L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 14 de setembre del 2011

FESTES DEL POBLE: El nostre grup de balls protagonista important de les festes




El Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes  organitzava el diumenge  un any més, i com ho ve fent des de fa 34 anys, el “Festival de Balls Populars”, una de les cites imprescindibles a la nostra ciutat i les nostres festes per als amants del folklòre.

La primera vetlada de festes, i després de la Baixà, l’omplia el festival celebrat a la Plaça Major. I com al·licient pels espectador, a més de la participación de les darreres incorporacions de l’Escola de Balls, la visita del "Grupo de Danzas Villa de La Seca"  (Fotografies de davall mateix) de la localitat vallisoletana del mateix nom com a devolució de la visita que el grup de la nostra ciutat els va fer el passat mes de juliol dins del festival folklòric que organitza aquella població.


El grup de La Seca es va fundar en 1993 gràcies a l’interés dels seus habitants per donar a conéixer la gran varietat de balls i cants que formen el folklor castellà. Durant la festa de la Verge de la Pau, el darrer diumengte de maig, en la seua Plaça Major celebren una gran demostració de danses dedicades a la seua patrona. Entre les danses més populars: “La Jota del Pingacho”, “La Jota de Curiel”, “La Polka del Escaño” “Jota de la Virgen de la Paz”, el “Bolero de Algodre”, “Le entradilla”, algunes de les quals poguérem vore la nit de diumenge a Tavernes.

 Tancava el festival el grup valler (fotografies de davall), que tornava  a posar en escena les nostres danses més populars, un motiu d’orgull per a Tavernes i  el principal de l'activitat del grup, per al qual sempre demanem el recolzament. Primer ho van fer el grup de xiquets i xiquetes, ho feren molt bé i van aixecar grans aplaudiments, els grups dels xiquets i (sobretot) xiquetes que van eixir.  El grup dels majors va acabar amb el Ball dels Panderos, abans dit Ball dels Gitanos.


I no era l'única activitat del Grup de Balls Populars a les festes patronals, perquè l'endemà del festival, diumenge,  participaven en la recuperada Dansada de la Divina Aurora a la Plaça de l'Esglesia. 

Avui dimecres hi ha previst amenitzar  l'ofrena dels xiquets i xiquetes del poble a la Mare de Déu de Lourdes, on podrem conemplar les danses de nanos, la magrana i el seu drac.  O siga que, el grup de balls, amb tres participacions directes en actes festius o religiosos, es converteix en un gran protagonista de les festes.


-

3 comentaris:

Juanjo Espí ha dit...

Gràcies pel vostre recolzament a esta ENTITAT CULTURAL del poble de TAVERNES. Ja son 35 anys fent una llavor dessinteressada i gratuita per la nostra cultura, amb més de 100.000 Km recorreguts pel món, portant el nom de Tavernes amb orgull i representant a este poble, sols a canvi d'uns aplaudiments i la satisfacció de l'esforç i treball ben fet de tots els membres del GRUP DE BALLS POPULARS LA VALL DE TAVERNES, que desgraciadament tantes vegades queda en l'oblit.

Anònim ha dit...

menuts no en van ballar, com que no hi ha cap foto

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si que van ballar i en tenim més d'una i més de dos. Moltes.
Però nosaltres hem debatut la cosa per allò de les imatges dels menors, i encara que considerem que, en un cas així i des del moment que els pares donen permís per a participar en un acte public, hi ha permís per a reproduir les imatges de l'acte, com que no era precís hem decidit no posar-les. Ara igual algun parent se sent ofés per no vore els seus xiquets en la foto!