L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 17 d’octubre del 2011

El govern prepara la neteja del canal i la reparació de dunes



 
El govern municipal ha demanat permís a la Demarcació de Costes per tal de procedir a l’eliminació de l’arena que s’amuntega davant de les comportes del canal de defensa entre Tavernes i Cullera. L’amuntegament de l’arena no és cosa d’uns mesos sinó fruit d’anys sense fer una bona neteja i  podría posar dificultats a l’eixida de les aigües del canal cap a la mar si hi ha una plena. Podeu vore a les fotografíes l’estat del lloc. Hi ha un desnivell d'un parell de metres entre l’aigua dins del canal i el toll de l’arena a l’exterior, després de temps sense haver-se retirat.

 
El govern municipal vol repassar i fer un bon manteniment de les cadenes i elements metal·lics dels aparelles que pugen les comportes, una tasca que també sembla ser que fa molt de temps que no es fa, almenys si comprovem el rovell, tant en les cadenes com en la resta d’elements, i que sembla no ser producte de tres o quatre mesos. Podeu vore ho en les fotografíes.

 
Les mesures que vol emprendre el govern municipal només Costes les autoritze volen evitar l’entrada d’aigua de mar a La Goleta per aquesta zona de les dunes, un fet que s’ha produï en altres anys en diverses ocasions i l’aigua de la mar ha inundat els carrers de la Goleta al voltant del llac.

El govern municipal ha fet una reparació de les dunes d’aquesta zona, com podeu vore en la fotografía, però hem sabut que la idea es reforçar i elevar tota la zona de pas de vianants i pasarel·les, elevant ací la duna fins al nivell d’altres llocs. Donat que la maquinària municipal no és la més adequada, es faria amb maquinaria pessant però el grau de treball, segons ens han dit, necessitària també el corresponent permís de Costes, ja demanat i que s’està a l’espera de rebre. 


 A pesar de la situació que el canal i les comportes viuen des de fa temps, el PP va demanar al govern municipal en el plenari passat que procedís a la neteja per evitar les conseqüències de fortes pluges. Això es diu fes tu en tres mesos, i sense diners, el que jo no he fet en molt de temps.

-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Els del PP estan demostrant ser uns demagogs sense límits, tot allò que ells no han fet, ara a demanar-ho a pressa corrent, quina barra!!!

Enrique Estruch ha dit...

Puc confirmar , doncs passetge habitualment en estiu per eixa zona, que les comportes en tot l'estiu al menys no s´han tocat i están, com es veu en la foto, fetes un asco i no se siquiera si donat el cas funcionaríen, es urgent donat que encara es época de fortes plutges, qu'es solvente el tema, doncs ahir mateix sense n'hi aure temporal, el aigua arrivá per dalt sorra a l'altura de les comportes i la barrera provisional segur va solventar algún que altre problema, molt be per la messura pressa de moment.

Anònim ha dit...

No s'han tocat en tot l'estiu i no s'han tocat des de fa temps. Dis-ho això també Enrique que no eres l'únic que passeja i sap que fa anys que no s'han tocat.
I caldria preguntar al PP perquè volia un empleat dedicat a estes coses de manteniment si no es mantenien, ni les comportes ni les del llac i el desaigüe eixe que té forma d'avió.

I en coses com aquestes s'ha d'espavilar el mou govern i no deixar-se res per controlar, perquè si plou li tiraran al fetge els de sempre, encara que fa anys que ells no han fet res.

Estruch ha dit...

Pot ser que faja anys, no eu poc confirmar peró per l' aspecte si que pareix, si.

Anònim ha dit...

Sr. Estruch, entenc que com a exUV no sàpiga parlar un borrall de valencià, però amb les tecnologies que hi ha hui en dia, te delicte que la seua ortografia i gramàtica faça mal als ulls de llegir.

Per favor Sr. Estruch, abans d'escriure en un fòrum passe el texte per un corrector automàtic.

Anònim ha dit...

Hi hauria que fer el mateix a la zona de evacuació de aigües del llac de la goleta. Les condicions son inclus molt pitjor que les del canal. A la riuada del 97 foren els propis veins els que tingueres que agarrar aixades i llevar l'arena. Es veu que aquella vegada no naprengueren pq ara esta molt pitjor.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El canal de desaigüe del llac va ser netejat interiorment el passat estiu tal com informarem.

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2011/08/la-mirada-dels-amics-de-la-cotorra.html

Una altra cosa es que el forat d'eixida en la platja estiga tapat, cosa molt normal, però el canal que va des de l'"avió" fins a l'interior del llac esta net.

Anònim ha dit...

el señor Estruch ja no parla en valenciá, tranquils.