L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 d’agost del 2011

Compromís podría obtindre 3 escons en les eleccions del 20-N mentre el PSPV en pot perdre sis. L’enquesta és del propi PSPV (PSOE)

La cita amb les urnes del proper 20 de novembre dibuixa un negre panorama per als socialistes a la Comunitat.  Segons l'últim sondeig sobre intenció de vot elaborat a la regió per a consum intern del PSOE, els socialistes podrien perdre fins a sis escons en les tres circumscripcions valencianes.

Així ho reflecteix una enquesta encarregada pel comitè electoral del PSPV, i realitzada durant el passat mes de juliol. El treball de camp, consistent en 1.000 entrevistes telefòniques, va començar abans que l'ex cap del Consell Francisco Camps presentés la dimissió i fos rellevat per Alberto Fabra. El resultat, segons fonts del partit, és «pitjor del que s'esperava».

Tant, que fins i tot alguns referents del PSOE que semblaven cridats a liderar les candidatures del puny i la rosa a la Comunitat estan començant a valorar la possibilitat de renunciar. Seria el cas de la secretària d'Infraestructures i, sobre el paper, presumible cap de llista per València, Inmaculada Rodríguez-Piñero. Segons les mateixes fonts, Rodríguez-Piñero medita adduir «motius personals» per despenjar-se del projecte de Rubalcaba.

Compromís, a l'alça
La pèrdua d'escons del PSOE a la Comunitat beneficiaria directament al PP, però també a la coalició nacionalista Compromís. Segons els resultats de l'enquesta socialista, la formació-que es va convertir contra pronòstic en la tercera força en les Corts el 22-M-podria aconseguir fins a tres escons, en el millor dels casos, entre Alacant i València.

D'aquesta manera, els socialistes valencians passarien dels 14 escons que ocupen en l'actualitat a vuit, en el pitjor dels escenaris. Segons el sondeig, el PSPV perdria entre dos i tres escons a la província de València, on el PP se situaria en una forquilla entre 10 i 11 seients, davant dels nou actuals. Compromís obtindria entre un i dos.

A Alacant, els socialistes també retrocedirien: passarien dels cinc diputats que mantenen en l'actualitat a una forquilla d'entre tres i quatre-el que complica seriosament l'elaboració de la candidatura, donades les disputes per ocupar els llocs de sortida-. Per la seua banda, el PP guanyaria entre un i dos escons sobre els set actuals. I, en funció del resultat del PSOE, Compromís podria adjudicar-se un seient.

Quant a la província de Castelló, el repartiment definitiu d'escons pot estar en un grapat de paperetes. El PP podria sumar un diputat als quatre amb què compta en l'actualitat, en detriment del PSOE. Els socialistes es quedarien així amb un únic representant per la província castellonenca-en principi, el seu coordinador electoral, Ximo Puig, que serà cap de llista-, enfront dels dos actuals.

Font: “ABC” del dia d’avui
-