L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 26 de setembre del 2011

La Ciutat de la Llum, millor tancada



 
                          Ciutat de la LLum (Alacant)


Va ser creada per convertir Alacant en una potent indústria cinematogràfica que portara la nostra autonomia a ser coneguda arreu del món. Però, sis anys després de la inauguració, aquesta finalitat s’ha convertit en utopia, ja que la realitat és que els beneficis, que es preveia arribarien en 2010, encara no es coneixen.

La imaginaren com un projecte fastuós que igualaria els grans estudis cinematogràfics del món. No escatimaren en recursos ni faltà cap detall fins i tot un plató aquàtic de 58.000m2, amb una gran piscina. I el resultat és que cap espectador mitjà recorda una gran producció filmada en aquest espai. Més de 57 milions d’euros, perquè ni els vaixells ni les batalles navals decidiren passar per les aigües artificials d’Alacant. Pocs, no més que dos o tres pel·lícules i alguna sèrie han estat rodades a la resta del complex.

L’any 2010 era la data fixada perquè els estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum començaren a donar beneficis per rendibilitzar els 300 milions d’euros que en va costar la construcció. No obstant això, les darreres xifres públiques en relació a l’exercici del passat any apunten que les pèrdues superaren els 20 milions d’euros. Unes dades que ja es preveien en 2009, quan el deute acumulat era de 170 milions d’euros i tenint en compte que en 2007 i 2008 les pèrdues anaren pel mateix camí amb més de 22 milions d’euros per any. Tot plegat, situa el deute actual en 190 milions, amb un dèficit patrimonial de 28’4 milions i un desfasament del fons de maniobra que frega els 68,5 milions d’euros. Amb els números negatius a la mà, els grups polítics de l’oposició apunten que el millor que es podria fer amb la Ciutat de la Llum seria tancar-la per evitar que es continuen allargant aquestes desorbitades despeses.

L’executiu de Fabra, que fins fa poc presumia que en 2010 s’havien rodat 12 produccions cinematogràfiques, el que havia suposat 260 contractes amb empreses valencianes, més de 800 llocs de treball i uns beneficis per a la Comunitat de prop de 47 milions d’euros, ara ha d’afrontar les xifres deficitàries, però, tot i això, continua sense emprendre cap mesura al respecte. 

- Segons l'Informatiu
-