L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 29 d’abril del 2011

Els estudiants valencians suspenen en comprensió lectora i matemàtiques

Els alumnes de 15 i 16 anys dels últims cursos de l'ESO no assoleixen la puntuació mitjana en erudició dels adolescents dels països de l'OCDE, segons dades dels últims informes PISA. L'educació publica valenciana, com hem dit, està entre les de  la cua d'Espanya.

Els estudiants  valencians de 15 i 16 anys estan al furgó de cua nacional pel que fa a comprensió lectora, ciències i matemàtiques. Un estudi realitzat pel Gabinet d'Anàlisi Demoscòpic (GAD) per a la revista "Magisterio" conclou que els alumnes valencians se situen en el dotzè lloc d'Espanya i que suspendrien en realitzar una projecció de dades sobre la mitjana de punts de l'Informe PISA.
 
L'informe PISA és el programa internacional que avalua cada tres anys els coneixements i habilitats que han adquirit els joves dels països de l'OCDE per a participar en la societat del saber.

Aquest estudi ha demostrat una realitat que el govern de Francisco Camps sempre ha voltut amagar sobre l'ensenyament valencià. El govern valencià no ha volgut presentar-se a l'Informe PISA, com tampoc els governs d'Extremadura i Castella-la Manxa. No obstant això, després de comparar amb els l'Informe PISA d'anys precedents (2003, 2006 i 2009) les dades dels alumnes d'aquestes tres comunitats, es conclou que el coneixement dels estudiants valencians se situa en el dotzè lloc d'Espanya, el dels castellans manxecs en el tretzè i el dels extremenys en el quinzè.

Els estudiants valencians obtindrien en l'informe PISA un total de 477,6 punts en comprensió lectora. Això és 14,4 punts menys que els joves dels països de l'OCDE, on la mitjana és de 492 punts d'una avaluació es fa sobre una mitjana de 500 amb desviacions de 100. Quan a matemàtiques només els separa una diferència de 9 punts respecte a la nota obtinguda pels estudiants de la resta del món (de 487-496) ara en ciències l'abisme és de 20 punts (de 481-501).
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

No crec que els alumnes valencians siguen menys inteligents que els de la resta de l'Estat (com a mínim seran semblants).
No crec que el professorat valencià siga pitjor que el de la resta de l'Estat (com a mínim serà semblant).

Crec que la política educativa de la Generalitat Valenciana sí que és pitjor que la de la resta de comunitats autònomes de l'Estat.

I la prova la teniu en els resultats.