L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 31 de març del 2011

L'estrany cas de l'Agenda 21




Parlàvem ahir sobre la participació ciutadana arran de la noticia de que el facebook de l'alcalde de Tavernes no permet comentaris. I reprenent el tema ens ha vingut al cap d'una iniciativa de participació ciutadana del nostre Ajuntament: l'Agenda 21, que pensem d'una manera o altra haurà costat molts diners públics (directament a Tavernes o a altra administració, això ja ens dóna igual, diners públics són).

L'Agenda 21 va començar i com nova versió del riu Guadina, de sobte va desaparéixer, es va acabar i ningú no sap on són els resultats - bé, pensem que algú si sabrà alguna cosa dels resultats o per alguna cosa serviran - i si ha de tornar o no a reprendre's. I es va acabar o s'ha acabat perquè s'ha deixat de convocar i l'empresa encarregada "Azimut, Gestión y Proyectos" no ha contestat cap dels correus electrònics que li han enviat veïns del poble que formaven part de les comissións creades. Ens diuen que ni el president que es va elegir per a l'Agenda 21, l'exalcalde Ximo Altur, sap res del tema.

Al web de l'ajuntament hi ha uns quants documents de l'Agenda 21. Són de fa temps i més bé semblen - igual estem equivocats- el programa de bones intenciones. Entre ells el "Diagnostic Socio-Economic Ambiental", una detallada explicació de moltes coses del poble i que està datat en octubre del 2006. Ja ha plogut, eh?

Sembla ser que el senyor alcalde va dir que l'Agenda 21 era el paradigma de la Participació Ciutadana i que susbstituïa a tots els Consells Assessors que han deixat de funcionar a Tavernes des què governa el PP. A la qual cosa, els presents li van dir que una cosa no tenia res a vore amb l'altra ni la substituïa. 

Però tal com estan les coses, l'Agenda 21 de Tavernes pot convertir-se en una de les "preses de pel" més grans a la democràcia directa municipal i a la participació ciutadana de la història recent del poble. 

No descobrim res de nou si diem que al PP no li agrada massa que els ciutadans participen de la gestió municipal - i als fets ens remetem- però tenim clar que el fet que el senyor alcalde parle amb un i altres i atenga a tots amb bones raons no té res a vore amb la participació ciutadana. Això és simplement populisme. La participació ciutadana vorem quan arriba... però sembla ser que eixe tren, amb el PP, ja l'hem perdut.

-

4 comentaris:

Palometa ha dit...

Però com en este poble som aixina de 'guais', no patiu que tornarà a guanyar el PP i tornarem a tindre alcalde 'popular' fins en la sopa....

un ciudadano escarmentado ha dit...

pues ya seria de ser torpes no un sino varias veces pues viendo lo bien que lo llevan seguiremos con los mismos digo yo no , vale haver si nos espabilamos y ya votamos a otro partido que sea mejor que el que tenemos y sino no nos lamentemos mas.......

Palometa ha dit...

Heu vist l'últim 'nick' que s'ha posat Manolo al seu Facebook?? Com es pot ser tan cínic???? Es veu que si que llig La Cotorra si...
Per si decàs no teniu Facebook i no ho podeu vore o no teniu a Manolo com amic, ací vos deixe la "perleta":

'Recordeu que des de que tinc faebook, podeu enviar els vostres missatges privats
per qualsevol tema. Tal i com em permeta l'agenda (perquè treballem de valent) anire responent. Així ho he fet fins ara i així ho seguiré fent. '(By Manolo Vidal al seu Facebook)

Eixe valencià l'escriurà ell?? Permeteu-me que ho dubte...

FORA EL PP D'ESTE POBLE JA!!!

SUNCIÓN ha dit...

mmmmmm, crec què acò és un cas per ...SUNCIÓN, la dona que s'entera de tot!!!!!

A vore...buscar una agenda...no...21 agendes...mmmmmmm...no estaràn a Cal Tio Juan, o a ca ferrando?...mmmmm...21...mmmmm....necesite més pistes. Aniré al mercat...no, ja està, li ho preguntaré a l'alcalde, i de seguida m'ho dirà!