L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimecres, 15 de juny del 2011

¿El final d'una venta de fum?



 Part de la zona prevista per al PAI "La Vall del Mar"

¿Serà el canvi polític esdevingut després del 22-M qui pose fi a Tavernes als set anys d'especulacions urbanistístiques derivades dels PAIs? Tot apunta a indicar, com es fa eco el diari Levante-EMV, que les eleccions municipals poden podar fi definitivament a les macrourbanitzacions anunciades a Tavernes i a Villalonga. El diari apunta que "ni el govern local de Tavernes, format pel Bloc, PSPV i EU, ni el de Villalonga, que integren PSPV i Bloc, són partidaris de continuar la tramitació administrativa iniciada pels anteriors alcaldes del PP per adequar els respectius plans generals d'ordenació urbana a aquests projectes".

¿I que hi havia en dansa en eixes macrourbanitzacions? Ací a la Cotorra anem a deixar de costat l'afer de Villalonga i anem a centrar-nos a Tavernes: tres camps de golf i sobre les 6.000 vivendes i una ocupació del sol molt superior a la que actualment hi ha construïda. A saber: "La Vall del Mar": dos camps de golf, 4.000 vivendes, marina interior i ocupació de tota la franja costanera entre el Camí Marenys i la Mar entre el Sector 17 (Marenys 2A) i Xeraco. A "Granata Golf" hi havia previst un camp de golf i 2.000 vivendes.

Temps arrere, la Conselleria de Territori va enviar un informe on deixava clar que el PAI de la Vall del Mar  incomplia les normes fonamentals de l'actual ordenament territorial. Un informe del qual informava La Cotorra en primícia


i que el diari "Levante-EMV", tal com també destacàvem, informava igualment


Aconsellem llegir detingudament els continguts dels dos enllaços anteriors així com el document en pdf que us podeu descarregar.

El Pla General d'Ordenació Urbana valler s'aprovava a finals del 2004. I per fer eixos macroprojectes calia canviar el Pla General, una tasca a la qual el PP va destinar temps, esforços materials i dedicació de personal tècnic de l'ajuntament, mentre altres temes urbanístics, com els plans sectorials de la platja (15, 13, 6...) eren oblidats i arraconats.

¿Quin cost ha tingut això per a l'ajuntament de Tavernes? I caldria parlar no solament del cost en euros de personal tècnic i mitjans, sinó també del cost que ha tingut per a la ciutat l'endarreriment de projectes més viables, eixe "valor afegit"  que hauria pogut significat haver iniciat els sectors de la platja.

L'actual govern de Tavernes, com diu el diari, és prudent i no ha avançat res sobre els dos PAIs però potser caldria llegir més significats darrere de les paraules que posa en boca de l'alcalde Jordi Juan: la seua prioritat és desenvolupar el Pla General donat que hi ha prou terrenys per actuacions urbanístiques.

I com és sabut, el Pla General contempla només els sectors urbanístics com ampliació del casc urbà de la platja.
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

I ara que faig Jo amb els pals de golf que em vaig comprar!!! Quina irresponsabilitat!!! Alcalde dEmisió, alcalde dEmisió!!!

Anònim ha dit...

i jo q faig amb el veler q també m´havia comprat?com anavem a tindre un port i tot...

Anònim ha dit...

lo que podriais hacer es hacer comentarios costructivos no los que haceis pues demostrais que lo que se hace lo tomais a cachondeo y despues quereis decir que si esto y que si lo otro .... set mas positivos

Anònim ha dit...

en eixe govern tan d´esquerres hi havia més d´un desesperat a vore si li recalifiaven alguna terreta i guanyava "dinerito facil". Quanta mentira i Quanta hipocresia. Quanta veleta i quant d´interés darrere de tants comentaris "progres". Cada dia crec menys en tot aquest circ interessat. I pensar que jo em considerava d´esquerres... hi ha més d´un que pararà la mà a fi de mes per tots eixos comentaris "progrés, verdets i ecològics" però la meua pregunta és: dormirà tranquil per la nit?

Anònim ha dit...

Molt be... El PP amb el tema inmobiliari mos ha portat a la ruina i pareix que la gent no sols ho sap si no que damunt mira cap a altre lloc...
Anonim 16/06/2011 7:48:00: Derive de les teues paraules que no t'agrada que retiren el PAI, alguna inversio especulativa se te n'ha anat al garete, no?
Anonim 16/06/2011 8:42:00: No se si ets sarcastic i et refereixes al PP com a govern d'esquerres o es que deuries de deixar de mirar Canal9...

Pep Grau ha dit...

per fi algo coherent a Tavernes, pensar que volíen des-fer una de les poques platges verges que queden, ara lo que tindríen que fer, es llogar almenys les terres que estan abandonades i fer plantacions de verdures, fer tipo cooperativa l'ajuntament, dones faena i arreplegues uns eurets, Manolo sap qui es l'amo de moltes d'elles.

Anònim ha dit...

SOU LA RISA. EL VELER ELS PALS PERO DE QUE ANEU? MES DE CUATRE TINDRAN QUE TANCAR LA BOQUETA MES AVANT

Anònim ha dit...

Tu sí que dónes risa, ves espai no te l'acaben de tapar a tu. No veus que no hi ha diners ni per a pipes?? Qui va a comprar xalets en macrourbanitzacions, jugar a golf i anar-se'n de passeig en un veler? Qui? Ves corre, que tu sí que dónes risa.

Anònim ha dit...

El que és preocupant és que, si no m'equivoque, cap membre del govern haja confirmat ni desmentiment la informació apareguda en el Levante.

Crec que al dia següent d'aparéixer la notícia hagueren degut de fer algun aclariment.

Tavernes és molt sensible a este tipus de notícies i no es deu estar en la indefinició.