L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 6 de juny del 2011

TEMA D'ACTUALITAT: Policia autonòmica per a vigilar xalets privats


       Serafín Castellanos anuncia la mesura de vigilància de xalets

Vigilar urbanitzacions. Així és com ha acabat el vell projecte de la policia autonòmica valenciana que, dels 6.000 professionals que prometia Camps a la fi de 2009, es troba ara en menys de 400 i depenent de la Policia Nacional, i pràcticament sense competències. Ara, si fem cas de l'anunci de Serafín Castellano, en tindran una: vigilar xalets, però si atenem el nombre de policies i xalets... no sembla que hi haurà prou personal.

"Farem un pla de xoc per a garantir la seguretat tant en zones residencials i urbanitzacions, com en les zones industrials de la Comunitat Valenciana, unes zones en les quals resideixen o treballen més de 500.000 persones" deia Franciso Camps en un acte en la urbanització La Canyada de Paterna, i sabia que el seu públic estaria encantat. 

Eixes  classes mitjanes i altes que van repoblar en l'última dècada les urbanitzacions de les localitats properes a València van propiciar el canvi de color en l'antic cinturó roig. Una ciutadania que han pres la decisio personal d'allunyar-se de les àrees de població amb el que implica, entre altres, d'allunyar-se del radi d'acció ràpida de la seguretat pública, però  no ha deixat en part de reclamar que estos serveis se li acosten.

En  àrees com l'educació i la salut, Camps aposta per la privatització , però en estes urbanitzacions, on és lògic que els habitants es paguen la seua seguretat privada, Serafín Castellano anunciava la passada setmana un pla per a fer-ne front.
La veritat és que l'anunci, ateses les dimensions del cos de policia autonòmic, de 360 agents en tot el territori, sembla més un brindis al sol que una altra cosa.  Cal recordar que al novembre de 2009 Serafí Castellano anunciava l'impuls de la policia autonòmica que havia de convertir-se en un cos únic abans de 2010, i que hauria d'arribar als 6.000 efectius, començant amb 500 en 2010. A mitjan 2011, la xifra promesa per a l'any anterior està lluny d'aconseguir-se, i la promesa de desenvolupar l'article 55 de de l'Estatut d'Autonomia abans de 2010 roman també incomplida. La policia autonòmica valenciana amb el PP només sembla apuntar a un cos testimonial. L'anunci de la potenciació del cos autonòmic va despertar la reacció de la direcció del PP a Madrid, que ho va parar immediatament.  

Camps ho va dir als habitants dels luxosos xalets de la la Canyada quan els prometia protecció pública: "Tenir Policia Nacional i Guàrdia Civil en el nostre paisatge ens dóna la tranquil·litat de pertànyer a una gran nació que és Espanya. M'avorreixen aquells que intenten fer amb açò la creació de xicotets estats dins d'una nació”. Ara, a més de vigilar i protegir els edificis i instal·lacions de la Generalitat, vigilarà urbanitzacions "amb demanda d'actuació policial urgent". Segons sembla, el Consell sí que escolta segons quines demandes.
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

COTORRA, pots confirmar-nos alguna cosa del que conté la noticia:

http://www.abc.es/20110606/local-comunidad-valenciana/abci-hector-201106061041.html

[...] Esta última formación ha arañado la vara de mando de Tavernes de la Valldigna. Un batiburrillo que también suma a PSPV y EU deja sin alcaldía al PP, el más votado, y la entrega a Jordi Juan.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Supose que això ho haurien d'aclarir els partits, si és que ja han pactat.
Nosaltres al respecte no tenim res a dir.

ABC diu això i Levante-EMV ahir deia que no hi havia res de res, ni negociacions.

Tu agafa-t'ho com vulgues.

Anònim ha dit...

Segons les informacions, encara no hi ha acord entre BLOC-PSOE-EU. Per tant, si cadascú es vota a ell mateix.... Doncs que la noticia de l'ABC no ha estt afortunada!

Anònim ha dit...

Mira que diu el BLOC en el Levante:

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/06/06/morera-asegura-pactaran-alcaldias-pp/813472.html

"Están negociando en localidades como Alcoi, Tavernes de la Valldigna, Quart de Poblet, Aldaia y Alaquàs,"

ABC...DEF...GHI ha dit...

La notícia del ABC ja sembla d'allò més objectiva. A un pacte el qualifica de "batiburrillo". Independentment de la veritat del contingut, sembla més una "pataleta" que una notícia seriosa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/06/06/valencia/1307354172.html

La Cotorra de la Vall ha dit...

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/06/06/morera-asegura-pactaran-alcaldias-pp/813472.html