L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 7 d’octubre del 2011

TEMA DEL DIA: Compromís vol que es depuren les responsabilitats en la CAM



Enric Morera vol saber perquè el Consell no va fer res per aturar el què passava

La consellera socialista de l'entitat Novacaixagalicia, Mar Barcón, ha dimitit en protesta pels 23,6 milions d'euros que rebran tres exdirectius de la caixa com a indemnització. Els directius formaven part de l'equip directiu que ha provocat la intervenció de l'entitat. 

A València, com sempre, som diferents. La setmana passada la directora general de la CAM, María Dolores Amorós, va ser acomiadada dràsticament pels interventors del Banc d'Espanya. Amb un sou que arribava als 593.040 euros a l'any, havia acordat amb l'expresident de la caixa, Modesto Crespo, una pensió vitalícia de 369.497 euros anuals. Malgrat aquestes xifres i la crítica situació de l'entitat, encara no ha dimitit cap responsable de la CAM encomanat pel Consell ni cap membre de la Comissió de Control. 

Ahir, el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, va presentar una interessant pregunta en el parlament per a conéixer quin grau de responsabilitat tenen els dos representants de la Generalitat que hi ha en la Comissió de Control de la CAM. L'objectiu era saber si el Consell té constància de l'activitat d'eixos dos vocals i, a més, Compromís vol esbrinar si aquests representants han fet alguna objecció en el període 2006-2010 respecte a les retribucions dels directius de la caixa. Amb aquesta iniciativa es busca que les persones implicades en la problemàtica de la CAM assumisquen la seua responsabilitat i, per tant, els representants de la administració valenciana també haurien de responsabilitzar-se. 

La CAM disposa d’una comissió de control que ha de supervisar i vigilar la gestió del Consell d’Administració i de les seues comissions delegades. El seu propòsit és que eixa gestió es desenvolupe amb la màxima eficàcia i precisió. S'ha de destacar que eixa comissió està formada per deu membres, dels quals quatre són elegits pel grup dels impositors, dos pel grup de corporacions municipals, dos per la Generalitat Valenciana, un pel personal de l’entitat i un per les entitats fundadores. 

“Seria molt greu que els vocals de la comissió de control de la CAM no hagen dit res” en relació a les retribucions dels directius, ha assenyalat Morera, que afegia que encara seria pitjor si la Generalitat, una volta informada pels vocals, “no haguera actuat per a posar fre al descontrol que s’ha produït al si de la caixa”. El fet és que la depuració dels responsables de la caiguda de la CAM encara no s'ha realitzat.

- Basat en l'Informatiu
-

1 comentari:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Desde mi partido también lo solicitamos, es de vergüenza que de tener dos cajas autónomas valencianas, ahora depengamos una de Madrid y otra a saber de dónde, si no la trocean que sería aún peor, cuando la suma de las dos hubiera dado una gran caja valenciana y ya no te digo, si a éste proyecto se hubieran sumado caja Murcia y Sa Nostra, tendríamos una de las cajas más fuertes ya no de España sino de Europa, pero el provincionalismo alicantino no lo ha querido, hay que ser cortos de vista, de ser una caja valenciana pasará a ser...
Y yo pregunto, ¿porqué no se ha aprovechado para nacionalizarla con capital valenciano y así poder ayudar a las familias hipotecadas y pequeñas empresas y autónomos a salir adelante? mucha boquita y pocos hechos.