L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 de setembre del 2011

Van sabent-se més malifetes al voltant de les Festes Locals: Els bous



Que les festes d’enguany han estat més participatives i de major presencia veïnal que mai no ho diguem nosaltres. És l’opinió majoritària. Que Xavi Castillo – ben barat que ha costat!- ha estat un èxit i que juntament amb l'èxit dels "bous al carrer" s’han endut la “glòria” de la màxima participació, això és de sobra conegut. 

L’èxit del bous al carrer s’ha aconseguit no sense l’Ajuntament haver patit travetes i altres intents d’impedir-los després d’anunciar-los.  Ara que les festes han acabat i els bous són història, caldrà informar d’uns fets que es produïren, que amb bon criteri pensem que vam callar aleshores per evitar crispació, i que van estar a punt d’impedir-ne la celebració.

L'intent de paralitzar els bous més fort es va produir ja entrada la setmana de festes, quant es va fer un últim i més lamentable intent. Una persona de Tavernes va telefonar al 112 denunciant "els bous al carrer" a la Generalitat i acusant a l'organització, o siga a l'Ajuntament, de què no es comptava amb col·laboradors vigilant l’espectacle ni de seguir la normativa;  també s'afirmava que no havia a l’espectacle mesures de seguretat ni de prevenció mèdica i de no haver vigilància policial i que mentre se celebraven es permetia que al carrer hi haguera gent de totes les edats i condicions.  La policia local va haver d’informar a Governació de la falsedat d’aquesta denúncia. Per cert, el telèfon fix des del qual es va fer la falsa denuncia va quedar perfectament registrat.

Però hi hagué més intents. Així, només iniciar el procés administratiu dels “bous al carrer” es van posar problemes en la Conselleria de Governació. Hem sabut que l’alcalde va haver de fer gestions telefòniques amb altes càrrecs de la Conselleria per solucionar la papereta i agilitar la tramitació.

També hem sabut que, des de cercles pròxims a la penya ¿taurina? d’abans, la mateixa que no es va preocupar de muntar cap cadafal ni d'aparéixer com a tal als bous, es va voler convèncer a alguns dels col·laboradors taurins perquè no anaren als bous i no ajudaren a la celebració de la festa. Cal saber que sense aquests col·laboradors taurins – un mínim de 10 per espectacle – no es poden fer bous. Cada col·laborador firma el corresponent document amb nom, cognoms, DNI i demes dades responsabilitzant-se del bon ordre de l’espectacle. A Tavernes foren 16 persones “per si de cas” les que firmaren quan la llei en demana 10.

I ja per últim, i davant els comentaris de la necessitat de tindre un quiròfan habilitat en els "bous al carrer" assenyalar que això no és cert. Estem parlant de "bous al carrer" i no d'una plaça de bous.  Els "bous al carrer" celebrats a Tavernes complien totes les condicions legals (permisos, certificats, homologació de barreres i cadafals, assegurances...) sino no s'hagueren celebrat. Com diu la cançó potser siga "perquè els temps estan canviant".
-

19 comentaris:

Bonic ha dit...

L'any que ve més bous al carrer i ocncurs de cadafals. Que la cosa funciona, la gent participa i el carrer ho agraeix. A per ells!

Anònim ha dit...

Els bous al carren foren tot un éxit, per mi que l'any que ve els tornen a fer, ha sigut una idea genial!!!

Sara L. ha dit...

Parex que la gent afí al pp, com sempre en la seua mostra de rancunia i odi intenta coaccionar tot el que puguen. Per a demostrar que? Justament axo, que han sigut unes bones festes i molt participatives. Es pot millorar persupost. Pero haura que ajustar presupostos i diners i canviar el model de festes també. Molt de treball queda per a aquestos xics nous del govern. Pero contenta estic de vore com les coses estan fent-se molt be, en criteri i trellat i sobretot transparencia. Perque? Pues perq he asistit a rodes de premsa explicatives sobre la piscina i altres temes importants. Espere que axo no ho canvien. adeu!

Anònim ha dit...

La mala llet i l'absurda venjança, no se sap per què, no porta enlloc. Tothom hauria de estar content que les coses funcionen com cal i fer crítica constructiva per millorar-les. No sembla ser aquesta l'actitud d'alguns.

Per cert, Les denúncies anònimes falses haurien de ser denunciades i castigades per la llei, i més les que es fan al 112.

Anònim ha dit...

Bocabadada em vaig quedar l´altre dia quan la meua sogra em va dir que havia sentit protestar a unes dones majors perque Xavi Castillo s´havia burlat de la gent del poble, cosa que jo vaig negar perque vaig anar a veure´l,la gent major estaria mes contenta si haguera vingut Arevalo?, doncs penseu que aquest home es burla dels borratxos,els gangosos i els mariquites i açò pot afendre a més persones.Però aixo si que fa gracia a que sí?.

Anònim ha dit...

Algu sap que ens han costat els bous al carrer?

Anònim ha dit...

Un poc menys que costava la nit d'Arevalo.

NOE ALBEROLA ha dit...

Això em falva saber a mí,que no han fastidiat ja prou,ara que,tot ve per el mateix estan fent-se les coses bè i ells ni en saberen ni ho intentaren.Que el poble està content amb Xavi Castillo ells diuen que va costar un dineral.Que els bous han segut un exit,ells que quina falta de seguretat.Que la iaia fuma en pipa,ells que no que era un puro.Senyors de la oposiciò posens les piles i treballen per el poble i no contra el poble.Daquesta manera podria que encara eixquera tot millor.Provablement en algunes coses la pifiarà el govern,però no s'inventen xifres,ni manipulen dades per fer vore errors que no s'han comes.Si en contes de perdre el temps en vore de quina manera desprestigien al tripartit,ajudaren a crear llocs de treball els estariem mès agraits.

Anònim ha dit...

Cotorra, podries esbrinar i aclarir si van a empendre's mesures legals, i si es aixi, quines, contra el qui va fer les greus faleses denuncies que comentes?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com comprendràs se n'ix del nostre àmbit informatiu en ser un tema del 112.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Sobre el tema que un ciutadà de Tavernes, haja realitzat una denúncia al 112, denunciant el que indica l'escrit i a qui indica l'escrit, solament puc comentar una coseta molt innocent.

El 112 no rep ni tramita denúncies, solament és un servei de coordinació d'emergències i dels cossos de seguretat i altres de les diferents comunitats autònomes.

No m'explique com va poder realitzar una denúncia anònima.

Segons el que diu l'Objecte del 112: "Proporcionar a todas las personas del ámbito nacional, un servicio gratuito y de fácil acceso que permita atender, de forma personalizada y permanente, todas las llamadas de urgencias y emergencias."

Però en aquesta vida hi ha gent que fins i tot volent fer les coses mal, les fa encara pitjor.

I sobre el que comenta altre company que si es poden emprendre accions legals, si haguera realitzat una denúncia falsa si, però com no cree que anara una denúncia sinó una notificació d'una mica observat, que al seu parer era de risc, no cree haja possibilitat de res, si la hi ha quan jo per exemple cridara al 112 i dijera que en el carrer x, hahabi do un accident i hi ha un x morint-se, i es desplaçara fins a allí la policia i no vera gens i el samu, llavors si podrien actuar enfront d'aqueixa cridada, però d'allò altre ho dubte, però...

Anònim ha dit...

OBSERVADOR 2:
Doncs això, el que es diu a la noticia: "Per cert, el telèfon fix des del qual es va fer la falsa denuncia va quedar perfectament registrat."
Sona a sensacionalisme periodistic.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sobre el text de EL OBSERVADOR

No m'explique com va poder realitzar una denúncia anònima.

- No em dit mai que fora anònima. Una altra cosa és que no haja trascendit la identitat, que tampoc hem dit que no se sàpiga l'autor. Ja diguem que quan es telefona al 112 el número queda registrat.

que anara una denúncia sinó una notificació

- Rectifiquem: la persona no va fer una denuncia, va fer una notificació falsa al 112.

Content Observador? Tot aclarit.

Una cosa és ben certa: La telefonada i tot el que diguem existeix, i la finalitat de paralitzar els bous per desacreditar el govern també.

Anònim ha dit...

Completant EL OBSERVADOR a la pagina de la Conselleria de Governació diu:

El Servici 1·1·2 de la Comunitat Valenciana és un servici públic instituït per la Generalitat, les funcions bàsiques del qual són:

Atendre les telefonades d'urgència dirigides al número de telèfon 1·1·2, realitzades per qualsevol ciutadà des de la Comunitat Valenciana, com per exemple aquelles que requerisquen atenció sanitària, extinció d'incendis o salvament, seguretat ciutadana o protecció civil.

Demana al ciutadà la informació que necessiten els mitjans operatius d'urgència, perquè el seu treball en el terreny siga el més eficaç possible. Alhora, l'1·1·2, en funció de la informació rebuda, aplica les directrius d'actuació que, segons el tipus d'urgència de què es tracte, seran els més adients per a la ràpida resolució.

Dóna avís als servicis d'emergència que han d'actuar (i també a aquells que hagen d'estar informats), i col·labora en la mesura que es puga en la coordinació entre estos, per a aconseguir la resposta més eficaç davant de cada incidència.


Si la persona que va cridar al 112 va creure que estava en perill la seguretat ciutadana per falta de gent col·laboradora, perquè no hi havia seguretat per als xiquets que anaven per alli, que no hi havia atenció medica, jo crec que encara que fora fals, va cridar on tocava.

Anònim ha dit...

A l'atenció de "EL OBSERVADOR"
Corregeix-te i canviat a L'OBSERVADOR, que fa menys mal als ulls.
Gracies.

Anònim ha dit...

Al OBSERVADOR también le duele que todo haya ido bien en las fiestas.

Ramon ha dit...

Ja fa al menys un mes que no entrava a aquest blog, i ho he fet per què l'altre dia em contaven no se què del retor.... i ara m'he trobat amb la cridada al 112.

Mireu, no se qui ha fet la cridada, el que si que se és la seva ideologia, i la seva ideologia, és la de la confrontació, la mala bava, le mal saber perdre, les males actituts democràtiques. Ara resulta que es preocupen per la seguretat.... és que encara no he parat de riurem. Mira que hi ha situacions de perill, durant tot l'any, i aquest senyor, segur que no ha cridat mai.

Anònim ha dit...

Per què sempre critiqueu l'ortografia dels escrits que qüestionen un poc el que vosaltres penseu? Anònim de les 18.17, ja posats, dis-li algo a Sara L. que el seu escrit també "fan mal als ulls".

Indesidenter ha dit...

Jo no mire tant mal l'escrit de Sara L. des del punt de vista lingüístic. Sí que veig algunes errades (intencionades?), però a mi em sembla això, fetes intencionadament, com volent amagar la identitat de l'autor o donar un toc personal reduint el digraf ix a x.

Observe que, qüestions com l'ús dels pronoms i els pretèrits indefinids dels verbs que usa les "h", a més d'altres detalls, vindrien a dir-nos que coneix prou bé la llengua i després escriu "parex, axo", quan del context escrit en deduesc que sap perfectament com s'escriuen amddues paraules.

No seria el cas d'altres escrits en comentaris, on les faltes i altres demostren que la persona no coneix ni ha estudiat la llengua, la qual cosa no presuposa que no tinga interés en aprendre-la i fer-ne l'ús correcte. Cosa que hem d'aplaudir.