L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 29 d’octubre del 2011

El govern municipal explica la situació econòmica (2)


 
El govern municipal en l’assemblea informativa celebrada ahir a la Casa de la Cultura desenvolupava com a segona part, temés tan candents i d’interés general com l’estat actual de la piscina coberta, la situació de l’aparcament municipal del passeig y les obres de la Avinguda de la Marina de la platja. Uns problemes que, com es remarcava, la solució no passava precisament per l’Ajuntament directament, però que si que eren problemes de l’Ajuntament i per tant problemes de Tavernes. I pel que veíem de difícil solució, afegim nosaltres des d’ací.

I és que la falta de liquiditat i el no pagar a proveïdors, siga per banda de les empreses o de la pròpia Generalitat ha generat que els terminis d’acabament de les obres en uns casos no es complesquen. En altres, presumptament quasi seria una història com aquella pel·lícula “Agafa els diners i corre....” o si voleu negoci rodó.
 
La situació de la piscina es deriva de l’impagament a proveïdors per part de l'empresa concessionària. La UTE constructora ha entrat en concurs de creditors amb la qual cosa només queden tres possibles camins de solució: 1- que l'empresa obtinga finançament i pague 2- que traspasse el contracte a una altra empresa i aquesta es faça càrrec dels deutes 3- que l'ajuntament compre la part de l'empresa que puja a 1’3 milions d’euros i siga l’Ajuntament qui faça la gestió.

Aquesta tercera solució sembla del tot inviable atés la greu situació econòmica que té l'Ajuntament amb una manca total de capacitat d'inversió.

I mentre s’explicava les reflexions en veu alta de l’alcalde, Jordi Joan, dirigida als assistents: ¿Perquè es va adjudicar la piscina a una empresa sense experiència ni sense haver gestionat mai una instal·lació d’aquest tipus, i damunt sense la suficient solvència econòmica com deia l’informe d’Intervenció?  Potser la resposta la sapiguen aquelles que aprovaren l’adjudicació.


 El cas del pàrquing és paregut, però ací l'empresa ha abandonat perquè diu que no pot amb el manteniment. Això sí, sembla ser que  després d’haver cobrat els aparcaments cedits eixos 60 anys a particulars. Sembla ser un bon negoci: jo cobre els aparcaments però no faig front al pagament de l’obra per la qual em cedien l’explotació i abandone. I l’Ajuntament i el banc on tinc l’hipoteca que s’apanyen.

Les opcions? Es deia ahir que només dues: que el banc execute la hipoteca i es faça càrrec, però tot apunta a que estan verdes o bé l'Ajuntament recupere la propietat previ pagament de 2.473.257’08 euros i duga ell la gestió. Igual que la piscina, l’opció sembla inviable per la situació econòmica.

L’alcalde va remarcar, en allò que fa referència a les obres de l'Avinguda de la Marina, que era una obra dins del Pla Confiança de la Generalitat i que l’Ajuntament havia estat un convidat de pedra perquè és la Generalitat qui ha redactat, aprovat i adjudicat l’obra (1’7 milions d’euros) sense cap intervenció municipal. I era la Generalitat qui havia endarrerit pagament i una de les empreses de la UTE havia caigut en el concurs de creditors.

En aquest cas, la funció del govern municipal ha esta pressionar a través de múltiples viatges fets a València, exigint una solució. Uns viatges que es feren i repetiren en el mes d’agost i setembre i que sempre tingueren una resposta pareguda: el canvi de president i de tots els consellers i el seu equip havien endarrerit la solució.

Finalment, com informava l’alcalde Jordi Joan, el dimecres es reprenien les obres en fer-se càrrec l’empresa Los Serranos de l’acabament.

-

8 comentaris:

NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS ha dit...

Quina responsabilitat té el secretari de l'Ajuntament, (que no de l'alcalde que m'agradaria saber què cobra i la responsabilitat que té)

La Cotorra de la Vall ha dit...

Eixes preguntes de la responsabilitat d'uns i altres la van preguntar ahir en l'assemblea i es va respondre per l'alcalde.

Suposem que no vas estar quan fas la pregunta i per tant repetim el que va dir: cap responsabilitat.
I va afegir Jordi Joan: Si en les meues mans estiguera, canviaria la llei perquè no es torne a repetir.


Quant als funcionaris: La seua responsabilitat es informar segons dret, i la decisió final és del polític. Per això, moltes vegades veiem que hi ha temes amb informes en contra, cas de l'estudi financer de la piscina, amb informes en contra d'Intervenció i que s'adjudica.

Anònim ha dit...

Per que li donem una obra a una empresa que no te ni p... idea de fer piscines? Per que li donem una obra i gestio d,un parking a una empresa que cobra per anticipat i pega a fugir? Sq ara estm paganto senyorrs! Estaven locos els anterior?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic EL MOSCARDO això és tirar la pedra i amagar la mà. Si vosté té alguna cosa a dir i té proves, diga-la i firme-la amb noms i cognoms.
Eixos rumors que insinua es comenten i comenten però ningù aporta proves. I no anem a posar més "madera" al foc...

Anònim ha dit...

Ahir eixirem acollonats pero esperantzats al vore un equip jove, amb ganes e idees, per a traure açó endavant, es l´hora de que TOTS arrimen el muscle.
Senyors del PP, vostés que van a fer, seguint en les denuncietes per gilipollaes qu' están fent, a més fent el ridicul, o van a posarse a ajudar?
Sime, eixten d'ahi, per favor, eres masa bo per a estar amb ells,t'omplirán de merda fins al coll, estas a temps de retirarte, els qu'el coneguem i apreciem teu recomanem, escolta a qui tu saps de la creu roja, mai el donará un mal consell.
En cuant al secretari ell fa informes i els politics decidixen, com va pasar en l'informe sobre la solvencia de la empresa de la piscina, que era 0 per a Angela, i no li feren cas.

Anònim ha dit...

He vist la nota del PP a La Veu i crec que en el tema de la piscina porta un poc de rao.

Si el BLOC no haguera portat el tema als jutjats pot ser (sols pot ser) ja estaria acabada i en funcionament.

Anònim ha dit...

Tu ho has dit. Potser. En el tema de la piscina i el Bloc s'han dit i es diuen moltes mentires.
I caldria que t'assabentares que el Bloc no va portar el 2002 cap piscina al jutjat, sino si es podia o no vendre el cuartel que era patrimoni del sòl.

Quan això passa, el PP ni havia plantejat una piscina en Vergeret.
El PP volia pagar despesa corrent i aixi ho va consignar en la primera proposta de pressupost crec del 2003 que ha de retirar en ser això il·legal. La piscina vindra despres, per tapar que finalment venien el solar i no feien vivendes VPO. I el que retarda la piscina no es el pleit en el jutjat que va acabar ben prompte (el 2004 crec), sino que no hi havia prou terreny en el lloc pensat i es modifica el Pla Parcial i tarden tres anys en aprovar-lo. S'aprova la modificació de terrenys per a que capia la piscina crec que en el 2007. Això ho sabies?.

http://www.lasprovincias.es/prensa/20070110/safor/bloc-critica-reduccion-ayudas_20070110.html

Anònim ha dit...

Efectívament, ultim anónim, eu certifique perqué estava ahí, en política activa, així va ser, es va denunciar la venda del cuartel doncs el Bloc i altres demanavem fer-hi un edifiçi social i els baixos municipals,i el PP es negá en rodó a aixó,i així em acabat, sense un solar municipal al centre del poble, amb un edifiçi semiabandonat per falta de venda, i una piscina inacabada :i amb esl diners del cuartell invertits en ella.
N'hi han altres forme de governar, penseu-ho el 20-N.