L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 2 de juny del 2011

Pel valencià



Els tres regidors de Compromís a l'Ajuntament de València -Joan Ribó, Consol Castillo i Pilar Soriano-  han tornat al Consistori la documentació administrativa que han d'omplir com a regidors pel fet que tota ella està en castellà.

Aquest gest recorda a l'Ajuntament que complesca la llei i les seues obligacions, com el reglament d'ús del valencià aprovat pel consistori el 2005 que diu que la relació amb els ciutadans ha de ser com a mínim en les dues llengües oficials.

El portaveu del grup, Joan Ribó, ha demanat un esforç en la ciutat de València perquè les persones s'animen a parlar en valencià, mentre que Consol Castillo ha indicat que seran sensibles a l'atenció a l'educació ia la normalització lingüística, i ha criticat la "desafecció" a l'ús del valencià en els plens.

A més, els regidors de Compromís renunciaran als cotxes oficials i als escortes, en resposta a la demanda de la societat que no hi hagi "privilegis" per a la classe política i han reclamat un acord perquè tot el ple de l'Ajuntament secunde aquesta iniciativa. Això suposaria un estalvi de prop de dos milions d'euros, que s'haurien de destinar-se a la policia de proximitat i així es beneficia tota la població.

-

2 comentaris:

Transparent ha dit...

Si que hi han altres maneres de fer política.

Jo mateixa ha dit...

Em pareix una resposta més que correcta per part dels politics de la capital. Ja hi ha prou de tant de "passar per l'ar"

Estic molt content de llegir eixa noticia.