L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 13 d’abril del 2011

Cas Blasco: Ací no dimiteix ningú passe el que passe



Factures sense justificacions vàlides, assessoraments per preus desgavellats, diners per endavant contra el que recomanaria qualsevol bon gestor i el resultat final de diversos immobles comprats a València amb diners destinats a proveir d'aigua potable a comunitats de Nicaragua. Açò és el que es desprén l'informe de la Sindicatura de Comptes de la fiscalització d'una de les subvencions, la dels pisos, del que es podria anomenar cas Blasco. El conseller, després d'eixir l'informe a la llum, va assegurar que ell no ho llegia, i s'aferrava a la seua cadira.

La sindicatura de comptes ha posat en evidència que la concessió d'1'1 milió d'euros en ajudes al desenvolupament per part de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania a una ONG va acabar amb la compra de pisos a València i va ser realitzada i confirmada sense cap justificació.

L'informe de la sindicatura no és unànime i un dels quatre síndics va més enllà i diu que l'informe fins i tot es massa tebi. Un sindic fa un vot particular i diu que  l'ONG no complia els requisits per a obtenir la subvenció; quew les subvencions es van destinar a la compra d'immobles; i com que no s'ha acreditat la despesa d'1'1 milions d'euros, s'hauria de tornar íntegra la subvenció, un punt que l'informe no reclama.

Des de Compromís, la diputada Mireia Mollà, que va desvetlar fa mesos l'existència d'una possible trama de desviament de fons, apuntava ahir sobre les dades que aporta l'informe del síndic en eixe sentit: “L'informe desvetla, a més de les irregularitats en l'acceptació de factures de la Fundació Cyes, que ARCMED –empresa de la qual era amo el president de la Fundació Hemisferi- va arribar a cobrar 416.000 euros per assessorar-la". La mateixa Sindicatura considera que "la quantitat pagada resulta cridanera en comparació de les activitats realitzades i el cost previst d'estes" subratllava Mollà.

- Resum i fotografia L'Informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Alguns no tenen vergonya