L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 d’abril del 2011

Millor que siga un falsa alarma i no enverinament de l'aigua.



Al llarg del dia, ens han arribat alguns correus informant-nos que el Clot de la Font estava sense aigua i que la poca que hi havia havia pres un color blanc, presumptament perquè s'havia llançat alguna cosa dins. Fotografia 1


 Hem anat al Clot. I efectivament poca aigua (segurament hauran regat aquests dies de calor) i aigua blanca-blava. Hem estat observant i presumptament hem localitzat restes de la causa de la blancor en un racó dels escalons : Un producte cristal·litzat de color blau i que sembla ser d'aquells que s'anomenen "per a la sanitat" (Fotografia 2). 


 Pensem que s'haurà llançat aprofitant que hi havia poca aigua i que no corria perquè faça més efecte. Aquests productes habitualment solen usar-se per a evitar el creixement d'algues a l'aigua, i en aquest cas haurà sigut per evitar aquelles del tipus "borró d'aigua (hydrurus foetidus)", nom que solem dir a Tavernes a les algues verdes i floses.

De tota manera, hem sabut que allí han anat la vigilància forestal i també la Policia Local. I si no s'ha establit cap tipus de mesura serà perquè està en ordre. Millor així.
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Pareix un fongicida, no?

Amb els cabells verds ha dit...

Això quan ha sigut? jo vaig beure ahir de matí i no vaig notar res estrany.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les algues no són fongs. No sabem exactament quin producte però no se n'anira massa del que tiren a les piscines. No deu afectar la fauna: res de peixos morts i hem vist algunes anguiletes (d'uns 12-15 centímetres) i altres animalets nadant sense problemes.

Sembla ser que aquest matí. les primeres noticies ens han arribat passades la una de la vesprada.

Anònim ha dit...

cotorra, dona gust seguirte. Hens mantens informat de tot.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies. Fem el que podem i ens deixen.

Anònim ha dit...

acabe de vindre del clot i si que he vist un sol peix prou gran que estava al fons del aigua i estava mort,ni rastre de peixos menuts ni altres coses amb vida dins l´aigua.

La vall digna ha dit...

Em sembla que és sulfat de coure, també anomenat pedra lípida.
S´utilitza en agricutltura contra el fong de la fitòftora principalment. En un producte perillós, en l´aigua mata els peixos.