L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 24 de maig del 2011

Compromís supera EU en els pobles



La lluita pel tercer espai polític valencià s'espera aferrissada després de la consolidació en les Corts Valencianes de Compromís. La coalició Compromís, liderada pel Bloc, supera a EU en els resultats a les Corts Valencianes i també ha obtingut el millor resultat municipal d'una força valenciana més enllà dels partits amb implantació nacional.  

Compromís ha obtingut 196.387 vots a les municipals, 56.234 sufragis més que els aconseguits també per EU a nivell municipal, però es queda encara a més de 6.000 vots dels aconseguits el 2003.  Compromís ha superat amb escreix els 139.307 vots aconseguits pel Bloc el 2003, el millor resultat de la seua història a nivell municipal. En concret gairebé 60.000 sufragis nous en la nova coalició.

Els números convertits en regidors evidencien la diferència de poder municipal entre les dues opcions. EUPV ha aconseguit 162 regidors mentre Compromís n'ha obtingut 377 regidors, 79 més que els aconseguits pel Bloc quan el 2003 anava en solitari i 100 més que l'acord municipal de 2007 entre Bloc-Verds. La coalició Compromís té set alcaldies amb majoria absoluta i cinc amb relativa i EU governarà en tres consistoris. Aquests càrrecs públics podrien ampliar-se  amb els pactes en desenes d'ajuntaments.

EU obté presència en les tres capitals de província, uns números que serien considerats bons i que han quedat un poc en l'ombra per l'èxit de la candidatura de Joan Ribó (Compromís), que ha obtingut tres regidors a València ciutat.

Informació extractada del diari "Levante-EMV"
-