L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 31 d’octubre del 2011

El director de RTVV respon al Sindic de Greuges que els canals autonòmics emeten les 24 hores majoritariàment en valencià televisives ´ponp



López Jaraba i la Consellera de Cultura, Lola Johnson


La televisió autonòmica va sorgir per a potenciar la nostra identitat cultural i lingüística, però Canal 9 no ofereix els continguts en valencià que caldria.  Divendres, el Síndic de Greuges recordava al seu director,  López Jaraba, l'obligació d'augmentar l'oferta en valencià i aquest  es negava en base a la població castellanoparlant.
 
Canal 9 va nàixer, no ho oblideu, en 1989 per “ potenciar i fomentar la identitat cultural i lingüística de les nostres terres”. Però vint-i-dos anys després, els valencians encara no tenim un mitjà en la nostra pròpia llengua i sembla que amb aquest govern, la cosa cada dia està molt lluny i  és més un somni utòpic. 

Divendres, el Síndic de Greuges, Jose Cholbi, reiterava a la direcció general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) l'obligació d'intensificar la seua programació en valencià. A més, Cholbi suggeria al seu màxim responsable, José Lopez Jaraba,  que posara les les mesures necessàries per a augmentar progressivament la programació en valencià, segons la disponibilitat pressupostària de l'ens. 

La resposta de López Jaraba era d’eixes que deixen a un gelat, tal com suposem es quedaría el Sindic de Greuges en comprovar som se li burlaven a la cara.  RTVV  manifestava que promou el foment de la llengua i la cultura valencianes en quasi tota la programació i deia que els seus canals de televisió s'emeten “24 hores majoritàriament en valencià” i que Ràdio 9 i Sí Radio emeten íntegrament en valencià. 

Sembla ser que els valencians i les valencianes vivim en un altre món, perquè aquells que connecten qualsevol dels canals autonòmics poden vore que això no així. A més, López Jaraba, arribar a dir que la programació  és “puntual” en castellà, quan tothom sap que és pràcticament tot en castellà, i eixa “cosa puntual” és per la presència de població castellanoparlant a la nostra autonomia.

Després ja veieu el que passa: programes educatius trilingües com excusa per eliminar les línies en valencià, milers d’alumnes que no poden seguir l’ensenyament en valencià perquè la Conselleria governada perl PP no els dóna facilitats, etc…

- Basat en l'Informatiu. Foto l'Informatiu
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

JA, JA, JA, QUÉ RISA, PERÓ PER A LO QUE EMITIXEN... IGUAL DONA, ABANS TELE-CAMPS, ARA TELE-FABRA, I SIGUE, I SIGUE , I SIGUE...

Anònim ha dit...

La televisió valenciana hauria de ser totalment en valencià, encara que molts ciutadans parlen castellà, perquè ja tenim sobreabundància de canals en castellà. Però com la controlen els polítics que ens malgovernen i ells tenen vergonya de la llengua pròpia d'aquesta terra, l'oculten sempre que poden o la utilitzen incorrectament a propòsit per rebaixar-la només a un àmbit col·loquial i vulgar castellanitzat. I tenen arraconats també els millors professionals de l'ens públic, mentre que col·loquen en els millors llocs de treball als forasters i als de la seua corda, encara que ho facen pitjor.
Probablement, si feren més programació pròpia i en valencià, els índexs d'audiència serien superiors i també s'abaixarien els costos.

bello, televident ha dit...

Pregunteu als professionals valencians com estan de la tele. Pregunteu om estan les partides de perdues i quines empreses les tenen. Si hi ha alguna de capital valencià . Bingo!