L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 24 de març del 2011

TE'N RECORDES: l'any 2007 ja ens van prometre servei WIFI



Te'n recordes: El punt 78 del programa electoral del PP del 2007 prometia zones wifi per accés a internet a través de sistemes municipals.

Avui, segons informació que arrepleguem de "La Veu de la Valldigna" el diputat de Modernitzacio i noves Tecnologies de la Diputació, José Manuel Haro, ha anunciat l'inici del programa “Sona Wi-fi",  abans del pròxim estiu. I diguen nosaltres: com es nota que vénen eleccions, perquè després de quatre anys esperant el WI-FI....

El diputat ha dit que l'ajuntament de Tavernes i els seus centres municipals disposarà  de serveis en règim de autoprestació i millorarà l'accés dels seus ciutadans a la societat de la informació i a l'administració electrònica. A més, es podrà contractar altres serveis avançats aprofitant l'existència d'aquesta xarxa digital per a assolir una “ciutat megaconnectada”, com per exemple: videovigilància fixa i mòbil, suport a serveis d'emergència, gestió intel·ligent del trànsit o promoció turística, entre uns altres.

L'alcalde ha dit que això "significa futur, doncs el futur passa per la informació i des d'ara tots els pobles de la província estaran en primera línia d'informació i coneixement”, ha explicat.

I ens hem somrist. Ens extranya eixa aposta ara per la informació del nostre alcalde perquè la veritat no l'hem vista per a res fins ara: no s'ha apuntat a la televisió comarcal, la radio municipal no existeix, ni cap butlletí municipal... o d'haver fet desaparéixer els antics Consells Assessors. Ni res de res.  Sincerament, li alabem el gust de què canvie de pensar. Però que no siga fins el 22 de maig, eh?

Bé, al que anàvem: A nosaltres no ens queden gens clares algunes coses:
1. Vol dir això que podrem anul·lar els contractes que tenim amb Telefònica, Ono, Vodafone o amb qui siga perquè podrem usar el wifi o internet municipal?
2. Vol dir això que tots podrem connectar-nos via WIFI amb total llibertat i sense restriccions a qualsevol pàgina web o serà un internet capat?

3. Serà un internet per a tot i tots, o només per accedir a alguns serveis i informació municipal, aquell que li interesse el govern de torn? 

Són dubtes que tenim i dels quals no en sabem la resposta. Si entre tots ho podem deixar clar....

- Informació basada en La Veu de la Valldigna. Fotografia del mateix web.
-

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Ací hi ha informació:

http://www.ciudalia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=96&lang=es

Anònim ha dit...

Si, pero sembla ser que és per contractar amb una companyia com les demés.
I jo esperava una connexió wifi gratuita, un servei municipal de l'ajuntament gratuït.

Al final, serà tot propaganda i simplement serà una instal·lació del propi ajuntament per conectar els seus edificis.

Anònim ha dit...

¿Això que els bidells de la bliblioteca tenen manat desconectar la wifi quan no s'està utilitzant per tal que ningú del voltat puga aprofitar-se'n, és veritat?.

Anònim ha dit...

Conteste pel que sé a les preguntes:

1. Vol dir això que podrem anul·lar els contractes que tenim amb Telefònica, Ono, Vodafone o amb qui siga perquè podrem usar el wifi o internet municipal?

Podrem anul·lar els contractes, però haurem de donar-nos d'alta amb una altra companyia, que no queda clar si serà amb Iberfone (de Indra y Cesser) o amb Ciudalia.

2. Vol dir això que tots podrem connectar-nos via WIFI amb total llibertat i sense restriccions a qualsevol pàgina web o serà un internet capat?

Si es tracta d'un accés contractat amb una empresa no deuria ser capat.

3. Serà un internet per a tot i tots, o només per accedir a alguns serveis i informació municipal, aquell que li interesse el govern de torn?

Si habiliten espais públics amb accés gratuït els serveis segurament estaran limitats tal i com comentes.

Ara comentaré qüestions que crec que els ciutadans de Tavernes han de saber.

Aquest projecte no es que vinga de ara, porta adjudicat fa temps i una xarxa d'aquesta complexió (tota la província) no es fa en un dia. Però no fique en dubte que les gestions s'hagen accelerat per a dur a terme aquest projectea abans de les eleccions o per a dur-ho al programa electoral. No serien els primers. Hi han molts casos. Per exemple el PSOE a Cullera.

Però que hi ha darrere d'aquest wifi. Doncs senyors i senyores. El que no està bé es que amb diners públics es realitze una infraestructa per a ús públic (la qual ja hem pagat tots) per a que per a poder connectar-nos tingam que pagar a una empresa privada.

Un altre dubte que m'ix es que a Tavernes aquesta empresa, que jo sapiga (corregiu-me si ho sabeu), encara no ha instal·lat cap infraestructura per a poder realitzar-ho i segons fa pensar, aquesta connexió la distribuirà Ciudalia. Però utilitzant la seua infraestructura? Cal saber que aquesta empresa NO está donada d'alta com a operadora de telecomuniacions a la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT). Per tant si la connexió al poble l'oferta i s'utilitza la red de Ciudalia ... és legal?

A mi em fa fàstic que la Diputació i els pobles pensen que aquest model es per a penjar-se medalletes, en quan hi han projectes, amb premis de telecomunicacions per a donar accés gratuït a tot el poble, platja i si volen, a tota la comarca, a un cost baix d'instal·lació. A altres províncies i pobles ja és una realitat. No vaig a dir quin és, a veure si ho averigueu.

Jo algún dia sommie poder connectar-me a internet en Tavernes de forma gratüita, poder desviar el meu telèfon de casa a la caseta o apartament en la platja, poder compartir documents entre la gent connectada, poder tindre serveis per a empreses que a dia de huí costen un ull de la cara totalment gratuïts ..... a unes velocitats que ni ONO 50 mb oferix .... i tot açò ja es possible i totalment gratuït.

Salutacions

Anònim ha dit...

Jo només veig que el PP ha complit un dels punts del programa electoral promesos per a esta legislatura.

On està el problema?

També molesta que es complisquen les promeses?

Anònim ha dit...

A vore, com va a furtarli el pa (la gomina) a Zaplana? Esteu boigos? Mai de la vida, és molt més fàcil fer-mos continuar amb la esclavitud en tema de telecomunicacions que el PP ens va imposar en la seua epoca de majories i privatizacions... Ai, clar, voldreu que Zaplana vaja despeinat per ahi... Jajaja... Vinga ja! Roigos!!!

anònim ha dit...

No sabem encara quin serà el programa del Bloc per aa les municipals. Demà dissabte ens ho diran a la Casa de Cultura però tot em fa pensar, i no sé res de segur, que alguna cosa sobre informàtica, wi-fi's i tot això ens aportaran ja que en la llista que presenten porten un tècnic en informàtica. Supose que alguna cosa haura de veure això.

Igual sóc un il·lús.

Anònim ha dit...

Què ha complit? No t'ho creus ni tu.

No creus que si haguera complit no diria ara que va a fer-ho abans de l'estiu.

Jo agafe el portàtil i no veig en cap lloc del poble el que va prometre de wifi gratuït.

I si lliges els comentaris de gent que sembla ser en sap, la casa apunta a res de res. Més propaganda.

Eixos arguments de dir que ja ha complit val més que te'ls reserves per al bar. Ací no ens mamem el dit.

vicent ha dit...

Per a l'anònim que diu que —un dels punts que ha cumplit el PP del seu programa i enacara ens molesta que acomplisquen les promeses dir-li que no sé si riure o plorar.

Riure perquè em fa gràcia que després de 4 anys en el govern municipal i també en l'autonòmic i sols hagen acomplit un dels punts del seu programa i un punt aparentment tan sencill com aquest. Davant això la meua pregunte i espere resposta de l'anònim en quüestió és: ¿Això és ineptitud dels governants del PP, o poca vergonya?

Plorar, perquè en 12 anys de majories absolutes de la dreta cavernícola a Tavernes, no sols no hem progressat en res sinó, que hem anat enrere, com els crancs. I la pregunta ara és: ¿incapacitat, desídia o mala llet?

Espere, anònim del PP em dones resposta a les qüestions plantejades ja que sembla ser que tens resposta per a tot.

Anònim ha dit...

El Bloc ja ho va incloure en el seu programa l'any 2007 iniciar el wifi gratuit en edificis public, i de seguida el PP va dir "i jo més, tot el poble"

Com que el PP ja l'han posat -el Wifi- per tot el poble, segons diu l'amic anonim, li aconselle al Bloc que no diga res, que semblara que no s'entera.

Crec entendreu la sutilesa.

Anònim ha dit...

Boigos? Roigos? Quin atemptat lingüístic! Amic meu, bojos i rojos. Aplica la lògica i ho voràs.

El tio de la vara ha dit...

Si que és veritat, ho he escoltat de boca pròpia.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic "Tio de la vara" estem segur i no hem dubtat mai de tu. Però les paraules se les emporta el vent i el que hi ha escrit no. Cal de vegades ser prudents que hi ha qui s'agafa d'una paret llisa.

Anònim ha dit...

Al paper que han repartit en un perfecte idioma foraster diu "va a permitir a todos los vecinos disponer de servicio wimax en todos los centros municipales y que facilitarà el acceso a la red por mediación del operador Iberfone".

Més clar aigua. Serà un servei en els centres municipals i si vols connectar-te segur que hauràs d'anar-hi i potser et pugues connectar.

O siga que wifi global i connectar-te des de casa, a mi em sembla que res de res. I particularment crec que la propaganda i l'anunci que han fet és una nova enganyifa perquè només serà un servei per al propi ajuntament.

falcó ha dit...

Si es fixeu bé, a la pancarta diu: "Arranque del proyecto...". En la meua llengua quan s'arranca és l'arrel d'una planta o un pel del cap, etc... També es refereix a l'inici d'una cosa però no és un terme massa usat ja que és millor dir: s'inicia, comença, s'enceta, es posa en marxa, etc.. Arrancar no sona massa bé.

D'altra banda, quan una cosa o projecte com el que ens ocupa s'inicia, això vol dir que s'enceten les reunions de treball i negociacions per a dissenyar el projecte que es vol i establir les condicions d'execució. Per a quan això acabe i estiga enllestit, acordat i aprovat, hauran passat sis o set mesos, i si no, temps al temps. després, mentre que es consigna la partida presupostària, i tots els tràmits burocràtics que hi corresponga, passarà mig o un any més, això en el millor dels casos.

Què voleu us diga? Una altra pel·lícula dels manolos peperos venuda com un gran projecte de present, una cosa beneficiosa i interessant per al poble de Tavernes que a hores d'ara el que més li preocupa és això de la Wifi. Els aturats, la incultura, la deixadesa dels recursos turístics i mediambientals, la creació de treball i la implantació de noves empreses, això no cal. El que no treballa és perquè no vol. Si no disposem d'infraestructures per als nostres joves i infants, no passa res. Poden anar a Cullera, Carcaixent, Gandia o on siga, perquè avui en dia no costa res, tots tenim moto o cotxe per poder desplaçar-nos ràpidament on vulgam.

El tio de la vara ha dit...

Cotorra jo soc el de la vara, la prudència te la deixe a tu

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament.
Gracies per la teua comprensió. Això és el que hem fet: ficar un poc de prudència i deixar el mateix sentit original.