L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 16 de maig del 2011

ELECCIONS 22 DE MAIG: ACTES CENTRALS


                    Els candidats de Compromís a l'acte d'ahir a València
 
Els tres partits d'esquerra han realitzat el cap de setmana els actes centrals en la ciutat de València, amb la finalitat d'animar als seus i demanar-los un últim esforç per a aconseguir un bon resultat diumenge que ve. Resultat que, pel que avancen les últimes enquestes, no promet ser molt bo per al PSOE, garantiria la presència d'EU i fa presumir l'entrada de Compromís.

El PSOE omplia la plaça de bous per realitzar la seua particular demostració de força de cara als comicis autonòmics i municipals del pròxim diumenge 22. Un acte que volia oferir instantànies, generar sensacions que reconcilien al desencantat amb les sigles, convèncer al mandrós d'acostar-se a les urnes o inclinar la balança de l'indecís cap a una o una altra papereta. Els socialistes,  transport i entrepà gratuït al marge, van demostrar dissabte que encara tenen la força suficient per a cridar a files als seus.

Feta la foto, tan sol calia aprofitar per a entretenir i acabar de convèncer a la concurrència i a açò es van posar el candidat a l'alcaldia de València, Joan Calabuig, el secretari general del PSOE i candidat a la Generalitat, Jorge Alarte, i un José Luis Rodríguez Zapatero recuperat per aquests assumptes després d'anunciar que no repetirà candidatura en les pròximes generals. Promeses poques: més enumeració de les penúries infligides pels governs populars municipal i autonòmic i un reconeixement a la contribució a les nostres terres dels governs de Zapatero.

En un plànol més modest es van moure en canvi Esquerra Unida i la Coalició Compromís. Esquerra Unida va triar com a marc el Poliesportiu del Cabanyal  on va congregar a prop d'un miler de persones, mentre que Compromís va organitzar el seu acte en el Palau de Congressos on va congregar sobre les 2000 persones. Açò sí,  ni EU ni Compromis tiraren mà d'entrepans.

EU i Compromís en els seus discurs van criticar el PSOE pel seu viratge cap a la dreta en el govern central i reclamaven el vot útil per a les seues formacions. A més, el candidat de Compromís,  Enric Morera celebrava els resultats de les enquestes comentant que "si fa només una setmana ens donaven el 2% i aquesta ja ens donen quasi el 5, al final de campanya tindrem el 10%".

I és que hem tingut un cap de setmana d'enquestes. I a Morera no li faltaven motius per a contemplar les enquestes amb certa esperança. Compromís ha superat el xoc inicial del CIS de la passada setmana que ni els contemplava com opció i vore com ahir El País,—casualment o no— no destacava molt especialment el 4'4% d'intenció de vot a Compromís que arreplegaven les seues entrevistes i que suposa una marca prou alta per a què la coalició i els seus votants confien que se superarà sense problemes el llistó. El mateix Morera a l'acte indicava que els mitjans els estan considerant com a "invisibles", en una aposta d'amagar la coalició en favor del bipartidisme.

Compromís no amgava les sensacions positives de l'enquesta del grup Vocento, on la llista encapçalada pel seus candidat  Joan Ribó supera en intenció de vot a la de Amadeu Sanchis, d'EU, en la ciutat de València.

La llista de València ciutat era precisament l'única decepció en EU, que veu com cada enquesta confirma la sensació de que comptaran amb representació en les Corts en la pròxima legislatura. Les pitjors notícies se les emportava el PSOE, on en l'enquesta del diari del grup Prisa  veia com la intenció de vot, lluny de créixer, pot situar-se per primera vegada per sota del 30%. 

- Text a partir de "L'Informatiu". 
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els representants del bloc valler van ser dels pocs grups locals del bloc que no assistiren a l'acte central de campanya de compromis...

Assistent ha dit...

De la porta de seu del Bloc de Tavernes eixiren a les 10'15 minuts tres cotxes (un Golf, un Toyota i un Alfa Romeo) per assistir-hi, a més d'una moto.
Entre els assistens el candidat del Bloc de Tavernes, Jordi Joan.
Ocuparen tota la fila numero sis central del Palau de Congressos, juntament amb la candidata del Bloc de Simat i altres membres dels col·lectius de la Valldigna.
Per tant és vergonyós que es diguen acusacions d'eixe tipus.

Si l'anònim ens diu un correu li enviarem quinze o vint fotos dels assistents i de l'acte.

Ah! i no ens pagaren la gasolina ni ens donaren entrepà. A les 3'15 de la vesprada dinant en casa amb la nostra bandera de l'acte.

Ara, esperem eixe correu per enviar-te les fotos.

Un altre assistent ha dit...

Company t'has deixat que a més de Jordi, hi havia present altres quatre components de la llista de Tavernes i altres dos persones que han estat regidors nacionalistes a Tavernes i que enguany no van en llistes.

Bé, perquè comproveu de quina manera hi ha gent que es montaa les mentides només per difamar i perjudicar el Bloc, seguiu l'enllaç


http://bloctavernes.blogspot.com/2011/05/jordi-juan-assisteix-lacte-central-de.html

Anònim ha dit...

Ok, si és així rectifique!! M'havien dit de cosa certa membres del BLOC de un altre poble que no era així. Amb tot i això rectifique!. Salutacions!