L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 9 de setembre del 2011

Aquesta nit, ens veiem a la Festa Estellés




 L'aniversari del poeta burjassotí Vicent Andrés Estellés va camí de convertir-se en data assenyalada del calendari cultural i fester arreu del País Valencià. Aquest és el segon any que una bona quantitat de pobles valencians han decidit organitzar actes de commemoració del cèlebre poeta. La veu impulsora d'aquesta celebració col·lectiva va ser la de l'escriptor Josep Lozano, autor de Crim de germania, i que enguany ha tornat a fer la crida.

Nombrosos foren ja els pobles que els passats dies 2 i 3 de setembre van acollir-se a la recomanació. Aquests divendres i dissabte, dies 9 i 10, però, més pobles s'uneixen a la iniciativa, i tots els actes giren en torn a un sopar amb menjars tradicionals, i una lectura dels poemes d'Estellés, amb particularitats canviants segons el poble. 

El mateix que a la nostra ciutat, Tavernes, on segons Josep Lozano hi ha previst:

TAVERNES DE LA VALLDIGNA 
9 de setembre, a les 21 h, a la plaça de Teodor Llorente, sopar i projecció de l’entrevista que li va fer Josep Maria Espinàs, per al programa de TV3 Identitats, a V.A. Estellés.
Recital poètic i actuacions musicals, en què actuaran Remigi Palmero, Paco Muñoz, Ximo Caffarena i la Petita Orquestra Pilotaire. També hi hauran diversos panells sobre la vida del poeta de Burjassot, dissenyats pel poegrafista Josep Enric Grau.
Organitza la regiduria de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Que meravella! No podré anar,l'any que ve Ibn Khajafa.

Anònim ha dit...

I qu eha de veure aquest senyor amb Tavernes per a fer-li un homenatge a les festes patronals? No m'ho puc creure. Per cert, cotorra, podem saber el cost per l'ajuntament que té aquest homenatge a aquesta persona que no té res a veure en Tavernes?

Anònim ha dit...

Aquest home té molt a vore en la Cultura de la Comunitat Valenciana, i per tant, amb la cultura de Tavernes. És un poeta molt important de les darreries del S.XX. Que quan costa l'acte?? Collons quina obssessió amb els diners!!! Jo t'ho diré: molt menys que un sopar de festes per a la gent del PP!!!

Anònim ha dit...

Menys que la paella del PP la nit de les paelles a Las Cinco Hermanas

Anònim ha dit...

Ja. Resulta que ara l'ajuntament de Tavernes ara fa i paga actes per que sí que haurien de fer altres institucions.
Per que no fan homenatges a gent del poble?, que també hi han de importants.

En quan al cost, els que estan obsesssionats són els membres del govern, que si ara costa açò més que amb el PP, que si abans es gataven en no sé que, i ara va i li fan un homenatge a un senyor que en la vida haurà xafat el nostre poble, pagat del presupost de festes, i tots tant contents. Doncs no, no vec bé que es faça aquest acte si li costa dines al poble.

Per que no fan pagar cinc € com a la festa jove per el que ullga acudir? Per que es quedarieu a soles.

Per cert, en quan a costos, dir que amb el nou cap de policia, el ajuntament es gastarà prop de seixanta mil euros més, donat que el anterior tornarà a la seua plaça i continuarà cobrant el seu sou.

Ho tinc clar: QUE VISCA LA CUATRIBARRÀ!!!

Anònim ha dit...

Als anònims de les 17,20 i de les 17,28:
Pregunta-li al teu amic JJ si hi ha alguna factura en l'ajuntament d'algun sopar de festes del PP en aquestos darrers anys.

Crec que no podeu anar diguent el que vos dóna la gana i acusar del que esteu acusant sense proves, encara que no sabeu fer altra cosa..

Anònim ha dit...

Sóc l'anomim de les 15:28

Tens raó. No tinc proves. Ho retire. No he dit res. Borrat.
Ja ho preguntaré si és veritat que la paella de la nit de paelles del PP la feia Las Cinco Hermanas i si hi ha factura o cosa semblant.

Anònim ha dit...

Anonim de les 17:38
L'acte es una iniciativa de fora l'ajutnament.
L'ajuntament dona suport als organizadors posant les taules i les cadires i l'infraestructura. Com fa en actes, per exemple de falles.
I per tant se li dóna la consideració d'un acte més de festes. Entesos?

Parles de preus?. 3 euros per "gasto de sopar" per persona: cacau, tramussos i esgarraet, que cadascú es porta el seu entrepà. O siga que debades res. Com un bar, però portant-te l'esmorzar (sopar) de casa. Tu ja tens el ticket? Avisa si vens per comptar amb un més, que els tickets estaven acabats però es farà una excepció.

Estelles si que ha xafat el poble. Ara no crec que t'assabentares ni que t'interessa molt. Va donar una conferencia i va signar llibres.

I que el cap de policia costarà 60.000 euros? Bé i que? Tenim una plaça més de policia que falta fa.
Ara si li restem les que s'estalvien per productivitat i hores extres, que sembla ser cobrava fins i tot per anar a les processons, seran molt menys.

indignada del 9S ha dit...

Què poca vergonya i cultura deuen de tindre alguns comentaristes... atrevir-se a dir que una figura literària tan important a les nostres terres i que estimava la nostra cultura i la nostra llengua, com Vicent Andrés Estellés no té res a vore amb Tavernes i amb el nostre poble...

N'hi ha qui, quan l'interessa, no veu més enllà...

Anònim ha dit...

Acas a estos anonims els importa un pito qui era Estelles i que representa per al poble valencià? No solo de toros i paellas vive el hombre amigos mios. Ja era hora que les festes feren un gir en quan als actes culturals i artístics.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Anónim de les 17:38, hasta amb Estellés tens que tratar del cap de policia? es qu'estás enamorat d'ell en l'initimitat? Lucía, ojo.