L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 28 d’octubre del 2011

LA MIRADA DE LA COTORRA: Temps de canyes



 
Avui hem fotografiat el riu Vaca després de les tasques de neteja dutes a terme pel govern municipal. Tots hem pogut escoltar a la ràdio i vore en la televisió que tota la franja del Mediterrani està en alerta taronja i, ens ha vingut el pensament el riu Vaca i les canyes.

La veritat és que hem vist molt poques vegades un riu tant net com el d’enguany. Només el regidor Pepe Langa, del PP, un any va assolir un mateix nivell de neteja, però d’això fa molts anys. Quasi ni ens recordem, veritat? Després ja i fins ara, res de res. Ni punt de comparació. Potser per això fa uns anys es va desbordar el riu pel Vergeret i el Camí Gandia va tindre canyes per donar i per a vendre.

 
I parlant de canyes ¿Tindrem nova acumulació de canyes si plou com es diu eixos cent litres o més en poques hores?. Sincerament, si fóra per Tavernes pensem que no. Tal com esta el riu al llarg del nostre terme, canyes no hi ha que molesten l’aigua pot correr cavallera i sense problemes. Les fotos de dalt diuen tot.

Però en tot el seu recorregut, el riu no està igual. La foto que hi ha a continuació està feta en el terme veí. Com es pot observar, el riu ni es veu. S’endevina davall de la foto que està allí, però les canyes i més canyes ho envaixen tot. I clar en eixes condicions, una avinguda les arrossega i van a parar al nostre terme. Si les dites són sempre veritat: “la gallina de dalt caga la de baix” passarà que les canyes de Simat i Benifairó van a parar a Tavernes. I tindrem canyes, encara que no seran les nostres canyes.


 Millor que ploga, amb coneixement i sense força per arrossegar-les.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic segur que si n'hi ha una riuada, els preperos dirán que es per netejar i llevar masa canyes, ja voreu, ja.