L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 14 d’octubre del 2011

De nou, l'impost de vehicles. Aclariments i més explicació.


                                             Víctor Borrás, regidor d'hisenda municipal
La mesura de modificar l'Impost dels Vehicles aprovada  pel govern municipal en el passat ple ha alçat tot un seguit de comentaris i critiques, molt d'ells desafortunades per tendencioses i que han estat potenciades per sectors que busquen com a objectiu desinformar i manipular les dades que ha de tindre el ciutadà. I així, alguns dels lectors ens diuen que no ho acaben de vore o entendre amb les informacions i rumors que hi circulen.

Per tant, ho tornem a repetir a vore si ara quede més clar: el govern municipal només compleix la llei quan revisa l'impost de circulació i l'adequa a la LLei Reguladora de les Hisendes Locals. Així fa efectiva la doctrina que "pague més qui més contamina" i queden més lliures els cotxes més ecològics. 
La modificació de la taxa, i ho va explicar en el ple el regidor d'Hisenda, Víctor Borrás, implica una pujada que afecta més els vehicles de major cilindrada, aquells de més de 12 cavalls de potència, i a les motos superiors als 250 cc.  Cal assenyalar que la taxa que es pagava durant l'etapa del govern municipal del PP era contrària a la llei, que estableix que les quotes a pagar augmenten d'acord amb la potencia fiscal.
La taxa del govern municipal del PP feia que els vehicles de més cavalls fiscals pagaren menys, proporcionalment.  Aixi i com exemple us direm que el coeficient multiplicador d'un vehicle de 8 cavalls era de 1.96 mentre que el d'un de 20 cavalls era de 1.6. O siga els cotxes de més cavalls tenien un descompte  d'un 36,5% respecte als vehicles menys contaminants.  I no volem ser dolents, i no cal ni dir majorment de qui són els cotxes de gran cavallatge.
Ho tornem a repetir: l'anterior ordenança era contraria a la  Llei Reguladora d'Hisendes Locals i beneficiava els vehicles més contaminants i de més cavalls.  
Hem de tindre ben clar que la nova taxa deixa com estaven les motocicletes i al 96% de la flota de turismes. Això si els vehicles de més de 16 cavalls fiscals, els que més emissions de CO2 emeten, tenen un increment de 10 punts percentuals respecte a la resta, però eixa mesura afecta a 377 vehicles, només el 4 %.
 Els turismes de menys de 8 cavalls pagaran una quota de 24,80 euros. De 8 a 11,90 cavalls, una quota de 66,97 euros; en la categoria de 12 a 15,99 cavalls pagaran 141,37 euros, mentre que 16 a 19,99 cavalls serà de 179,22 euros i finalment, els de mes de 20 cavalls fiscals pagaran 224 euros.
-

19 comentaris:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Pero habría que moderarlo a los que usamos ese tipo de vehículos, en mi caso un todo terreno, por necesidades laborales, como he explicado en otro artículo sobre el tema.

INDIGNAT ha dit...

Un todoterreno por necesidades laborables? jajaja!!!

Anònim ha dit...

Enrique estas resultando ya un poco patético,haber guardado el dinero cuando lo ganabas a manos llenas y ahora no llores tanto,que hay gente mucho peor que tú.Ahora estas en todos los comentarios y ya aburres un poco.

Anònim ha dit...

Xe Enrique!! Ja t'han dit que si el teu "todoterreno" l'utilitzes per a treballar, tal i com passa amb els autònoms i altres empreses que utilitzen vehicles i maquinària que tenen molts cavalls, no tindràs aquesta pujada de l'impost, tal i com ja t'han dit en altre post! i tu erre que erre més repetitiu que l'all-i-oli. No cal moderar-lo, JA ESTÀ MODERAT!!! Ves als plenaris i enterat!!

Anònim ha dit...

Lo de "ya sabem de qui son els cotxes de més cavallatge", "no volem ser dolents" ejem, ejem... L´alcalde no porta un golf???

Anònim ha dit...

Sr. Estruch, crec que la resta de lectors ja han expressat la seua opinió respecte a vostè.

Per part meua, només li he de dir que es cuide l'àcid úric, que això li fa estar de mal humor i a més li fa tenir pudor d'alè.

http://antiguo.latintop.com/tablon/messages/100370.html

Anònim ha dit...

deixeu que fajen els del PSOE i vorem com quedem,aixina va españa!! Mes impostos,paro,tancament de empreses jjjj. Que resen pa el 20n.

Estruch ha dit...

Pues sí, o comm puges tú a vore terrenys de montanya,en una burra?
En cuant a lo de estalviar , hast que la banca m'haa llevat la faena no em fea falta este tipo de vehiculs.
I si soc patétic, peer aque em lliges? pasa de mi home, o si no , tila y bicarbonato que vaig pa rato.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

A/A. DEL SEÑOR EDITOR

Vengo del lago, y tengo ganas de llorar.
Me ha avisado un amigo y vecino, me ha acompañado a ver un verdadero desastre: Una capa olorosa de color marrón cubre todo el lago, los pocos peces que quedan se están ahogando , los cangrejos se están peleando por salir, las tortugas ya no se ven, quedan unos pocos patos y las ocas.Me dice mi amigo que hace tres días que está un brigada recogiendo animales muertos y yá han llenado un camioncito.
Señores del gobierno, esto yá pasó hace unos pocos años¿porqué volvemos a tropezar con la misma piedra?
Hacer política no es sólo colgarse y descolgarse medallas, ponerse y quitarse méritos, como están haciendo ustedes y la oposición desde hace 4 meses.Colaboren , por favor, todos por el bien del pueblo.
Iba almorzar y después de ver ésto, tengo las tripas revueltas y me ha entrado malestar, gracias señores políticos.

Anònim ha dit...

Sr Enrique Estruch:

Creo que no se puede moderar la política de grabar los vehículos contaminantes. És cuestión de sentido común, és una política que se impone a nivel mundial: disminuir las emisiones de CO2 y, por lo tanto, hacer evolucionar el parque móvil hacia modelos con baja emisiones de CO2.

Obviamente estas medidas habrá que aplicarlas de forma que no supongan un grave impacto a nivel econónico. Y precisamente ahí está el quid de la cuestión de su caso: Debe tener una consideración especial el sector de los agentes inmobiliarios. Yo, sinceramente, lo dudo mucho. No creo que el sector de agentes inmobiliarios deba tener una consideración especial. La misma argumentación que usted podría presentar cualquier agricultor, por ejemplo. Y dudo mucho que los agricultores necesiten un Todoterreno para su trabajo (a la vista está).

Por otra parte, en todo este tema, habla usted a nivel personal o como representante de un partido?
Esta cuestión es importante para clarificar cuál es la postura de su partido en lo que respecta al cambio climático.

Anònim ha dit...

Sr. Enrique Estruch, efectivament al llac ha passat el que vosté diu. Es veia vindre després d'anys sense drenatge i sense que aquest passat hivern haja hagut un manteniment com calia i arribarem a l'estiu sense res preparat.
Està clar que al nou govern l'ha pillat el bou. També es cert que en 100 dies no hi ha per solucionar tots els desgavells passats i donar solucions a tots els problemes.
Aquellos polvos trajeron estos lodos i sembla ser que estem pagant el tallar i fer desapareixer la bova del llac. Es va fer per evitar-se faenes i maldecaps perquè es una planta que creix rapid i ja veu en fer desapareixer eixa planta, que és diu que éra la que regulava el sistema d'oxigenació de l'aigua, s'ha facilitat que es podrisca.
Això s'ho haurà de plantejar de nou el govern: plantar bova encara que siga en zones cocnretes o buscar la solució per altres mitjans.
Si no es fa, cada tres o quatre anys tindran el mateix problema.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sr. Estruch gràcies per la informació. Ja ens havien informat.

Ens diuen també que alguna persona s'ha ha preocupat d'informar i avisar als periodistes i que també ens han dit que estava en el llac amb companyia d'algú, pressumptament periodista, perque fotografiaven.

Anònim ha dit...

Parlant de cavalls, cotorreta, tu que sobrevoles tota la vall, podries explicar el que ha passat en el parc del Llac?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Estem esbrinant-ho.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Editor, era jo el que estaba amb Sergi Espinosa , i el que he avisat a ell i a Carles i Raul, demá exixirá supuse en els medis d'estos, la meua sorpresa es cuant m'han dit que no sabíen rés i han vingut de seguida.
No vullc amb aço posarme medalles, sols dir la veritat e informar al poble com un atre ciudatá colsevol havera fet, gracies ha vosté per publicar-ho tan rápidament.

Anònim ha dit...

AIXÒ NO ES VOLER INFORMAR, AIXÒ ES VOLER CONVERTIR-SE EN PROTAGONISTA.
TU NO HAS INFORMAT A LA POLICIA LOCAL NI A CAP ORGANISME MUNICIPAL COM FARIA ALGU QUE VOL INFORMAR PERQUÈ ES PRENGUEN SOLUCIONS.
TU T'HAS VOLGUT FER PROTAGONISTA, QUE EL DEGUEN UN FAVOR ELS PERIODISTES I COBRAR-LO QUAN VULGUES.
A VORE SI CREUS QUE ENS XUPLEM EL DIT.

El tio de la vara ha dit...

Estaria be que Jordi li demanés al pp que diga quina serà la pròxima sorpresa que es trobarà.

Indesindenter ha dit...

Ja n'hi ha prou sorpresa amb vora 4 milions de desviació del pressupost final del 2010, i que haurà d'assumir en els pressupostos pròxims i més sorpresa encara haver-se gastat en 6 mesos 4 milions dels 5'7 de prestec fet per als pròxima anys. Ens vols més sorpreses? Més que els 1'6 milions en factures sense consignació pressupostària?
Realment Tavernes és conscient que el PP li ha llevat tota la possibilitat d'una mínima actuació decent en materia d'inversions per a molts anys? Jo pense que això ni ens ho havem plantejat.

Estruch ha dit...

Senyor anónim qu' escriu amb majuscules, sou l'unic que meu recrimina, ja li he contestat en l'article d'abans este, en te vosté obssessió, no s'estará enamorant de mi?
En cuant als periodistes, els tres son amics meus, i jo els vaig preguntar que passaba i no eu sabíen i vingueren a assebentarse,Carmen Canet no estaba localitzable, a un casi l'he criat jo, i si d'amunt els puc ajudar en la seua faena, pues millor, no?
Ale, tila y bicarbonato que va per a rato, salvo,que vosté també s'apunte a exiliarme, si vos plau, a Canaries, que soc friolero.