L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Els valencians som els segons que menys gastem en serveis i promoció socials de tot l’Estat.


Un informe de l'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials elaborat amb les dades del Ministeri d'Economia i Hisenda ho diu ben clar: el País Valencià es la segona comunitat espanyola que menys gasta per habitant en serveis socials. Només ens guanya en dedicar menys mitjans els nostres veïns de les Illes Balears.

La mitjana espanyola en despesa per habitant en aquestes matèries se situa en 256,30 euros, però Balears nomes destina 97,35 euros i la nostra comunitat 119,61 euros. Després vénen  Canàries amb 137,50 euros; Madrid amb 197,8 euros,  Múrcia amb  209.97 euros i Galícia amb 233,3 euros. Ara voldriem que vosaltres mateix ens diguereu quin partit governa en cadascuna de les comunitats esmentades i es podeu fer una idea del que pot vindre a partir del 20-N.

Al costat oposat trobem el País Basc, la regió on s'inverteix més diners per càpita en protecció social, amb un total de 683,81 euros i la segueixen Navarra, amb 456,9 euros; Castella-la Manxa, que fa servir 412,77 euros, Cantàbria, amb 351,23, La Rioja, 304,15 i Extremadura, on la despesa per habitant és de 303,07 euros. La resta de regions ronden la mitjana nacional de 256,30 euros.

L'associació estima que amb l'aplicació de la Llei d'Autonomia Personal i Atenció a la Dependència el pressupost per a Serveis Socials ha anat minvant de forma progressiva des de l'any 2008 ja que, si bé fins al 2010 les partides es van mantenir estables, el percentatge destinat a dependència ha estat cada vegada més gran. 

La  situación es produeix en un moment en què la demanda de peticions d'ajuda als serveis socials s'ha incrementat un 40 per cent. Segons han explicat els responsables de l'associació durant el XVII Congrés Estatal amb les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística, el 21,8 per cent dels ciutadans es troben per davall del llindar de risc de pobresa, un 11,4 per cent més que l'any anterior.

-

1 comentari:

Estruch ha dit...

Pues si posses canal 9, abans amb el senyor Blasco i ara no se en qui, doncs he deixat de vore-los per vergonya aliena, pareixia que eren els number one, ixen tots el dies : abans canal-Camps, ara canal-Fabra, els mateixos gossos amb diferents collars.