L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 28 d’octubre del 2011

Els barracons arriben a la sanitat pública del PP i potser a l’hospital vell de Gandia, mentre el nou ningú sap quan s’acabarà.



Fabra, Rosado i Rus ahir en la Comissió de Sanitat del PP

L’hospital de Gandia, el que ha d’atendre els veïns i veïnes de la Valldigna,  està per acabar com tot el mon sap. Mentre la Generalitat ha optat per instal·lar barracons a l’hospital d’Arnau de Vilanova per a oferir serveis mèdics i cobrir les deficiències existents.  Tot apunta a que no serà un cas aïllat i l’oposició i la Intersindical adverteixen que el vell hospital de Gandia pot convertir-se en el següent a tindre barracons per tal d'intentar pal·liar-ne la saturació.

Els barracons poblen el paisatge educatiu valencià i ara sembla que  poden convertir en una unitat de pediatria, d’hospitalització a domicili o de vigilància intensiva d’un hospital. Això ho ha fet la Generalitat en l’hospital Arnau de Vilanova a València amb l’objectiu de donar cabuda als pacients que esperen el nou hospital de Llíria, un hospital acabat però sense operativitat per falta de diners. 

Compromís ha parlat del perill que existeix si el Consell “veu que els barracons funcionen” i  comencen a instal·lar-los en tots els hospitals paralitzats per falta de diners, com és el cas del de Gandia. També la Intersindical coincideix a assenyalar l’hospital de Gandia com el pròxim a tindre barracons. 

La instal·lació dels barracons començava ahir a l’hospital Arnau de Vilanova, mentre el president de la Generalitat, Alberto Fabra, es comprometia públicament a mantenir el pressupost en sanitat “perquè és una política prioritària del Consell i un compromís amb els valencians”. Això sí, el president no va fer cap menció dels barracons. 

Les paraules del president contrasten amb les del conseller de Sanitat, Luis Rosado, qui assegurà fa tan sols uns quants dies que els hospitals pendents – Gandia i Llíria - "s'obriran quan la societat valenciana pugua permetre's el luxe de poder obrir-los". Tot apunta que davant el “luxe” dels hospitals, la Generalitat opta pels barracons, una opció molt més barata. 

El responsable d’Acció Sindical, Rafa Reig, ha dit que “els barracons mai són una bona notícia. A més, hi ha altres hospitals saturats com el de Gandia, el Clínic i el Peset. Caldrà esperar per vore com soluciona el problema la Generalitat”. 

La portaveu de Compromís, Mònica Oltra, assenyalà que “les paraules del conseller de Sanitat sobre que obrir hospitals nous és un luxe, van transformant-se en polítiques concretes que suposen una greu degradació de l’atenció que han de rebre els pacients en els centres públics”. “El govern del PP no té límits i com ja han fet amb els centres educatius, la seua aposta de futur per al Servei Valencià de Salut són els barracons”, denuncià Oltra. 

- Segons l'Informatiu. Foto L'Informatiu
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A ú dels constructors del mateix li deuen 400.000 nanos i els pagarés que li fa la consellería no es vol descompatar ni Bankia, aixó qu'el vicepresident va ser President de la Generalitat....o no, senyor Olivas? Banca pública ja, aprofitem i comprem la CAM, algú s'apunta?

Anònim ha dit...

Pues esperar al 21 N y vereis

Anònim ha dit...

Per aixó degem de fer entre tos. cadascú votant lo que crega millor, qu'el PP no compte amb majoría absoluta, peró que no tinga que dependre de partis que sosl agranen pa casa, n´hi han altres opcions , amb ambit nacional, en tots els espectres politics.
Per cert, no tindrán comissió dels que fabriquen i lloguen dits barracons? dona que pensar.