L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 14 d’abril del 2011

El Bloc de Simat presenta divendres la seua llista electoral



La presentació s'anuncia per a les 8 de la vesprada a la Casa de la Cultura simatera amb els parlaments de Miquel Bononat, Damià Oliver i la candidata i actual alcaldessa de Simat, Agustina Brines.

-

25 comentaris:

Anònim ha dit...

A Simat Iniciativa i el Bloc van junts?

I a Tavernes separats?

No ho entenc

Anònim ha dit...

No m'ho crec que no ho entengues. Ho entens i saps perquè la gent que llegim la Cotorra estem enteradets del meollo polític. De tota manera i com que no vull perdre el temps, t'informe que hui ho pots llegir ben explicadet al diari Levante la qüestió de noms. Amb un euro els teus dubtes solucionats.

Anònim ha dit...

No soc l' anònim del 1r missatge, però agrairia que per 0 euros m'ho explicares, si us plau. Amb la crisi s'agraïix l'intercamvi d'informació gratuïta. Ja saps avuí per mí, demà per tu. Pots expressar els teus dubtes, si et puc ajudar, potser demà siga avuí. Gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Als pobles on només te presència un dels dos partits el nom general és diferent al nom que s'usa als pobles on hi ha els dos partits.
A Tavernes hi ha Bloc i Iniciativa i com que es presenten amb dos llistes a les municipals el nom és diferent però sempre conservant Coalició Compromís dins del nom general.

O siga
Iniciativa per Tavernes-Coalició Compromís

i Bloc Tavernes-Coalicio Compromís.

I efectivament Levante-EMV ho explica avui.

Anònim ha dit...

Gràcies Cotorra, ja em queda tot clar,a més de conservar 1 euro més a la meua butjaca!Potser demà compre jo el periòdic i us conserve l'euro a la vostra butjaca!

Anònim ha dit...

I a Benifairó?

Anònim ha dit...

I perquè a Tavernes no han fet el mateix?És a dir, presentarse com a Compromís. De esta forma no es dividix els votants del Bloc i d'Iniciativa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Una vegada ja es va explicar el cas de Tavernes: Iniciativa va fer la seua aparició per Nadal, com escissió d'EU.
El Bloc (o el PNPV o la UPV, antecedents de l'actual Bloc)té presencia des de 1979 a Tavernes.

El Bloc sobre aquesta situació sempre ha dit que encara espera que donada l'afinitat política, Iniciativa els diga alguna cosa sobre la seua existencia. Cosa que sembla prou normal en ser Iniciativa qui arriba.

També hem sentit dir que els màxims responsable d'Iniciativa els va dir que contactaren amb el Bloc i això no ho han fet.

Com partits diferenciats cadascú ha fet la seua llista encara que van coaligats en les autonòmiques.
Es el mateix que fa quatre anys entre EU i Bloc a Tavernes: dues llistes i coalicionats a les autonomiques.

Anònim ha dit...

Aleshores, si imaginem que soc un votant de Compromís a les autonòmiques i vote a iniciativa en les locals. Estic siguent coherent en quant a idiologia política, no?

Anònim ha dit...

Home, ideologicament no es el mateix!

Anònim ha dit...

A estes altures i parlant de Tavernes, el Bloc i Iniciativa, poden arrivar a un acord i anar junts com a Compromís?

Anònim ha dit...

NO

Anònim ha dit...

Quan he dit que ideologicament no es el mateix, em referisc a comparar el cas de EU-Bloc al 2.007 i el de Bloc i Iniciativa, ja que ideològicament Bloc i Iniciativa son més afins que no Bloc i EU!

Anònim ha dit...

Entonces, hiha algo que no entenc. Si Iniciativa presenta el projecte polític en febrer (Encar Mifsud junt a Mónica Oltra), com es que esta explicació del perque no van junts com a coalició nes arriva ara i no avans?

Anònim ha dit...

Benvolgut amic: estes explicacions que segueixen ja s'han fet en alguns comentaris de La Cotorra fa temps i són de coneixement públic.
Poc abans de Nadal hi ha un trencament en EU (que com sabràs és la suma de moltes tendències i la majoritaria és la del PC) i la tendencia valencianista se n'ix i pren la decisió d'integrar-se dins d'Iniciativa.
El nou partit pren també la decisió molt legitima i respectable d'encetar un cami per ella sóla a TAvernes i no anar junt amb ningú. Potser per això no es reuneixen ni tenen cap interés en buscar l'acostament al Bloc que es queda esperant algun gest d'apropament o de possible conversa amb els recent arribats.
Fins avui Iniciativa no ha dit
ni ha comunicat que existeix al Bloc. I pense que era una cosa que hauria d'haver fet de seguida.
Al cap d'un mes, Iniciativa anuncia que la seua alcaldable serà Encarna Mifsud i que treballaran per fer una llista per presentar-se. Poc després hi ha la presentació amb M. Oltrà.
I així fins ara. El Bloc ni sap que Iniciativa existeix.

El Bloc és un partit i Iniciativa un altre que tenen en comú pertanyer a la Coalició Compromís a més d'altres moltes, moltes coses.
Que acabaran confluint en un únic partit? Seria desitjable perquè ideologicament no estan lluny i pense que això passarà.

Per què no hi hagut coalicio a les municipals? Potser per no haver anat cara al Bloc i haver dit: ací estem nosaltres. Parlem.
I s'haurien arribat a acords.

Anònim ha dit...

A nivell de comarcal o autonòmic, Iniciativa i el Bloc van per separat? És a dir, jo no conec ningún poble però se deu hi haure i voldria que citareu un eixemple, per a que la gent no pense que lo de Tavernes es un cas extrany.

vicent ha dit...

Sobre el futur no m'agradaria augurar cap cosa. Els desitjos, les intenciokns i voluntats poden canviar pel temps.

De la mateixa manera que alguns comentaristes anònims es veieu sorpresos i desorientats davant el fet que Tavernes siga un dels pocs pobles del País Valencià on el Bloc i Iniciativa no van junts sota la marca electoral o coalició de partits COMPROMÍS, com a opció política a les municipals (papereta blanca i sobre blanc), però ambdos demanen i representen el vot del COMPROMÍS a les autonòmiques (papereta sèpiao crema i sobre igual), tal com ha quedat reflectit al diari levante-EMV, també els va sorprende al si del col·lectiu local del Bloc, tal i com em va explicar un amic i component de la llista després que em vaig assabentar de la seua presència a la llista del Bloc per la premsa. Mai m'havia comentat cap cosa al respecte.

Doncs com vos deia i com algún comentarista anònim ha dit la. Els del Bloc encara estan esperant que de manera oficial o almenys personalment per part d'alguns dels membres del nou partit local, s'hagen presentat o els hagen dit alguna cosa al respecte. Res de res.

Quan vaig veure el meu amic li vaig dir: —també m'ho hauires pogut dir. M'he assabentat per la premsa. Ell em va dir: al Bloc ens hem assabentat de l'existència d'Iniciativa per la premsa. Primer del trencament d'EU i després de l'aparició del nou partit. El meu amic va afegir que en convocatòries anterios, com és la de 2007, si que van parlar i negociar amb ERPV perquè els nou arribats es van presentar cara a cara i amb voluntat de parlar. Anteriorment, amb un paqrtit comunista o alguna cosa semblant que ja no existeix, els del Bloc també van intentar negociar per evitar disgregar el vot i impedir així la majoria absoluta al PP. En cap dels casos es va arribar a acords i els resulatts han estat els que ja sabem tots. Però en polítca igual que en l'empresa i en la vida quotidiana, les persones negocien per arribar a acords però no totes les negociacions arriben a bon port. Però, almenys, parlen, negocien, intenten apropar-se.

El cas d'Iniciativa a Tavernes deixa molt que deistjar i està contribuint al despiste i la confusió. Considere personalment qu eho han fet molt malement i que diu molt poc en el seu favor. Espere que els resultats electorals del 22 de maig posen cadascú al seu lloc i que propicien, si més no, un apropament.

Ningú náix sabent i tots cometem errors però sembla que els humans no n'aprenem i ens oblidem molt prompte d'allò que ens interessa. No tenim meòria històrica segons per a quines coses. Espere que eixe error no acabe amb conseqüències dolentes per a tots.

Si hagués de puntuar-los als d'Iniciativa, la meua nota seria ara d'un 3.

Anònim ha dit...

I a nivell autonòmic, no se'ls dona ninguna directriu. Perquè per aconseguir més vots haguera sigut millor anar junts (com a Compromís) i no per separat.
És a dir, en 2.003 PSOE i EU van anar junts a les autonòmiques i junts a les locals. En 2.007 Bloc i EU van anar junts a les autonòmiques i separats a les locals. Si haguèren anat junts, el PP no haguera tret majoria absoluta.

Anònim ha dit...

Això és política ficció.
De vegades anar junts en les municipals no suma, sinó resta.

En les passades eleccions es va parlar d'una coalició PSOE-Bloc a Tavernes per tal d'intentar evitar la majoria del PP tant al poble com al partit judicial i que el PP no obtinguera el diputat.
La cosa va tindre prou ressó a la premsa.
I qui es va oposar? el PSOE de Tavernes encara que des de dalt ho aprovaven.

Anònim ha dit...

Crec que també el Bloc haguera pogut mostrar ser més elegant que Iniciativa i posar-se en contacte amb ells per veure quines eren les seues idees i si era posible portar un projecte conjunt. De fet estic d'acord amb vosaltres que ells eren qui havíen de moure fitxa, però de vegades i si hi han ganes les coses es poden fer d'una altra manera.

Anònim ha dit...

Algú pot dir-me quina es la localitat on es presenten per separat? Estic buscanto a internet però no ho trobe. Gràcies

Anònim ha dit...

Crec que el qué més resta es el que no hi hagui una coherència a nivell autonòmic i a nivell local.

Anònim ha dit...

Es va intentar, però mai es va vore intenció per banda d'Iniciativa de fer res. I el Bloc no va insistir.
Si ja ho han dit ací en algun comentari: la direcció d'Iniciativa a més alt nivell els va dir que es posaren en contacte amb el Bloc i ni cas.
Açò no té cap confirmació: a nivell de comentari al Bloc li va arribar que ells anaven a soles perquè els del Bloc de Tavernes, bé ja ho saps eixe rotllo de si governaren fa 15 anys amb el PP...
Jo demanaria deixar el tema. Crec que les coses s'han explicat i queden clares.
Cada partit és lliure de fer les seues composición, la seua estratègia i després carregar en les conseqüències. Com a militant del Bloc puc dir-te que de bon grat haguérem fet ací Compromís per Tavernes- Bloc-Iniciativa pero igual que dos no es barallen quan un no vol, dos no s'ajunten quan un no vol.
Salut i País!

Anònim ha dit...

Gràcies anònim, desconeixia el que m'has aclarit al teu missatge. Aquest missatge si ha sigut del tot aclaridor. Que la gent veja que al Bloc es fan les coses com toca.

foraster ha dit...

A la safor-valldigna crec que és l'únic cas i un dels pocs a tot el país, com ja s'ha dit i com publicava el Levante. Ho dic per al que no para en demanar que li diguen on es presenten per separat Iniciativa i Bloc. A Gandia, per exemple, els d'iniciativa ja van abandonar la disciplina d'EU poc després de les eleccions de 2007 i de manera independent i personal es van integrar al si del Bloc, sense cap sigla ni res de res. Crec que en altres poblacuions ha passat el matex.