o 24 mesos. Llavors el volum de deute públic col·locat va ser de 600 milions. El conseller Verdeguer ja va avançar el mes passat que no sabia com tornar eixos 1.500 milions, més els interessos, a les butxaques dels valencians. 

Vist el forat dels comptes públics perpetrat en l’era Camps, la conselleria d’Economia estudiava renovar l’operació i inclús emetre nou deute per intentar pagar el ja acumulat. I així farà la Generalitat de Fabra: endeutar-se més encara per pagar l’escandalós deute generat per l’etapa Camps. Segons dades del Banc d’Espanya, el deute públic valencià arribà als 20.547 milions en juny. 

-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que barbaritat, ha de passar algo gravissim al mon per a que algo es solucione, per ejemple, que explote el mon. Una frase que em deia un antinc company meu o resumeix tot: "xics, si aço pot anar pitjor tranquil que es posara pitjor" o " xics, disfruteu que el mon s'acaba".
Estic super desepcionat.

Anònim ha dit...

... no m'estranya que no sàpiga eixir...

Anònim ha dit...

Éste está haciendo lo mismo que Camps con Zaplana, o Rubalcaba con Zapatitos, como si fueran algo nuevo, pero , como dice el dicho popular "te conozco bacalao aunque vayas disfrazao", rien de rien...¿porque, al fin y al cabo, de cuando viene la crisis? de cuando el crecimiento se basó en pies de barro con Aznar y en nuestro caso, Zaplana y Camps , y rematado por ZP y este último,¿ahora que quieren milagros? de esos barros vienen estos lodos.

Bonic. ha dit...

Però un bon governant sap governar amb crisi o sense crisi. Ja que sap en cada momnet el que cal fer. I això vulgam ono ho esta demostarnt l'actual govern del tripartit. Es queixen que no hi ha diners per a certes coses i altres si. D'acord això es governar per això hi ha diners i per altres no. I punt. Visca Jordi, Carme i Karina, junts podem.