L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 7 d’abril del 2011

Compromís-Bloc presenta el programa electoral en matèria de transport i mobilitat. El programa planteja la gratuïtat del transport públic per als jubilats, els estudiants, els aturats.


El programa va ser presentat ahir dimecres per Enric Morera, Mònica Oltra, Mireia Mollà i Josep Maria Pañella , i pel candidat de la coalició a l'Ajuntament de València, Joan Ribó, que ha plantejat qüestions concretes per a aquesta ciutat.

L'objectiu és impulsar un "canvi de mentalitat" que afavoresca els mitjans de transport "col.lectius i públics" enfront del vehicle particular i açò es important en la nostra terra amb una "petjada ecològica" que supera en cinc punts la capacitat ambiental del planeta.
Pla de transport de viatgers

Compromís també planteja la posada en marxa d'un pla de transport de viatgers "que planifique i cree noves xarxes i reforce els serveis de transport públic a tot el territori", junt a la paralització i revisió del pla d'infraestructures viàries per redefinir-lo amb paràmetres sostenibles.

En matèria ferroviària, Compromís aspira que la Generalitat assumesca les competències en matèria de rodalies, tal com preveu l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, i sosté la necessitat de dissenyar un pla per convertir aquest mitjà de transport "a la columna vertical del sistema de transport valencià, i en la via de comunicació prioritària amb l'exterior".

Millora de la xarxa de Rodalies
La millora de la xarxa de rodalies a la província de Castelló, el ​​desdoblament de la línia Silla-Gandia i la posada en marxa de la d'Alcoi-Alacant, Alacant-Dénia, Alacant-Oriola per la costa i Alacant-Villena, són les prioritats de la coalició per a una servei de rodalies que ha de comptar amb doble línia.

Així mateix aposten per modernitzar Ferrocarrils de la Generalitat, que actualment és "deficient" amb una durada dels trajectes "excessiva, una freqüència escassa i una seguretat necessàriament millorable" i per adaptar les estacions i els trens per als discapacitats.

Ribó ha concretat propostes per a la ciutat de València, com donar prioritat semafòrica als tramvies i als autobusos, la planificació de vials per les bicicletes a tota la ciutat i habilitar un carril per a elles a la calçada de les grans vies, així com treballar perquè València deixe de ser "la capital de la contaminació lumínica ".

- Remés per Compromís-Bloc  

- Més informació: enllaç
-