L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Iberdrola inicia el procés de duplicació de potencia de l'alta tensió



Els tràmits per duplicar la potència de la línea d’alta tensió que travessa la Valldigna ja han començat. Els treballs executen una resolució de la Direcció General d'Energia per la qual s'autoritza la repotenciació de la línia elèctrica de transport a 220 kV, entre les estacions de Castelló de la Ribera i Gandia.

L’actuació, com ja va informar La Cotorra va vora un any, no implica construir noves infraestructures ni torres sinó ampliar les bases de les torres i formigonant-les per sostindre més pes de cablejat. La noticia on ho avançàvem la podeu llegir ací:



L'augment de la potència de la línia afecta a les poblacions de la Valldigna però també a altres com Senyera, Manuel, la Pobla Llarga, l'Ènova, Rafelguaraf, Sant Joanet, Barxeta,  Xeraco i Xeresa.

Com sol ser habitual en aquestes intervencions, s’ha fet la declaració d'utilitat pública amb la qual cosa es contempla l'expropiació forçosa. Els municipis de la Valldigna ja han començat a signar les actes d'ocupació de les terres afectades, cosa que es va fer a Simat els dies 3, 4 i 5; a Benifairó el dia 5 i a Tavernes els dies 11, 13 i 14.

La duplicació del corredor permetrà una millora del subministrament, es diu, i eliminar apagades perquè incrementa el corredor que travessa la Valldigna amb tota la càrrega d’afecció al medi ambient i segons moltes opinions, a les persones. 

-

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Menos mal , más torres y cambiamos el nombre al pueblo de Torres-Torres por el nuestro.

¿Valldigna? ha dit...

Esta es la herencia que nos dejo en su día uno delos mejores alcaldes en la historia de Tavernes.

Anònim ha dit...

l'alcalde no pot fer res?

Indesidenter ha dit...

Amb tots els permisos de la Generalitat del PP i amb tota una declaració d'interés comunitari...
ho dubte.

Quant es va deixar passar (Gràcies PP) l'alta tensió per la Valldigna i aèria per Tavernes ja es va dir que era un primer pas per a la quasi immediata duplicació de potència. Primer va ser el ramal Alzira-Tavernes (encara que no és el mateix traçat) i ara li toca al gros.

Estem pagant la irresponsabilitat al meu entendre del govern de l'època. Almenys si anara enterrada, no ens recordaríem cada vegada que veiem les torres.

Anònim ha dit...

Clar ara tot el que no pot arreglar el nou govern es culpa del PP. Que si les torres, el riu, que no li donen la comissio de serveis a ...; i tot lo bó ho fa el govern nou, l´impost de vehicles, el pla de sostenibilitat, el sant llorenç, el molí... que per cert es gracies al Pla Camps, be, per a q dir res...

Anònim ha dit...

El BLOC portava en el seu programa "Promourem la retirada total de les torres d'alta tensió que travessen el terme amb l'exigència del soterrament de la línia" i ara s'han expropiat els terrenys.

Ha fet algo el BLOC desde l'ajuntament per a complir-ho?

Anònim ha dit...

La línia d'alta tensió es va parar mentre els alcaldes de la Valldigna van actuar en bloc. Quna Eugenio s'en eixí de la foto, doncs "torres que te crio" i a més a més soterrades a Simat i Benifairó, però a Tavernes aèries.

Ací teniu l'herència de l'avi Eugenio fills meus. Disfruteu-la.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyor anònim que diu : el sant llorenç, el molí... que per cert es gracies al Pla Camps,

No sabem si ho haurà llegit, sembla ser que no, perquè en els dos articles que hem fet, un de Sant LLorenç i un altre del Molí del Pla ho hem dit ben clarament que són del Pla Camps.

Com també és del Pla Camps les obres de l'Avinguda de la Platja.
Ací no tenim problema en dir-li al pa pa i al vi vi.
Com també diguem a un altre anònim - encara que sabem ell això ho coneix - que contra la duplicació de la línea no es pot fer res i més quan es una infraestructura existent que es modernitza, es millora (dis-li com vulgues).

I tu no el preocupes: com això serà una decissió a prendre a Madrid, ara tu i la teua familia votes Compromis i amb diputats valencianistes a Madrid i governant Espanya el PP, que tots volen pel que es veu que le Bloc ho complesca, la proposta a les Corts de retirada segur que s'aprova.
Anim que cal gent que ho recolze!

LOS RICOS TAMBIEN LLORAN ha dit...

Que fort. UN any ja fora la noticia i el COL-ESO no s'entera de la missa la mitat.
VenTILAdor dixit:
"Ara sí que l'hem fet bona, va a repotenciar-se la línia d'alta tensió i açò ha passat totalment desapercebut. La repotenciació, pel que hem pogut saber, consistirá en posar cables de més capacitat per portar més llum".

Un altra mostra de la sagacitat periodística d'alguns. Que li donen un pulitzer.

Anònim ha dit...

Molt palar que tot s' ha fet pel al pla Camps. Ténicament el "PLAN CONFIANZA".¿Sabeu que es diu en Valencia sobre eixe pla? Que el empresaris que trebaillen per a desenvolumpar eixe Plan, tenen poca CONFIANZA en cobrar.

Anònim ha dit...

si que duplliquen no que tripliquen aixi desde cada casa nomesasomant elsmovils el carregaran de la radiasio

Anònim ha dit...

No entendré mai com la gent vota un partit antivalencià com el PP i després es queixa...

Quan augmenten els casos de càncer, penseu el dia en que vareu deixar que posessin les torres de MAT al costat de la vostra casa.

Anònim ha dit...

Que els empresaris d´eixe pla tenen poca confiança en cobrar?? Com tots els que treballen per a l´administració en este pais, y a mitja europa.
Sabeu cuantes obres parades hi ha a espanya????

Anònim ha dit...

Con las torres abrimos las puertas, a ver ahora quién las cierra.

Anònim ha dit...

garcies, editor, ens juguem molt en este tema, tenim que ser molt cautelossos per al be de tot el poble, en cuant es puga, vos faig arrivar l'informació, de moment es secet profesional i del equip de govern, vos reitere les nostres gracies, li eu fet un favor al poble, ja eu voreu.
Jaume, vullc parlar amb tu doná l'amistat que fa anys tenim , a vore si reconduim el tema i puc seguir colaborant amb vosaltres. Estruch.

Estruch ha dit...

A un construtor amic de Gandia li deuen 400.000 euros del hospital de Gandia, y no te forma de cobrarlos, doncs les entitats bancaries, escomenzant per Bancasixa, no li vonde descomppar els pagarés dela consellería, no es fíen d'esta, per lo que cal dirli plan "desconfianza"..

Estruch ha dit...

Estoy recordando que, lo buscaré pues tenía una copia, me parece que en el plano que firmó Eugenio ya figuraba este refuerzo como parte del acuerdo ¿es así?

Indesidenter ha dit...

Entre els anys 1995 fins al 2007 quan queden instal·lades les torres
ja es va parlar molt en la Coordinadora i la premsa comarcal que tot duia a una posterior duplicació de la línia de 1342 KW perquè el pas per la Valldigna - i no ens enganyem, fet amb l'escusa dels apagons a la Safor - només era per fer l'enviament d'electricitat a les zones turistiques fins Alacant.
Des d'aquell dia hi han hagut duplicacions i "millores" (cas de la línia Alzira-Tavernes pel Cambro), tot gràcies als convenis firmats amb Iberdrola amb pas aeri per Tavernes (gràcies PP) i la benedicció de la Generalitat (del PP, com no)amb declaracions d'obres d'interés públic i sempre rebutjants totes les al·legacions de veïns i associacions.

I si ara no es fan obres ni s'instal·len noves torres, només es dupliquen cables - o es posen més grossos que no ho sé - ningú no pot fer res. Interés public i prou. I ja ho sabeu: l'interés públic general (d'Espanya i de les gran empreses com Red Eléctrica i/o Iberdrola) està per damunt de l'interés particular d'una comarca i sobre el dret constitucional a la salut, perquè no hi ha acord unànime entre els cientifics sobre la perillositat dels camps magnetics a certa distancia de les poblacions... i per tant, ni fer-ne cas.