L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Francisco Camps ja té cita amb la justicia.



 
L’expresident de la Generalitat Valenciana i l’antic secretari general del PP, Ricardo Costa, hauran d’acudir el proper 12 de desembre al Tribunal Superior de Justícia de València, per defensar-se d’un presumpte delicte de suborn passiu impropi dins del “cas dels vestits”. L’encarregat de jutjar-los serà un jurat popular format per nou persones, elegides per sorteig. 

Després de dilatar el procés i intentar que fóra el Tribunal Suprem qui jutjara Francisco Camps per la vessant del cas Gürtel coneguda com la causa “dels vestits”, finalment, el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV), Juan Climent, ha fixat la data d’inici del judici per al 12 de desembre. A la banqueta dels acusats seurà també Ricardo Costa, actual diputat i antic secretari general del PP, qui serà jutjat per la mateixa causa. Ambdós exdirigents estan acusats d’un presumpte delicte de suborn passiu impropi, és a dir, d’acceptar regals, en forma de vestits, d’empreses relacionades amb la trama corrupta Gürtel. 

L’auto dictat ahir pel magistrat Climent, indica que Camps va rebre de la trama Gürtel 12 vestits, 4 americanes, 5 parells de sabates i 4 corbates per valor de 14.000 euros. Per la seua banda, Costa va acceptar, presumptament, 4 vestits i 6 pantalons que suposarien un cost de 7.300 euros. Regals que, com considera el jutge, arribaren als seus destinataris entre 2005 i 2008, els anys en què les empreses, vinculades a la xarxa de corrupció, van veure incrementada l'activitat a València, gràcies als contractes que rebien del govern autonòmic.

El magistrat Climent va comdenar fa un mes als carrecs del PP Víctor Campos, ex vicepresident del Consell, i Rafael Betoret, antic cap de gabinet de la Conselleria de Turisme, per la mateixa causa que s’imputa als dos diputats autonòmics. La sentència els obliga a pagar una multa de 9.600 euros, a assumir les despeses processals i a tornar els vestits o l’import equivalent per acceptar-los com a regal de la trama de Correa. Per a Camps i Costa, l’acusació particular, exercida pel PSOE, demana tres anys de presó i vuit d’inhabilitació del càrrec públic, mentre la Fiscalia Anticorrupció rebaixa la condemna i sol·licita una multa de 41.250 euros per a cadascun. 

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vullc voreu per la tele, pero no a canal 9 o no vorem ni la mitat, sols la que a ells els convindrá.Qui s'apunta? (perdoneu l'ortografía)

Anònim ha dit...

Pues si ja té cita...molt que m'alegre!!!
que es quede alli amb la justícia i sobretot, que pague de la seua butxaca tantes irregularitats com a President de la Generalitat i que han eixit dels diners de tots els valencians i valencianes!!!