L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 11 d’abril del 2011

INFORME: El Comitè Electoral Nacional del PP aprova les llistes valencianes amb nou implicats en casos de corrupció, a més d'un desè per presumpta prevaricació urbanística.





Ja són bones les llistes electorals autonòmiques del PP per a Eleccions del 22 de maig, en les quals figuren Francisco Camps i Ricardo Costa, ambdós imputats en el cas Gurtel, així com Milagrosa Martínez, Vicente Rambla , David Serra i Yolanda García , investigats per el 'Gürtel' valencià , que inclou la possible finançament il legal del PP i presumptes irregularitats en les contractacions de la Generalitat amb la trama corrupta, on estan igualment implicats Camps i Costa.

A més, estan implicats en el "cas Brugal" l'alcaldessa i l'ex alcalde d'Alacant Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi , tots dos entre els primers llocs de la llista alacantina. Tots dos són investigats per una suposada trama de suborns en l'adjudicació dels serveis de recollida d'escombraries de la comarca del Baix Segura i la pròpia capital alacantina, en aquest cas vinculada a la tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana.

A la província d'Alacant s'investiga l'alcalde de Torrevella, Pedro Hernández Mateo , número 13 a la llista provincial,  per presumpte delicte de tràfic d'influències després de vendre una finca per cinc milions d'euros a una empresa on l'Ajuntament que dirigeix ​​va poder requalificar terrenys.

Al marge dels nou implicats, es troba immers en un procés judicial el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, Jorge Bellver, número 16 de la llista encapçalada per Camps. A Bellver se li va obrir judici oral per presumpta prevaricació urbanística després autoritzar unes obres sense el pertinent informe de Patrimoni.

El candidat a la presidència de la Generalitat per Compromnís (coalició BLOC-Iniciativa-Verds), el diputat Enric Morera, considera que la ratificació de la llista del PP valencià per part de la direcció estatal del partit, “és una mala notícia per a la ciutadania perquè amb una llista plena d’imputats i de persones amb temes pendents amb la justícia no s’aconsegueix generar la confiança que necessita la societat en els moments greus de crisi que patim”.

El líder valencianista afirma que  s’ha confirmat que Rajoy li deu molts favors a Camps, qui li va organitzar amb el Bigotes el famós míting de la Niña de Rajoy i per això, tolera que a l'autonomia valenciana estar imputat per presumptes delictes de corrupció siga un punt a favor per anar en una llista electoral i en llocs destacats”.

El portaveu valencianista considera que Rajoy i la direcció del PP, “han fet la major demostració d’hipocresia de la història de la democràcia i en pocs minuts han llançat al fem tots els acords i decàlegs ètics que van aprovar. Rajoy ha demostrat que no té ètica ni moral en donar el vistiplau a una llista amb persones investigades per la justícia perquè no exerceixen els seus càrrecs públics de la forma més adequada, i això ho ha de saber la societat”.

- Premsa diària  i nota de Compromís
-