L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 16 de maig del 2011

ARTICLE D'OPINIÓ: ELECCIONS MUNICIPALS A TAVERNES


 
Inexorablement va acostant-se el dia de les eleccions municipals i els habitants adults de Tavernes hauríem de reflexionar seriosament sobre quin serà el sentit del nostre vot. 4 anys són molts anys i potser del resultat d'aquests comicis (i de qualssevol altres) depenguen moltes coses que afecten directament les nostres vides.

 Ací –tots ho sabem massa bé– fa 4 legislatures que ens governa el Partit Popular i si hem de considerar la ineficàcia i la negligència factors assumibles i fins i tot perdonables –atesa la nostra condició humana–, en política això hauria de ser  la clau que decantara el nostre vot cap a un costat o d'altre.

 Sí, acuse el Partit Popular de Tavernes de ser el principal (però no únic) responsable de l'actual i desastrosa situació social vallera. Som un poble amb un nivell de desocupació senzillament inadmissible, amb un sector industrial pràcticament arruïnat, amb una agricultura que amb prou feines subsisteix –com en temps  dels nostres avantpassats– gràcies i exclusivament a la clemència (o inclemència) del cel i amb un sector turístic que faria posar la cara roja de vergonya a qualsevol que s'estime l'eficiència i la vàlua de les coses ben fetes. En teoria ho tenim tot. Sol, platja, muntanyes, paisatges bells i història, però en la pràctica què tenim? Vosaltres mateixos podeu contestar en silenci, no cal utilitzar paraules lletges.

 Però la cosa és que no s'acaba ací! Què passa amb les obres públiques a Tavernes? I la carretera de circumval·lació? I el carril-bici? I el desastre de l'estació de RENFE? I els parcs? I la cultura? Sí, quina paraula més boniqueta... i oblidada! On són les nostres biblioteques, llibreries, certàmens literaris, fires del llibre o representacions teatrals? Però com pot ser que en una ciutat de més de 18.000 habitants siga impossible, a hores d'ara, veure una simple pel·lícula de cinema? Si el sector privat és incapaç de fer-se càrrec d'aquest negoci cultural, no deuria ser l'Ajuntament qui assumira aquesta tasca?

 Ignore quins són els motius exactes que van fer que en les passades eleccions del 2007, 4.705 ciutadans de Tavernes votaren al Partit Popular –la ment humana és sovint complexa i inescrutable–, però si a banda de tot el que he esmentat, parlem també de mala gestió econòmica (estem més endeutats que un equip de futbol de 3ª Divisió!) i d'anar en contra dels interessos d'aquesta vall, llavors la cosa ja és més greu. ¿Que tal volta heu oblidat la postura que mantingué el partit que detenta el poder ara mateix a Tavernes (però no únicament ells!) amb el tema de l'Alta Tensió? Doncs jo no. I si l'oblit és un dels factors claus que ens durà al perdó de les males accions efectuades contra nosaltres, en política no ens podem permetre el luxe de ser tan magnànims.

Ens hi juguem massa coses! No oblidem, doncs, i continuem qualificant la postura del PP valler en el tema de l'Alta Tensió com d'Alta Traïció. Ens van vendre als interessos de la Generalitat i els seus amos d'Iberdrola i ara haurem d'aguantar durant generacions el paisatge que ens han deixat.

Jo m'atrevesc a vaticinar –i em puc enganyar com qualsevol mortal– que en aquestes eleccions municipals, els dos partits més grossos perdran molts vots; potser més dels que ells es pensen. Els del PP per l'inevitable desgast polític i perquè ja els coneixem massa bé, i els socialistes pel temut efecte “Zapatero” i perquè durant quatre anys (o més) han posseït com ningú el do de la invisibilitat més absoluta, còmoda i saludable... per al govern municipal. I els partits més petits, per tant, en guanyaran bona cosa, de vots. I potser algun d'ells, espectacularment. Em puc enganyar, ja ho dic, però ja seria hora que els vallers ens despertàrem del nostre alegre, apàtic i perillós sopor polític.

 Veurem. Els canvis, en política, sovint solen ser beneficiosos i necessaris. Toquem ferro!

Sico Fons
-

1 comentari:

La Cotorra de la Vall ha dit...

No s'admeten comentaris als articles d'opinió