L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 3 de maig del 2011

INFORME: El Pla Confiança de Francisco Camps


 El president Camps anunciant les obres de la ¿(des)confiança?

 El Consell pateix per a pagar als seus proveïdors, s'endeuta en els mercats financers per a pagar la llum del metro i ja fa dos anys que va llançar el Pla Confiança, imitació dels plans del Govern (els plans E), per a tractar d'atallar l'atur creixent. A hores d'ara la Generalitat encara no h'ha començat molts: en el quadre hi ha els previstos per a Tavernes. Comproveu-ho vosaltres mateix. 

El pla Camps presenta un bagatge pobre i més quan les xifres d'atur en terres valencianes són de dramàtic rècord: gairebé 600.000 desocupats, entre els líders d'Espanya.

Fa poc més de dos anys, Francisco Camps, president de la Generalitat, va presentar el pla Confiança, a imatge i semblança del Fons Estatal d'Inversió Local per a promoure les malparades economies municipals. Camps va assegurar que era millor que el del Govern i suposaria la creació de 30.000 llocs de treball i que totes les actuacions haurien conclòs al gener del 2011. 

La previsió va canviar: el Consell va vore que els mesos li quedaven curts i va ampliar el termini fins al 31 de gener de 2012. Mentre el govern estatal ha llançat dos plans d'inversió local des de desembre de 2008 que han deixat 1.408 milions d'euros en la Comunitat, la Generalitat espera gastar-hi 1.020 milions. 

I ara ve la pregunta: Complirà la Generalitat el seu propi límit? Pagarà als contractistes en un temps raonable? Els problemes que genera el pla Confiança comencen a resultar evidents i ja fa mesos que la Generalitat pateix problemes de liquiditat per a pagar serveis essencials, com els advocats del torn d'ofici o les provisions sanitàries. A València, per exemple, el març es complien dos anys del pla i la Generalitat havia adjudicat el 20% dels 163 milions d'euros que havia destinat a la ciutat. 

I a Tavernes... doncs mireu el quadre de les previsions i compareu amb el que s'està fent.

En altres casos, les actuacions estan en marxa, però en la seua fase inicial, la que consisteix a relatar el propòsit del projecte, la més barata i menys costosa. I des de la Generalitat sol usar-se aquest fet per anunciar que estan en marxa. 

Això sí, quan queden dues setmanes per a les eleccions, les tanques de propaganda del pla Confiança es veuen pertot  arreu. Els fets són una altra cosa.

-Text basat en "L'Informatiu"
-