L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 31 de maig del 2011

L'estat de la qüestió (II): Subvencions i ajudes de la Generalitat


Davant la possibilitat d'un pacte progressista i d'esquerra a Tavernes, hi ha gent del poble i, pel que veiem, de sectors afins al PP que proclamen que això serà una ruïna per al poble i adverteixen que durant quatre anys no va a entrar de la Generalitat ni un duro.

No anem ara a recordar tantes i tantes promeses del PP d'arribada de diners a Tavernes per fer tal i tal cosa si manaven ells, del mateix partit que la Generalitat. No anem tampoc a recordar que durant els darrers 12 anys no ha arribat a Tavernes un duro. No anem a fer demagògia sobre eixe tema, perquè no cal. Tothom sap que ací, fora els diners del Pla Zapatero, fa anys que de la Generalitat no ha arribat quasi res.

Caldrà recordar que la Generalitat, com a govern dels valencians, ha de ser primer que res això: govern de tots els valencians i valencianes, sense discriminació per sexe, religió... i com no, sense discriminació d'una població valenciana perquè el seu govern local siga de diferent color.

Arribats ací, i a partir del que hem llegit al vostres comentaris en La Cotorra, sí que volem posar un punt de reflexióa tothom: Els diners de la Generalitat ¿D'on són, d'on vénen? Perquè està clar que el Sr. Camps no posa la paella al foc per a fer euros ni li plouen del cel. Qualsevol persona mínimament informada sap que els diners de la Generalitat, siga quin siga el camí per on li arriben (la declaració de la renta, IVA, IAE, etc), li vénen dels nostres impostos, d'eixos impostos que directa o indirectament paguem tots. Són els nostres impostos, els de tot el teixit productiu del poble valencià, qui alimenten les arques de la Generalitat. I de l'Estat.

Una part, atenen els serveis bàsics gratuïts, cas de l'educació o la sanitat on hem de dir de passada que poc s'esmera el nostre govern valencià. En el cas de les subvencions i/o ajudes la Generalitat actua, per dir-ho senzillament i que tothom ho entenga, com un ens de redistribució dels nostres impostos a través de programes socials, plans d'obres, d'infraestructures esportives, etc. I aquesta tasca no la fa només la Generalitat, sinó també la Diputació i el mateix Estat. És per això que, en parlar dels diners del Plan E ( o plans Zapatero), i la disputa entre el PP i el PSOE, afirmàvem ací que no eren ni del PP ni del PSOE: eren els diners dels nostres impostos, els diners que nosaltres prèviament haviem ingressat a les arques de l'Estat. I per tant no eren d'ells. 

Arribats ací, i per no allargar-nos més: ¿És just, té dret la Generalitat de no atorgar subvencions a un poble per diferències de color polític amb el govern local? ¿És suficient argument deixar sense subvencions tot un poble perquè ha triat en les urnes una opció diferent a la que ells políticament representen? Ni  èticament ni moralment pensem que no. I més quan la Generalitat deu ser el govern de tots i totes, dels valencians i valencianes, dels vallers i valleres.

Els impostos són nostres, els paguem nosaltres i per tant tenim el dret a què, sense sectarisme, ens retornen la part que correspon per atendre les necessitats que tenim com a poble. Qualsevol altra actuació pensem que serà una discriminació, un xantatge de cara a futures eleccions. I si això s'esdevé, el poble haurà de demanar comptes a qui corresponga. 

-

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot el que dius em pareix molt bé però la realitat en política es una altra.

Al poc temps de entrar el PSOE a la Moncloa va ser eliminada la remodelació de l'estació de RENFE que ja estava adjudicada i després es va dedicar a utilitzar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a paralitzar/retardar l'execucio del PGOU, el nou institut, la canalització i neteja del Vaca, la negativa a abaixar els valors cadastrals de Tavernes,.....

Tot açò pasaba mentres a Gandia es canalitzava el Serpis, es remodelava l'estació de RENFE, es duplicava la N-332, ....

Que pot passar quan el PP governe a l'estat espanyol a més de la Generalitat i la Diputació mentres a Tavernes governa un tripartit de distint color?

La resposta la tindrem en poc de temps.

Anònim ha dit...

Jo discrepe:
L'estació de Renfe és un tema de Renfe i ADIF, no del govern. Quant a la Confederació, no tenia la culpa que els senyor del PP que ens governaven no feren els deures en materia d'inundacions i zones inundables; respecte al nou institut tota la responsabilitat perquè té les competencies es de la Generalitat i l'Estat no va buscar el lloc i precisament per on passava un barranc; la negativa a abaixar els valors cadastrals cal dir que ¿S'ha demanat ja oficialment i quan de temps fa?.

Ja us queda menys ha dit...

Ahí es veu com són realment, uns classistes que si no em votes no et done res. Per eixa regla de tres a la Comunitat hauria d'haver guanyat el Psoe ja que governa a Espanya. Se'ls veu el plumero.

Anònim ha dit...

Una coseta més que haveu oblidat:

El PGOU s'aprova en el 2004 i el senyor ZP entra a governar el 2004.
És a dir: els problemes que diu el primer anònim de paralització per la Confederació tenen lloc abans d'eixe 2004, entre el 1999 quan entra el PP amb majoria absoluta i el 2004.
I qui governava Espanya? El PP i Aznar!!!

falcó ha dit...

La realitat en política és la que els garns (PSOE i PP) voleu. Segons cap on bufa l'aire mireu. Si bufa al vostre favor, bé, tot molt bé. Si bufa al contrari, malament, tot molt malament.

Em ve al cap un comentari d'un del PP en una altra informació en la que deia que visitava la Cotorra per veure de quina manera es dibuixava la realitat al gust dels bloguers i quina imaginació tenim aquest blog i els que sovint el visitem. Doncs, per imaginació que no siga, la que acaba de dir el primer anònim, això més que imaginació és pura fantasia o ficció. Si vol que juguem a dir-la més grossa.

Voleu per tot els mitjans, els del PP, que no quolle un pacte tripartit a Tavernes per a que no se sàpiga el mal què heu fet i per no perdre el lloc de treball què alguns s'havieu establert. Doncs sembla que ho teniu més agre que els ciruelos verds.

I si, teniu raó quan dieu que si el PP governa a l'Estat espanyol, igual que ho fa a la generalitat, amb el PP a l'oposició a Tavernes la tenim magra. Potser siga així perquè la democràcia (hemorràgia al ciutadà) se l'han muntada els llestos de sempre que abans vivien del règim (Tant uns com altres) i ara viuen del conte. Eixa és la mala manera d'interpretar la democràcia i això és el que haurà de canviar a partir d'ara. Si a Tavernes ens hem de beneficiar del que ens puga vindre de la Generalitat o del Govern de l'Estat, anem apanyats perquè, si no recorde malament, el PP ha coincidit governant tant a Tavernes com a les altres altes institucions i això, que jo puga veure, no s'ha traduit en guanys de cap tipus per al poble. Pot ser per als del PP si.

Doncs, no passa res. Si des de les més altes institucions ens neguen el pa i la sal als de Tavernes, no patiu que els partits governants ja ho faran saber a la opinió pública vallera. Si s'ho fan bé, dins de quatre anys el PP pot passar a ser una força política testimonial com no fa massa anys era. 2 o 3 regidors com a molt. Temps al temps

Anònim ha dit...

aneu amb eixe discurs a la generalitat aneu. vorem que dugueu cap a casa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Segurament aniran i duran cap a casa el mateix que ha dut el PP de Tavernes els darrers 12 anys: les mans buïdes.
Però almenys una cosa si que tindran: el dret "al pataleo", cosa que el PP valler no ha fet ni farà, no siga cosa que no isquen més a la foto.

Com autors de l'escrit que ha provocat el darrer comentari, responem. I aclarim que la nostra finalitat era deixar clar una cosa que no s'hauria de dir per ser òbvia: Tots els diners de les institucions provenen d'una manera o altra del "fruit" del treball que ens cobren, o siga dels impostos.
I ens els cobren per retornar-nos el que correspon en forma de serveis o subvencions. No és cap obligació que tenen sino un deure.

Top Secret ha dit...

"Tots els diners de les institucions provenen d'una manera o altra del "fruit" del treball que ens cobren, o siga dels impostos.
I ens els cobren per retornar-nos el que correspon en forma de serveis o subvencions. No és cap obligació que tenen sino un deure"

Els Reis Mags són els pares...

"Derecho a pataleo" menudes expectatives, què trist.

Anònim ha dit...

Cal estar preparats per a tot el que puga vindre. I jo crec que més que perque a Tavernes governe un pacte i tiren fora el PP, no vindrà quasi res perquè la Generalitat no tindrà res que donar. Prou farà pagant els mils de milions que deu.
I ara damunt, més deute amb els bonus patriotics que ha llançat al mercat estos dies.

Anònim ha dit...

Per al anonim discrepant:

Web de ADIF:
Adif, el Administrador de Infraestructuras Ferroviarias, es una entidad pública empresarial dependiente del Ministerio de Fomento.

Anònim ha dit...

Dependiente: amb pressupostos, direcció, organigrama independent.
No és el Ministeri.

Anònim ha dit...

Acabe d'entrar en la web d'ADIF i de Ministeri de Foment no parla res, llevat d'eixe paragraf, ni diu res que depenga en les decissions de Foment ni que faça les obres que li projecten o li diuen des de Foment.

Anònim ha dit...

Jo he entrat a la web del ministeri i diu que ADIF depen de Foment pero te transferides les competencies a Catalunya, al Pais Vasc i a Andalucia

LSP ha dit...

Ací la gent entra a vore les planes d'Adif, del ministeri de Foment, etc... que no teniu feina???
Jo no sé si vindràn més o menys diners cap a Tavernes, el que tinc clar és que durant 16 anys, manant el PP al poble, a la Generalitat i en la legislatura d'Ansar a Espanya... este poble ha anat de mal en pitjor... Atur, atur i més atur, ninguna projecció empresarial (Contiuem confiant en que aguanten les 3 empreses relativament fortes que tenim, quí siga religios que rece)... Pensem en el que ha fet aquesta gent i com ho han fet... Jo no vull perdre més el temps, vull que aquesta gent desaparega ja!!! Aquest poble necessita un canvi, Senyors I Senyores, que no s'adoneu que vivim en un poble mort? Això és el que voleu deixar als vostres fills? Segur que com Jo hi som molts els indignats d'aquest desgovern d'amics i xupopters... Aquesta gent i els seus subordinats ens volen tindre adormits uns quants anys més, DESPERTEU, si teniu una mica de dignitat i alceu la veu contra lo més paregut al caciquisme...

" La libertad es como la mañana. Hay quienes esperan dormidos a que llegue, pero hay quienes desvelan y caminan la noche hasta alcanzarla"
Subcomandante Marcos (EZLN)

Anònim ha dit...

En contestacio al teu escrit.
tot aixo que dius esta molt be, i una part sera axina. Pero la realitat es que no es axina. Et donaran el que siga estrictament obligatori pero oblidat de res mes. una mostra es este blog, de cada tres noticies dos fan referencia q camps a la seua gent.
Et pose un exemple pero hi han mil, la ronda nord de acces a la platja, esta planificada, pero podran tardar mes o meyns en ferla o la depuradora. Et pose un exemple de diputacio i un altre de generalitat.
La estacio de tren perque no esta feta? depen de adif, pesoe fins 10 mesos, pero 7 anys pesoe. I no hem digues que el pp no la ha demanada.
Despres que vols?

Anònim ha dit...

El tripartit sera el pacte del pataleo.

Estaran tots els quatre anys tirant balons fora. Que si la competencia es de la Diputacio, que si la competencia es de la Generalitat, que si la competencia es de l'Estat, que si es de ADIF (que no sabem de qui depen).

Al final les poques inversions seran per als nostres veins Gandia, Cullera, Alzira, Simat, Favara ... i nosaltres patalejant.

Pasaran quatre anys i a les proximes eleccions tornara a manar el PP.

vicent ha dit...

Si els propers quatre anys no ve un euro a Tavernes, sempre ens quedarà l'esperança de podr aconseguir-los durant els següents quatre ja que, per desgràcia, estem acostumats a la inoperància, ineptitud i deixadesa dels desgovernants que hem patit des de fa 12 anys.