L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 19 de març del 2011

Ni el PP ni el PSOE valencians diuen res davant l'anunci de prorrogar durant 10 anys l'activitat de la central nuclear de Cofrents i aixòq ue s'ha fet en plena crisi nuclear del Japó



 
Com a mínim esperàvem que els òrgans competents en matèria energètica nuclear a Espanya tingueren el do de l'oportunitat. Fa un mes el Consell de Seguretat Nuclear emetia un informe on garantia la seguretat de la central nuclear de Cofrents a l'endemà que quinze activistes de Greenpeace entraren en ella. Encara sort que no eren terroristes.

Ara, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, anunciava que el passat 10 de març havia concedit la pròrroga de deu anys a l'activitat de la central nuclear de Cofrents. Assegurava que es revisaran les condicions per a vore si són necessàries mesures complementàries de seguretat, però tot apunta a una decisió irreversible.

El govern autonòmic del PP preferia guardar silenci per a no opinar en contra dels dictàmens i interessos del Partit Popular nacional. El mateix passava en el PSOE valencià, el líder del qual i candidat a la Generalitat, Jorge Alarte, responia a les preguntes sobre la seua postura amb respostes ambigües. "Cal ser prudents" apuntava sobre un assumpte "delicat" que —opinava— "cal tractar amb cautela".

 Gens ambigu era el Bloc. El portaveu en les Corts Valencianes del grup Compromís i secretaria general del Bloc, Enric Morera, assenyalava que la decisió del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, "era un engany als progressistes valencians".  El candidat valenciana recordava que, una vegada més "Zapatero i el PSOE incompleix el seu programa electoral i ens situa en un escenari d'incertesa i d'insostenibilitat energètica".

El plena crisi nuclear al Japó la decisió sembla un total destrellat. Els ciutadans que rebutgen l'energia nuclear només els queda com opció les urnes i la manifestació dels seus desitjos en el carrer.
-

10 comentaris:

La vall digna ha dit...

Crec que el perill d´una contaminació nuclear en les centrals nuclears espanyoles és molt improvable. Hi ha una gran seguritat.
Jo el que preguntaria a la gent si està disposada en vore incrementada la factura de llum més del doble del que està pagant actualment i, a més a més, reduir el consum elèctric.
Hui, som un país que té una política energética basada en el petroli i el carbó.
Les central tèrmiques de carbó contaminen més que cap altra.
El que hauríem de dir als polítics que ja està bé de fer política
d´engany i dir veritats com aquestes:
1. Estem pagant a França al voltant de quaranta mil euros de lloger diaris dels residuos nuclears
d´Espanya.
2. La contaminació, pluja àcida, de les centrals tèrmiques, sobretot si és de carbó espanyol, subvencionat i més contaminant que el procedent d´altres païssos.
3. Les subvencions de les energies alternatives com la solar o eòlica està en mans de quatre empreses i moltes vegades estrangeres, en el cas de l´eòlica quasi esclusivament en mans de les companyies elèctriques.

M´agradaria vore un món on tota l´energia fora procedent de fons renovables, però crec que és una utopia, soc realista.

No nuclears. ha dit...

Amic la vall digna, si contem les hores de llum solar, que tenim a l'Estat Espanyol, i les que tenen a Alemanya per exemple, és molta la diferència a favor nostra, i malauradament, la producció fotovoltaica és més superior a l'estat teutó. A Espanya tenim que importar el combustible per a les nuclears, a més a més de la tecnologia. El sol de moment el tenim gratis, i la tecnologia tampoc la tenim que importar. El deu Eolo, tampoc ens fa pagar per moure els molins de vent, i tenim altres tipus d'energia renovable, que encara no explotades.
I de utopia res...

Anònim ha dit...

l'energia nuclear és segura, n'estic d'acord!. L'home, les empreses i els interessos econòmics fan que no ho siga. Com que no ens podem fiar, jo no la vull!!! a més, no es va votar ja? no era eixe el lema del PSO que va guanyar les eleccions ja fa un grapat d'anys? perquè seguim renovant contractes? prou! tancament ja!.

pep ha dit...

El problema es que el psoe deia "no a les nuclears" ja esta be de mentides.
Hi ha que dir no a les nuclears pero no al aire condicionat, ni a la secadora, ni a les plaques vitroceramiques, etc ............
ni eolo, ni sol, esta demostrat que hui per hui es inviable el mateix govern seu ha tingut que tragar. No eixen els comptes.
Es mol facil. Si no volem nuclears o paguem el triple per la llum del deu eolo que deia aquell, o fem una vida sense eixes comoditats. El que esta clar es que hui per hui no pot ser tot.

Anònim ha dit...

Doncs jo ho vull tot, no a les nuclears no significa que no s'estudien o es treballe per a fer-les més segures, no per a la producció d'energia.

Anònim ha dit...

Vull remarcar que no es or tot el que rellueix, i que hi ha un gran engany respecte a l'energia fotovoltaica. Encara que semble ecologica no ho es tant, ja que per tal de fabricarles s'utilitza una gran quantitat de energia i es produeix CO2. Aixo fa que el balanç energétic(energia necesaria-energia utilitzada)no resulte tant ecológic com sembla, ja que gran part de la vida útil de les plaques s'inverteix en recuperar l'energia utilitzada en la seua fabricació. A mes a més resulta molt car produir energia fotovoltaica.

PROU DE MENTIR ha dit...

També deia NO a la OTAN i Bases fora i arribat al poder va fer un referendum per a que la gent decidira però la seua campanya va ser demanar el vot favorable a l'integrament de l'estat espanyol dins l'Aliança Atlàntica, mentre els del PP demanaven l'abstenció per tal de fer-li la punyeta al PSOE per una banda, i per l'altra donar a entendre que ells si que volien la inclussió en la OTAN però d'una altra manera. Sols els partits minoritaris van demanar el vot contrari i per poc, no van guanyar.

També, en l'època de manifestacions contràries a les nuclears: "NUCLEARS... NO, GRÀCIES! Els del PSOE també es manifestaven en contra i lluien enganxines al pit, a les carpetes, als cotxes, en les que es veia l'eslogan.

Això són dues pincellades de la coherència i manera de fer dels del PSOE.

Evite dir-los socialistes perquè això seria faltar a la veritat i, menysprear i devaluar el terme socialisme. Eixos personatges i tota la llau de xais que els segueixen, de socialistes no tenen ni el nom.

Anònim ha dit...

Una vegada construïdes, les centrals nuclears han de seguir funcionant mentre compleixin amb la (molt exigent) normativa. Tancar-les abans del necessari és una bufetada a la raó.

Altre debat seria el de si es deurien construir més, un debat en el qual entra l'economia d'escala i a llarg termini, en el qual haurien d'intervindre tots els països amb interessos nuclears.

vicent ha dit...

Personalment pense que el tema és complexe i no som nosaltres, o potser m'equivoque, els més indicats per parlar-ne donada la nostra poca saviesa al respecte, almenys jo. De tota manera he de dir que, lluny de voler fer una anàlisi tècnic de la qüestió, el que cal és que els governnats de totarreu, es poden les piles i comencen a deixar de banda les energies contaminants i perilloses i cerquen energies renovables i respectuoses amb el medi perquè, haver-les les hi ha. Una altra cosa és que per interesos industrials i/o empresarials no es posen en marxa.

Servisca com exemple el que em va explicar una persona, treballador retirat que durant molts anys va treballar a Suïssa, en l'Oficina Internacional de Patents, en concret al departament de Seguretat i Espionatge Empresarial. Per resumir-ho em va arribar a dir que, per les seues mans van passar al llarg dels anys nombrosos projectes, invents i descubriments relacionats amb l'energia i els carburants per a l'automoció, molt més barats, fàcils d'obtenir i infinitament respectuosos amb el medi ambient i les persones els quals, lluny de ser adquirits i explotats pels estats, han estat comprats per les multinacionals, i a molt bon preu (cosa que després ens fan pagar a tots).

Per això. No cal ens calfem el cap. Els poderosos, que no són els polítics ja que sols són els guinyols d'aquest gran teatre de titelles que és el món econòmic, faran el que els vindrà en gana per tal d'obtenir cada dia més guanys i amassar fortunes ingents.

Pel que fa las del PSOE.. Què voleu us diga? Són la incoherència personificada i els exponents de cinisme i hipocresia més clars que mai he pogut veure. Ara va i resulta que prendre part i quart en la guerra que a hores d'ara està tenint lloc a Libia (independentment de que el país estiga en mans d'un dictador, també va estar l'estat espanyol en mans d'un opressor durant 40 anys i ningú va intervenir per enderrocar-lo), és una cosa legal perquè ho diu la ONU, un organisme incomprensible i inacceptable que està dominat per potències on els drets humans i la democràcia brillen per a seua absència, com per exemple la Xina i Russia, dos dels cinc membres de l'anomenta Consell de Seguretat. Ni són consell de ningú i sols cerquen la seua pròpia seguretat. Poca vergonya!

vicent ha dit...

Se m'havia oblidat. Respecte a les postures incoherents del PSOE arreu de la història contemporània cal afegir la més recent referida a les prospèccions petrolieres a casa nostra. El govern espanyol autoritza les prospeccions passant-se pel forro les demandes de la majoria de les institucions valencianes, des de la Generalitat fins al més menut dels ajuntaments.

Com a descàrrec he de dir que els del PP ja poden fregar-se les mans ja que el PSOE està fent-los el llit amb la sèrie de mesures i tipus de polítiques que està fent. Probablement ells, els del PP, no se n'haurien atrevit a tant.

Així, sempre quedarà en la història que van ser els del PSOE els què no van saber gestionar la crisi mundial, els que van nudrir les caixesi bancs amb diners públics perquè taparen els forats dels seus comptes que ells mateixos havien provocat pel seu afany de amuntegar diners i més diners, els que van congelar les pensions, van generar més de quatre milions i mig d'aturats, van perllongar l'edat de jubilació als 67 anys, ampliar el periode de cotitzacions i reduir els comiats en definitiva, retallades socials que sempre havien portat com a bandera i que realment són la raó de ser d'un partit que se'n diu socialista.