L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 8 d’abril del 2011

El riu Vaca tindrà a partir de maig el seu pla contra inundacions


Acuamed, empresa que depén del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Mari ha anunciat que el pròxim mes de maig licitarà les obres de millora de drenatge del riu Vaca, segons noticia que publicava ahir el diari "Levante-EMV". Pareix ser que per fi el projecte que es va dir fa anys anava a executar el Govern d'Espanya, presidit per Aznar, del PP, el farà finalment el  govern socialista presidit per ZP. Siga com siga, una bona noticia per a la Valldigna.
 
Les obres afectan tot el curs del riu, des de Simat fins a la desembocadura a la platja se Xeraco, i com  a part important destaca la previsió d'obres a fer a l'altura del cas urbà de Tavernes, on el projece contempla una aixampla del llit amb un canal fins els 46 metres amb l'objectiu d'evitar inundacions.

  Fotografia: el pont sobre el riu Vaca a Tavernes

Una altra obra gran prevista a la Valldigna es regeneració de la zona dels Clots, entre els termes de Simat i Benifairó, uns "clots" que es van fer després de traure la terra del lloc per abancalar muntanya.

 Fotografia: Els Clots, entre Simat i Benifairó

Fora de la Valldigna i com a més important hi ha previstes actuacions en la desembocadura del riu, per tal de facilitar l'eixida a la mar. El projecte preveu que el riu camine pel curs natural i només s'use el canal artificial entre Xaraco i Tavernes en cas de grans crescudes.
-