L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 11 d’octubre del 2011

L'Ajuntament vol taller les males olors sobre Tavernes

 
L'alcalde,  Jordi Juan, va presentar ahir en el ple una moció per tal d'aprovar un conjunt de mesures que eliminen o minven dràsticament els olors que pateix Tavernes.

L'alcalde explicava com el dilluns, 3 d'octubre, s'havia iniciat un període de fortes olors molt desagradables que provoca coentor i sequedat de gola  a moltes persones. L'alcalde recordava els períodes d'olors d'anys anteriors i com el seu partit va estar recolzant les iniciatives dels veïns perquè actuara l'ajuntament fins i tot amb diverses i múltiples intervencions en el ple i preguntes sobre les mesures preses.

Davant la repetició de les olors, l'Ajuntament sol·licitarà a les Conselleries de Sanitat, Medi Ambient i Industria, que  procedesquen, el més aviat possible, a esbrinar l’origen  exacte dels fums i dels olors detectats, amb una anàlisi detallada de substancies que contínuament respirem els ciutadans de la Valldigna, posant  atenció a la presencia de hidrocarburs aromàtics policíclics. També es demana la imposició de mesures correctores als seus generadors  per tal d’evitar molèsties o afeccions sobre la salut dels ciutadans i del seu medi ambient.

El mateix alcalde assenyalava en el tex que es donarà el màxim de facilitats per tal de no quedar-nos en bones voluntats i papers escrits,  fins i tot es vol demanar la col·laboració de la Universitat i la  intervenció de laboratoris específics en la matèria. Per això, es contempla en la moció la consignació de   la partida pressupostaria pertinent, tenint en compte que la salut és allò més important.

L'ajuntament una vegada sabuts els resultats valorara el donar compte a la Fiscalia especial de delictes ecològics.

La proposta de l'Alcaldia va ser aprovada per unanimitat.

-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora que es fera alguna cosa, el veïns estem farts de no poder obrir les ventalles i respirar aire net!!! Crec que tots junts farem força per tal de sol.lucionar l'olor que ens estem tragant!! I que tans problemes ens crea en l'organisme

Anònim ha dit...

Espere i dessitge que siga veritat el que han promés al proble, sols hi havia que vore ahir com estava l´ajuntament en el plenari, i preguntar a la majoría que feïen allí, com jo eren molts que volien saber com actuarà aquest ajuntament amb l´empresa que no varen posar nom i cognom, però bé, tots ho sabem.

Anònim ha dit...

Per que esta la foto de F. G. a la capçalera de la noticia??

Crec que pot dur a malentesos gens desitjats.

Si no els vol dir el nom ni posar la foto de l'empresa que tots pensem que es pose un dibuix o algo semblant pero no perjudiquem a ningú.

Ja estan prou mal les empreses i aixo falta.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Inicialment havíem explicat que la foto que il·lustrava el tema ens l'havien enviada i que ningú a Tavernes podia considerar a F. G. responsable de les olors.

De tota manera i per evitar malentesos gens desitjats, com bé apunta el nostre comunicant, l'eliminem.

Vos demanem disculpes si algú de vosaltres, arran de la publicació de la foto, havia pensat que ens referíem a la centenària i modèlica empresa vallera.

Anònim ha dit...

Empezo con las torres de alta tensión y ahora con los olores. Que cerca estamos de decir:!Que verde era mi valle! Y en esto los pperos mal administradores y defensores de intereses particulares empresariales tienen toda la culpa.

Anònim ha dit...

Parlant de les torres d'alta tensio.

Ahir estaben fent, al salo de plenaris del nostre ajuntament, l'expropiacio dels terrenys per a la linea de 220 kv.

Algu s'habia enterat??

Anònim ha dit...

Ens pareix bé que l´alcalde vissite l´empresa Asfaltos Chova s.a. per a comprovar de primera má les olors que molts dels veïns del poble acusen aquesta empresa de provocar-los.
El que no em pareix bé son els comentaris sense ningú tipus d´estudi rigurós.
Les olors per supost que es deuen de eliminar, peró per totes les empreses que els provoquen no sóls d´una en concret.

Anònim ha dit...

Que no vinguen amb milongues, l olor es d asfalt...
Per cert com es que tenen caducada la certificacio iso 14001 de mediambient? Podeu comprovar ho facilment en la seua pagina web, tenen un certificat penjat que no esta renovat.

Anònim ha dit...

Per al rigoros, que pase per Asfaltos Chova a les 10 de la nit, fa una pudor horrorosa, les olors ixen d'alli, ara, que vullguen fer nos creure que aixo no es mal...estan fent se rics a costa de la nostra salut, quina poca vergonya, ara es defendran dient que no son ells.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Per al anonim 12/10/2011 22:37:00.

No se donde has mirado tu eso que afirmas, pero igual que tu yo si lo e visto y el certificado de la ISO 14001 CADUCA EN 11/02/2014 Y SE RENOVO EN 11/02/2011.

Asi que cuando miremos documentos miremos bien.

Y leyendo el articulo, veo una cuidada redaccion para no decir el nombre de una empresa, nombre que ya se ha dicho aqui hasta la saciedad, cosa que me sorprende son las afirmaciones aqui de que el alcalde y el jefe de la policia, fueron a hablar una empresa a x horas de la noche y luego en el Pleno no dijo los nombres ni el nombre, eso porque si fue puede decirlo y hablar no es acusar, hay una pequeña gran diferencia.

Y tan cuidada es la redaccion, que parece que hablen de todo el mundo mundial y de todas las empresas, pero para los que saben que es " hidrocarburs aromàtics policíclics", o estan hablando de los propietarios de los coches a gas-oil, que producen este gas en el momento de la combustion, o estan hablando de la unica empresa que puediera producir esto.

Eso si que es decir sin decir.

Un saludo

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies per la lloança de la subtilesa, redacció, etc.
Tenim bon redactors en l'equip, com ha pogut comprovar.

I dir que no ens cauen els anells dir el nom de ningú quant hi ha certesa. Però hem fet el mateix que al plenari: mentre no hi haja una confirmació demostrada de l'autoria... és presumpte autor del fum i de l'olor i hem preferit en aquesta ocasió no posar res abans que publicar:
l'empresa X X, pressumpta autora,

Anònim ha dit...

Pues si si...ja esta actualitzat, que casualitat! Ara... com sabem de que va el tema, sabem que sabeu de sobra quan van a realitzarvos les medicions, sabeu el dia que vos auditen, i segur que eixe dia no solteu tota la merda que esteu soltant totes les nits. Tambe vos dic que a AENOR no li fara gens de gracia que desperteu tanta sospita, potser li arribe algun recull de premsa. No se tot pot passar...

Anònim ha dit...

JA QUE SE SEGUR QUE EL NOSTRE SENYOR ALCALDE JORDI SEGUEIX AQUES BLOG, LI PREGUNTE A ELL O A LA COTORRA (QUE LI POT FER APLEGAR DE PRIMERA MÀ): SENYOR ALCALDE, JA SAP D´ON VENEN LES OLORS?? O ANEM A PEGAR UNA VOLTETA ELS DOS?? IGUAL ES QUE PORTA SIS MESOS CONSTIPAT I NO SENT OLOR.... TOT POTSER.
ESPERE QUE HO PUBLIQUEU.

La Cotorra de la Vall ha dit...

A tu t'interessen les olors o les olors són l'excusa per a deixar entrevore que, segons tu, fa sis mesos que no sembla que es fa res?

Perquè t'ho podem ben assegurar, que encara que no es diga o que no isca en premsa, etc. no vol dir que el tema està oblidat. O vols que isca el cotxe per informar-te? Tot al seu temps.

No sabem que passa però fa la impressió que les olors que durant tot el temps de govern del PP no molestaven a un sector i callaven, com callaven amb l'alta tensió, de repent amb el nou govern s'han tornat olors més molestes.

I una altra cosa: el senyor alcalde ens consta que ni segueix aquest blog ni cap altre del poble. Te altres maldecaps.