L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 10 d’agost del 2011

El govern municipal de Tavernes té com a principal objectiu solucionar el greu desiquilibri pressupostari



El govern municipal de Tavernes nascut de les passades eleccions s’ha trobaten què la liquidació final del pressupost del 2010, aprovada en el ple d'agost, s’ha tancat amb un deficit negatiu total de -3.805.295,23 euros 

Aquesta quantitat prové de la suma de:

1. El dèficit pressupostari que és negatiu en -1.960.186,96 €, 
2. El romanent de tresoreria d'exercicis anteriors -481.269,61€.
3.. La partida en la comptabilitat financera  on estan reflectits els deutes que l’ajuntament té amb els creditors i estan pendent d’aplicar al pressupost. Aquesta partida té un saldo a 31 de desembre de 2010 de 1.363.839,66€.

Per tant, la situació real, que  es calcula a partir de les obligacions de l’ajuntament i de les despeses realitzades, tinguen  o no assignació pressupostària, presenta com a romanent líquid a 31 de desembre del 2010 la suma de les quantitats anteriors, que són eixos 3.805.295,23 euros

La situació és més greu si tenim en compte que l’any 2009, es va anticipar 2 milions d’euros del cobrament del cànon de l’aigua. L’actuació priva de la possibilitat de tindre uns ingressos periòdics a la resta de corporacions i limita l’obtenció de recursos municipals en matèria d’aigua fins el setembre del 2026.

També s’ha observat que després de tancats els dos primers trimestres de l’any 2011, la situació és pitjor perquè l’anterior govern municipal del PP no va prendre mesures per tal de posar fi a la seua pròpia despesa incontrolada. Com a conseqüència,  l’Ajuntament es troba amb 1.612.000,00€ en factures pendents d’aplicació. És a dir,  en només 6 mesos del 2011 el govern del PP va incrementar més d’un 18% les factures sense actuació pressupostària i, en estos moments, hi ha 932 factures  de proveïdors que no es poden atendre.

El Pla de Sanejament 2008-2011 confeccionat i aprovat per l’anterior govern tampoc s’ha complit. Tal i com denunciàrem en el seu moment, era un pla que no era realista i no anava a acabar amb el dèficit de l’Ajuntament. El nou govern no té cap altra opció que elaborar-ne un de nou, de Pla de Sanejament.

El regidor d’economia, Víctor Borrás, ha assenyalat que “a causa d'esta nefasta situació econòmica, l’actual govern s’ha marcat com a prioritat solucionar aquesta situació de desequilibri pressupostari”. Per tant,  aplicarà una sèrie de mesures tals com “reduir les despeses a la necessitat real per mitjà de la revisió de totes les partides;  l’aprovació per la Hisenda Municipal de les despeses proposades pels regidors i així evitar tindre factures al calaix sense pressupost”. El regidor ha confirmat que, per donar solució a totes les menudes i mitjanes empreses i als autònoms, es pagaran les factures girades fins el mes de maig, amb la qual cosa el nou govern reduirà el termini de pagament actual, que és de quasi 200 dies, a menys de 90.

L’alcalde Jordi Juan per la seua part ha informat que el ple del passat dilluns, i per unanimitat, va aprovar  sol·licitar un crèdit ICO de 619.000 € per a pagar a PYMES I autònoms. “Els diners d’aquest crèdit servirà per a pagar factures fins al 30 d’abril. Suposarà un baló d’oxigen per als proveïdors de l’Ajuntament, que en molts casos són empreses de Tavernes” concloïa l’alcalde valler.

Serà en funció de la situació real, tenint en compte les necessitats  i, en base als ingressos que es generen, l’ajuntament posarà en marxa un Pla de Sanejament  que  permeta assumir el dèficit actual de 4 milions d’euros.

- Segons la nota oficial de l'Ajutnament

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Anem a veure, per què exigim que facen missa en valencià?, si els valencià-parlants som els que menys anem a missa (per no dir mai), que més ens dona que la facen en castellà o en anglés? al cap i a la fi no l'hem de sentir.
Jo trobe que em de ser realistes i exigir coses coherents, que realment ens afecten, i no unes misses que és una cosa privada i cadascú a sa casa parla com vol.

Anònim ha dit...

I tots els diners que el ajuntament ha cobrat de les plusvalies de les terres que es varen vendre en els marenys? Tambe son diners que s'han ingresat i que el PP els ha fulminat.Jo en el meu cas d'un troçet de terra vaig tindre que pagar 32 mil euros de plusvalia i com jo un centenar de persones mes.Un 0 com una catedral als del PP per la gestió economica del nostre poble.

Anònim ha dit...

Al primer anònim, que pense no l'ha escrit en el lloc que pertoca.

El fet de què si anem o deixem d'anar a missa els valencianoparlants, no es motiu perquè no s'oferesca en la llengua d'ací. Bueno seria una excusa més per a determinat grup social que tots sabem quina és la sensibilitat que té envers la llengua pròpia i quin ús en fa.

Per la mateixa regla de tres, l'autor anònim segurament estarà d'acord en què a Valencia i Alacant ciutats, posem per cas, com que el valencià es testimonial no cal que s'oferesca ensenyament en valencià.

Anònim ha dit...

Al anónim de les 12.02, en que creus que s'hauran gastat els diners de les plusvalies??en comprar-se cases Manolo o que???si creus que s'han gastat els diners ilegalment, per què no ho denuncies??és molt fàcil parlar. que hipócrita és la gent. que vergonya. els juzgats estan per a algo. eixes acusacions al juzgat i si no a callar.

Anònim ha dit...

L'anònim de les 12'02 no acusa a ningú de res, ni d'haver fet res il·legal per anar al jutjat.
Només diu, si sé llegir, que també s'han cobrat les plusvalues de les terres dels Marenys i pregunta en què s'han gastat.
I preguntar no es acusar.
Ara, si ha posat el dit en la llaga i algun peperet li sap mal que li ho retraguen, no es problema de l'anonim de les 12'02

Anònim ha dit...

Sepa el anónimo que propone el Juzgado como modo de solución de los problemas que a la vista de los acontecimientos pasados, presentes y presumiblemente futuros... los Juzgados no son la solución para Juzgar a los malos sino la absolución de los mismos...
Sepa Usted también que ladrones hay en todos sitios pero unos roban para los ricos y otros para los pobres... y desde luego... no da igual lo uno que lo otro...
Sepa también que los números de las cuentas del Ayuntamiento son vergonzosas...

Anònim ha dit...

si si el ayuntamiento en fallida técnica pero tiene dinero para comprar la "Casa de les Indalecies", ay ay que se nos ve el plumero

Anònim ha dit...

Valdria més que t'informares:

Dins del prestec de 5'7 milions que va fer el PP, va consignar 1 milio per a compra de la Casa de les Indalecies.
O siga que els diners estan on deuen estar i consignats per eixa finalitat. No es trauen de cap lloc ni es fa cap embolic comptable.

Però, hi ha una xicoteta quëstio: que l'actual govern s'estalviara fins i tot una bona pasta, quasi la mitat, perquè la compra no arribarà a mig milio d'euros quan la idea del PP era i així es va consignar en el prestec, gastar-se'n un milio.