L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Adéu, adéu, corredor mediterrani? Adéu, adéu, economia valenciana?



 
El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha denunciat que l’acord signat pels governs d’Espanya i França per a donar prioritat al corredor central i, per tant, descartar el corredor mediterrani. 

Morera ha manifestat que “ens juguem el futur amb el corredor mediterrani. L'acord hispano-francés ens posa en una situació de gravetat manifesta perquè no hi ha diners per a fer un corredor costossísim com el central. També condemna a l’economia valenciana a la crisi i castiga a l’economia espanyola perquè anar contra el corredor mediterrani és deixar fora als ports del mediterrani i és ignorar al 40% del PIB de l’estat. Els governants de Madrid no tenen ni idea de com està la situació i això explica també la greu crisi que patim”.

La decisió que ha pres el govern central “és una mesura desgavellada, sense viabilitat demostrable com sí que pot demostrar la seua viabilitat el corredor mediterrani. La política radial i de centre Madrid del PP-PSOE han provocat part de la greu crisi que patim. El govern de Zapatero confirma que no vol que l’economia valenciana es recupere, progresse i siga de referència en Europa i el món”.

Morera ha fet una crida a la direcció del PSOE valencià perquè alce la seua veu i condemne el comunicat del seu ministre Blanco. “S’estan carregant l’economia valenciana i Jorge Alarte no pot fugir i amagar-se, ha de pronunciar-se com ho estem fent tots, com ho vam fer a les Corts Valencianes signant tots una declaració institucional de suport al corredor mediterrani. Per tant, ara ens haurem de pronunciar tots a una i reclamar una rectificació urgent del govern central perquè està actuant en contra dels interessos estratègics de les valencianes i els valencians”.

Morera ha llançat un missatge als populars i ha dit que “el PP no pot donar lliçons en este tema perquè en el 2003 tampoc es va declarar prioritari el corredor mediterrani perquè no volgueren i era ministre de Foment Alvarez Cascos i la comissària europea de transports era Loyola de Palacios. No ens donen lliçons ara perquè nosaltres sí que hem estat sempre defensant el corredor mediterrani,  ells no”.

-

6 comentaris:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Tranquilos, que paraque pase por tres de las capitales de Catalunya tiene que pasar por aquí tranquilos...

Indesidenter ha dit...

Eixe comentari sobra, Enrique. També ha de pasar per Múrcia, Almeria, Màlaga.... Per què no ho dius?

Sempre ens veniu en el mateix romanç, sempre sempre fugint del nord per caure sempre en els braços "amorosos" de ponent.... I "De ponent, ni dona ni vent" diu el nostre refrany.

Filòsof ha dit...

No estem tranquils després de vore com han construit el Ave. Que també passa i en quines ocndicions per tottes les capitals de Castilla la Manxa. Saps quan n'anaven a Albacete ? Saps quan ne paren a Conca? Amb estpos governs espanyols que no miren l'economia productiva no podem estar tranquils. Per postre l'aeroport de Ciudad Real, i els que copieu el sistema centarl messetari, sol des del punt de vista militar " que lleguen las tropas des de Madrid pronto " com deia la dictablanda de Primo de Rivera. I tenim persones que solen copiar el que fan a la Meseta, mai a l'economia productiva, mire el cas de Fabra a Castelló deixar fer un aeroport a seixanta kms d'altre. Si mireu l'economia especulativa som un desastre. Si no expliqueu-me así a Tavernes que fa una piscina com la que tenim aturada: ja que mana l'economia especulativa i el colpet, només vore la terrassa de la cafeteria no cla dir més. Especulació front a Producció. Menys mal que els ttemps canvien si saben canviar els politics que miren tant al centralisme com arganisme militar. He dit.

Anònim ha dit...

Tranquilos, que paraque pase por tres de las capitales de Catalunya tiene que pasar por aquí tranquilos...

Estàs poc apanyat tu xurret. Per a què no hi haja un benecifi per a Catalunya t'estimes més perjudicar a la teua terra. Arre aca. Valenyols que vols que et diga, sort que estem els valencians almenys per a denunciar estes barbaritats encara que ens facen poc cas. Independència és el que ens cal.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Creo que no se me ha entendido : me refería que dado el poder que tiene CIU sobre el gobierno actual y sobre cualquieras que venga en un futuro, pelearán por el corredor mediterráneo los catalanes y su influencia pueden beneficiarnos, no tengo nada en contra de Catalunya, es más , los admiro por su forma de ser,y en cuanto a Xurret, sois vosotros los que me habéis obligado a escribir en castellano al no entrar en el fondo de los temas cuando escribía en valenciano, sólo en las formas.

Anònim ha dit...

Doncs no, bon notícia apareguda al diaria La Vanguardia
http://www.lavanguardia.com/politica/20111005/54226749037/la-ce-apuesta-por-el-corredor-mediterraneo-y-descarta-el-central-pirenaico.html
La Comissió Europea dóna prioritat al Corredor Mediterrani