L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 30 de juny del 2011

Problemes en les obres de l'avinguda de la platja per la suspensió a hores d'ara d'una de les empreses executores



L'empresa Intersa ha suspés pagaments i això afecta la urbanització de l'Avinguda de la Marina de la platja de Tavernes. L'empresa és una de les dues mercantils que formen la UTE (Unió Temporal d'Empreses) que executen les obres.

Es tem perquè aquesta fallida empresarial afecte les obres, però al respecte la regidora d'urbanisme, Carmen Canet, confiava en que la situació siga temporal, al temps que confirmava que actualment treballen dos grups i només un dels grups podia estar afectat per la situació.

Tot apunta a que continuaran els treballs d'empedrat, però podrien bloquejar-se els de formigonat fins que l'empresa solucione els problemes econòmics. Ahir mateix els treballadors van fer patent la protesta i van dir que no podien suportar la seua situació després de tres mesos sense cobrar. Segons deien, havien de cobrar ahir dia 29 però en anar al banc es trobaren en què no hi havia diners i, com sol passar en aquests casos, comença la roda: ells han de pagar lloguer o hipoteques, a més d'altres despeses i el banc es reclama a ells els diners i no poden fer front perquè al seu torn no cobren de l'empresa on treballen.

L'ajuntament de Tavernes poc pot fer davant la situació creada. No hem d'oblidar que les obres de l'avinguda estan incloses dins del denominat Plan Confianza de la Generalitat amb un import d'1'7 milions a executar per la UTE formada per ECYSER i Intersa Llevant, com a responsables de les obres. Són per tant unes obres l'execució de la qual no es responsabilitat de l'ajuntament, essent la Generalitat qui ha contractat les empreses.

Es dóna la circumstància que no és la primera vegada que hi ha problemes en les empreses que executen les grans obres a Tavernes, i quan és la Generalitat o alguna empresa seua qui les contracta. Només cal recordar els problemes sorgits en les obres de l'IES la Valldigna, quan l'empresa Begar va abandonar les obres i es va haver de fer una segona adjudicació, essent la mercantil Ordos que va acabar l'institut.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per la informació Cotorra.

QUALSEVOL NIT EIXIRÀ EL SOL !!! ha dit...

¿no es pot demanar algun tipus de responsabilitat a la generalitat per este tema?
¿simplement, la generalitat, a través del plan confianza ( que ja veus quina confianza dóna... però bé...ja sabem tots lo que n'hi ha...)
no paga a l'empresa que ha contractat, i l'empresa deixa de treballar?
¿i les obres ahi sense acabar, en ple estiu?
¿com es pot anar cara la generalitat i el plan confianza per a que cumplisquen les obres ja adjudicaques i que tant van fer bombo de les obres del plan confianza en els medis de comunicació i en la tele?
molt poca vergonya i molt poca responsabilitat, ¿no?

Anònim ha dit...

xe que compensius sou tots.
Que bonic

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un comentarista es pregunta si els diners dels treballadors no se'ls hauran quedat quatre comissionistes i ens diu que “Sempre és la mateixa història, una obra que val X l'unflem i entre quatre "amigatxos" s'emporten la morterada... i ahí tens els pobres currants picant pedra "Cara el sol" i sense cobrar un duro...”.
El nostre amic recorda Gürtel's, Brugal's, Altes Tensions, etc...
per acabar dient: To be continued...

Bé, haurem d'aclarir que moltes empreses (i ajuntaments) es veuen obligades a avançar els diners quant se les adjudica una obra del Pla Camps, i si després la Generalitat no compleix els terminis de pagament, passa el que passa: dificultats.

Anònim ha dit...

Se sap si algú del govern municipal s'ha posat en contacte amb la Conselleria que gestiona l'obra?

Per molt que l'ajuntament parle amb l'empresa o els treballadors no pot fer res ja que ni l'ajuntament paga l'obra, ni l'ha adjudicat, ni la gestiona.