L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 d’abril del 2011

ELECCIONS DEL 22 DE MAIG: COMPROMIS IMPUGNA LES LLISTES MUNICIPALS DEL PP A VALENCIA I ELX


Compromís ha impugnat davant la Junta Electoral Provincial de València la llista del PP a l'Ajuntament de València per considerar que incompleix els criteris de paritat entre homes i dones que estableix la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

 L'article 44 bis de l'esmentada llei estableix que les llistes hauran de tindre una composició equilibrada d'homes i dones, de manera que cada un els sexes siga com a mínim el 40% de la candidatura. Així mateix estableix que haurà de mantindre la proporció mínima del 40% en cada tram de cinc, és a dir, que cada cinc candidats haurà d'haver almenys dues persones de cada sexe. La  llista del PP figuren 13 dones i 20 homes, el que suposa que la quota femenina és menor del 40% del mínim exigit . Compromís ha impugnat davant la Junta Electoral Provincial d'Alacant la candidatura del PP a l'Ajuntament d'Elx pels mateixos motius.

 La diputada de Compromís a les Corts i candidata a la reelecció Mònica Oltra ha dit que no entén com un partit, "que és majoritari a la ciutat de València no és capaç de respectar el nombre de dones i homes que ha d'haver en les llistes i hagi presentat una llista fora de la legalitat ". I ha afegit que si es veu "la situació judicial dels màxims dirigents del PP" , no és estrany que el compliment de la llei "no siga una de les seues màximes".