L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 11 de març del 2011

INFORME: EL DEUTE DELS AJUNTAMENTS




Els ajuntaments valencians, i entre ells Tavernes, tenen problemes de finançament i, com a conseqüència, una morositat assolida en els últims anys en forma de pagament endarrerit als proveïdors. I no ho diguem nosaltres, ho diu el Col.legi d'Economistes de la Comunitat Valenciana que ha advertit que el termini mitjà de pagament dels consistoris va des dels sis mesos als dos anys i, com reconeixia la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), l'alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas (PP) arriba a assolir els tres anys. La legislació actual marca als municipis el termini d'un mes per liquidar als seus proveïdors, però, cap població ho fa.

A nivell oficial, cal destacar com la Generalitat presidida per Francisco Camps ofega als municipis amb un finançament cada vegada més inexistent, mentre els ajuntaments es veuen obligats a prestar serveis que són de la seua competència. Pensem ara, per exemple, moltes reparacions i manteniments dels centres educatius.

Les critiques a la inoperancia i menyspreu envers al municipalisme del PP són constants així com l'eixigència ​​a Camps del pagament del deute històric de més de 3.300 milions amb els municipis. Un deute que ha arribat fins a la Diputació, quan el juny de 2010 una moció li exigia  al president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que reclame eixe deute a la Generalitat, proposta que no va prosperar per tenir en contra els vots del PP enfront dels positius de PSOE i EU.

I així cada dia que passa, con evidencia el Col.legi d'Economistes, el nivell d'insuficiència dels ajuntaments és  més gran. L'endeutament a Alacant és del 21,12%, a Castelló, del 17,40%, mentre que a València se superen els 645 euros de deute per habitant i s'arriba al 13,27%.

A nivell autonòmic, Camps vol fer una única aportació de cinc milions d'euros per al Fons de Cooperació Local, una xifra que sembla irrisòria i demostrativa de l'abandonament que Generalitat sotmet als ajuntaments. Eixa xifra només representa un euro per habitant i es calcula que per anar bé, caldria aprovar un Fons de Cooperació Local de 70 euros per habitant però sembla ser que per al PP i per a  Camps els valencians es mereixem només un euro.

I a Tavernes, a aquesta falta de finançament des de la Generalitat, cal sumar la greu situació comptable a que ens ha dut el govern del PP. Són bastant aclaridores les xifres que ha fet publiques el Bloc a partir de les dades oficials municipals: L'endeutament ha anat creixent com l'escuma i dels 7 milions d'euros en el 2000 hem passat als 20 milions del passat 2010. 

I a eixa situació hem arribat després que el PP haja incomplit tots els Plans de Sanejaments de la Hisenda Municipal redactats i aprovats pel mateix PP en les darrers legislatures. I arribem a eixe deute després de la pujada, darrere pujada dels impostos municipals entre ells la contribució (l'IBI), que no han servit per solucionar-lo.   

I sembla ser que el pitjor encara està per vindre: abaixada  de recaptació any rere anys dels impostos i taxes derivats de la construcció (ICO), caldrà saber quant ens costarà la broma del parquing del passeig (ja ens està costant en forma de vigilància i altres)....

I la grossa, i no de Nadal, ens pot vindre a partir d'ací poc, en que vorem quants diners caldrà pagar cada any a l'empresa de la piscina després que l'ajuntament s'obligara per conveni a pagar-li el deficit que puga tindre durant els 40 anys d'explotació firmats. Eixe "meravellós conveni econòmic" aprovat pel consistori i pel qual l'ajuntament s'obliga a pagar les perdues de l'empresa va ser votat a favor per tots els partits  excepte el Bloc que votava en contra en considerar-lo un perjudici per a Tavernes i un regal a l'empresa privada concessionària. 

- Grafisme: Copiat í de l'InfoBloc de febrer
-

26 comentaris:

El tio de la vara ha dit...

Any 2007
panfleto del PP

"PISCINA I SERVEIS
Per fi disposem dels diners i dels terrenys.
Els jutjats han donat la raó al Partit Popular i han considerat que la venda de la caserna era legal, en contra de les mentides del BLOC, que han fet perdre molt de temps i diners als ciutadans de Tavernes.
Els ingressos obtinguts de la seua venda pagaran la piscina coberta que molts ciutadans de Tavernes exigixen des de fa molt de temps.
Junt amb la piscina es crearan zones d'oci complementaries"


Si disposaven dels diners? perquè hi ha una concessió? Que han fet dels diners? això no és malversació de fons públics?

Jo no estic d'acord en esperar a les eleccions, ara que? el que vinga darrere que tanque la porta? i tot el mal que han fet? quedarà impune? això no està gens clar.

El meu deute que el paguen Vidal ha dit...

Bona tasca la de la gent del Bloc, per estar al corrent i informar-nos de tot el que ocurreix al nostre poble... i l'alcalde de festa en festa...
Si es que tenim el que ens mereixem!!!

jc ha dit...

la gestió d'aquest ajuntamente no te nom. i les obres que estan fent per els sequers i enfront del bar granero i per altres llocs; com ho pagaran? es un tòpic,però ara cara eleccions a adecentat un poc el poble.

Anònim ha dit...

Hi ha una cosa "tio de la vara" que vull que sàpigues: l'any 2007 el PP no tenien els terrenys perquè Conselleria no havia aprovat encara la modificació sol·licitada l'any 2004 del Pla Parcial del Vergeret que facilitaria tindre'ls.
La Generalitat va aprovar la modificació dins de la present legislatura, per això la concessió i tot el demés no es va poder fer fins fa uns anys. Per tant, primera mentida.

Segona mentida: el Bloc no es va oposar mai a fer una piscina, sino a que els diners de la venta de la caserna de la Guardia Civil es dedicaren a finalitat diferent de la marcada per la llei. I la llei, si el solar de la caserna, era patrimoni del sòl no es podia dedicar a gasto corrent, com era la previsió inicial del PP.
Només cal llegir les actes dels plens municipals per saber-ho.
Ara, cosa diferent era allò que es va propagar perquè no podia mai dir, quan governaven en la Generalitat que el seu partit els havia paralitzat anys i anys el Pla Parcial i no podien començar-la per això.

El tio de la vara ha dit...

Any 2007
panfleto del PP

"PROGRAMA ELECTORAL PARTIT POPULAR TAVERNES DE LA VALLDIGNA
49.Adaptació de circuits esportius per la pràctica del fúting en zones esportives de Tavernes com el Parc del Cantalot, nous sector de la platja i poliesportiu municipal.Tots estos en nicli urbà i degudament il·luminats.
62.Construcció d'un nou poliesportiu en la platja que incloga unes instal·lacions per a la pràctica de l'atletisme
63.Construcció d'un velòdrom per a la pràctica del ciclisme que incloga una pista de patinatge.
78.Zones Wi-Fi per accés a internet a través de sistemes municipals.
88.Crear un centre de dia per a la tercera edat i/o discapacitats.
91.Crear un centre de treball per a disminuïts psíquics i que no s'hagen de desplaçar a altres poblacions.
93.Exigir al ministeri de Medi Ambient la regeneració definitiva de la platja de la Goleta.
95.Construcció d'un parc de bombers en l'actual subestació elèctrica de Tavernes"


fins ací puc llegir...

Beni ha dit...

Ai, senyor, que es veu de quina cama aneu coixos.... a mi tant em fa que siguen del PP, com del PSOE, com del Bloc qui ho faça malament, però a vosaltres no. Si hi ha una mala gestió del PP ho denuncieu (molt bé) com passa a Tavernes. Però segons em diuen amics de Benifairó el Bloc a Benifairó, no es queda curt (mala gestió), i vosaltres no ho denuncieu (molt maaaal). Poc a poc aneu perdent credibilitat.

Jo votaré a Benifairó per la cup, per cert, saps algo sobre la desaparició del Bloc a Beni? Deries INFORMAR

BeniBloc ha dit...

Li agrairiem a Beni, que segur estem que no és de Benifairó, perquè demostra desconeixement total, que cal distingir entre mala gestió, o siga es gasten els diners i hi ha deficit sense fer res, o es gasten els diners i el deficit està en que s'han fet moltes coses (auditori, transformació del centre del poble, clavegueram i col·lectors nous, contenidors soterrats, plaça 9 d'octubre, plaça de l'ajuntament, etc, etc).
Admetriem que digueres el que dius si no s'haguera fet res, però en els 4 anys últims, perquè els 4 primers ens dedicarem a solucionar problemes d'anteriors corporacions (aigua potable privatitzada), hem fet més que alguns en 16.
I que desapareguem? Què vols que et diga, tu t'ho creus? Nosaltres no.
Tu que no eres de Benifairó i ho dones a entendre quan dius "em diuen amics de Benifairó" estaria bé que t'assabentares primer.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Què perdem credibilitat?
Els darrers dies s'han llegit 672, 712, 607 i 671 pàgines i sumem ja practicament 224.000 visites des què hem eixit al carrer.

Deuriem? Nosaltres no devem res a ningú. Amic, açò no és l'organ oficial del Bloc ni depenem del Bloc (Ara, si ens ho paguen... Nosaltres amb una bossa de cacau per la Cotorra i de bon pinso ens conformem. Res de "tratges")

Quan ens informen, La Cotorra informarà, com informarem de tots aquells que ens informen. Cosa que venim fent de fa més de 2 anys.

El tio de la vara ha dit...

ie el de beni!
el que dic, no ho dic, ho afirme. Nomes cal que fulleges el programa del PP de 2007 cau pel seu pes. Aporta tu el del bolc de 2007 de beni i compara'l en el que han fet. Això és ser objectiu, i saps? el PP ha fet una bona bonyiga de bou podrida! ara que pague! i si no t'agrada per alguna cosa serà. Qui coixeja?

Curiós ha dit...

Algú sap on es podria aconseguir el programa electoral del PP del 2007 a Tavernes?
Moltes gràcies

Beni ha dit...

Clar que no soc de Benifairó, però allí tinc la casa i és on visc, in aneu amb milongues.... clar que han fet coses a Benifairó... qui ho nega? Però calia fer-les si no hi havien diners? A ma casa, si no podem beure un vi de 10 euros, ens conformem en un de 3 euros, i aixina gestionem al nostra economia, no és bon gestor qui més diners es gasta, si no aquell que gasta en mesura del que te.

Queda clar? I clar que se de quin peu aneu coixos, i el nombre de gent que vos visita no vol dir que estiguen tots d'acord amb el que digueu, i amb el vostre ideari.
Cadascú és lliure de pensar com vullga, això faltaria, i també és lliure d'opinar en qualsevol foro siga el que siga, sense que el massacren, ni el censuren, (eh Cotorra?). i ho torne a dir, votaré CUP a Benifairó, per això estic empadronat allí, i segons em diuen amics de Benifairó (no fa molts anys que visc a Beni) la cosa está un poc podrideta al bell centre de la Valldigna.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic, Beni, no hi ha més sord que el que no vol sentir. Això de que cadascú és lliure d'opinar en el fòrum que vulga.... no s'ho creu vosté.

Ací sí que pot opinar, i ja veu, ni massacrem ni censurem. Si fos així el seu primer comentari ja no l'hauriem publicat.
Que no hem publicat de vegades algun comentari? No ho hem negat. Potser ni arribe a l'1 per mil. I no per culpa nostra, sinó per l'autor per no saber el que es pot o no es pot dir. O per fregar l'insult. Ara vosté és lliure de pensar el que vulga i de creure a qui vulga.

Una cosa li avisem: no conteste aquesta contestació de la seua contestació perquè no la publicarem.
Vosté ha dit la seua, li hem contestat. Ens ha tornat a contestar dient la seua, li hem respost. Estem en pau.
I el que vosté pense o no de La Cotorra no és important, ni per als lectors, ni per a nosaltres. Ni té res a vore amb el tema.

Dubte molt que en un altre blog li ho hagueren consentit. I damunt que ens tracte de censors!!!

Anònim ha dit...

El que firma Beni deu ser un dels poquissims afortunats que ha pogut pagar la casa, el cotxe i el xalet a la platja sense hipotecar-se. ¿A que sí?

Un ajuntament és com tu dius una casa i quan no puc, m'hipoteque i m'empenye si vull arreglar-me la cuina, canviar-me els poble o fins i tot canviar-me de pis.
I l'ajuntament fa igual.
Ja li ho diuen adés: el problems no és empenyar-se sinó que eixos diners estiguen i es reflexen en alguna cosa per al poble. I això a Benifairó està ben clar i també li han dit en que s'han gastat els diners. L'auditori només que més d'un poble més gran voldria, ja s'ho val la pena.

I pense voste eixos 20 milions de Tavernes en deutes on estan. Els meus amics de Tavernes també en diuen que fa 16 anys que no s'ha fet res allí. Bé , l'institut i això ho paga la Generalitat i ara potser la piscina, però això ho fan perquèn van malvendre el cuartel antic de la Guardia Civil.

El tio de la vara ha dit...

les hipoteques haurien de estar a nom de l'alcalde que les ha fet, si no les paguen en temps que les paguen després, no pot ser que ells facen inversions sense riscos, per això cobren el sueldaco que cobren! per a córrer amb eixos riscs no? així si no ho gestionen bé en acabar la legislatura que ho paguen ells.

Manolo has arruïnat al poble!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tio de la vara que ens tancaran!
Un poc de calma en el llenguatge, que el segon es impublicable.

I tan bonica com es Sicilia en pla turista!

J. de Beni ha dit...

Tota la raó Tio de la Vara, les hipoteques a nom de l'alcalde que les ha provocat, TOTES, TOTES. A vore si ho apliquen a tots.

¿perquè tanta ineptitud? ha dit...

¿Algú en pot dir perquè al Passeig del País Valencià, hi ha dos requadres al paviment fets de adoquins( mol mal possats per cert i un perill per als xiquets), diferents a la resta de la pavimentació, i a mes estan enquadrats per quatre postes amb dos luminaries cadascun.? ¿pot ser que fora per a posar la falla gran i la infantil respectivament? Si tot lo anterior es cert... ¿ perquè enguany no les posen ahi? ¿ perquè una entitat privada condiciona la urbanització de un espai public? ¿tot això qui ho paga?

Anònim ha dit...

estic d´acord amb el tio de la vara, sobre tot en el que no s´ha publicat referent a alguns dels habitants de Sicilia

La Cotorra de la Vall ha dit...

Podem estar totalment d'acord però ens trobem amb un problema: les coses s'han de demostrar si cal davant un jutjat i nosaltres no podem demostrar-les, no tenim dades per fer això.
Si qualsevol dels nostres lectors, té papers, documents que demostren el que diuen, segur que no tindrà por a firmar qualsevol cosa amb el seu nom i cognoms. I per tant que ho facen així.

El llenguatge és molt ric i les coses es poden dir de moltes maneres.

No pensem que siga difícil comprendre que es buscarà qualsevol motiu per tancar-nos el blog i més ara en eleccions. Està clar que no som la SER, ni Canal 9, però si podem ser una pedreta dins de la sabata que impedesca caminar. Je ens enteneu.

Gràcies per la vostra comprensió.

Beni ha dit...

A aquell que diu, que sóc dels poquíssims que hauré pagat la casa, el cotxe i el xalet sense hipotèca. Per primera, ni m'he plantejat tindre xalet, així, que per ahi falles, el cotxe, el cotxe el tinc pagat ja fa 5 anys, és d'un model que segurament a tu el farà riure. I la casa, malauradament, estic pagant-la a una hipotèca a molts anys. Així, que com a visionari, no vals molt. Jo tant sols he dit, que si no puc fer alguna cosa, per què els meus guanys, no ho permeteixen, no ho faig i s'ha acabat. Tots els meus coneguts tenen millor casa, millor casa, i poden eixir tots els estius de vacances als millors hotels. Jo tinc una casa que poc a poc vaig reformant-la, (no puc fer una reforma integral, per què no dispose de tants diners), tinc un cotxe, (el tinc per què el necessite per treballar), i de xalet res (com t'havia dit), i les vacances de moment res, així que ja saps que la meva economia no es pot tractar de bollant. Si algú no vol entendre que és millor no tenir certes coses i administrar el bens d'altra manera és ser millor gestor, ho puc entendre, cadascú és lliure, però jo pense que a Beni, arreglar la Plaça de l'Ajuntament (no feia falta), l'Auditòri (segons m'han comentat algún music, ha estat un fiasc), endreçar el centre del poble (si no hi han diners, tampoc és tant necessàri). Si vosaltres penseu diferent, sou molt lliure, però per fer-ho jo diferent, no comenceu a fuetejar-me dient si sóc de Beni, o no, que si tinc tants bens materials sense hipotecar-me o no, o no se quines bestieses més, i tant sols per criticar la gestió del Bloc a l'Ajuntament de Benifairó. I criticant, no faig cap ofença a cap partit, ni a cap persona, ningú som perfèctes.

Anònim ha dit...

Efectivament, amic Beni, ens ho acaba de confirmar: vosté és perfecte. Si tots férem com vosté, apanyar-nos amb el ens deixen tindre els nostres amics capitalistes, estaríem en l'edat mitjana.
Tot el que diu no té cap lògica: la societat, i vosté ho sap no funciona així. Els ajuntaments s'endeuten com perquè saben que els ingressos són segurs.
Que arreglar la plaça no feia falta? Que fer obres en el centre del poble tampoc?
Efectivament vol vosté el que li hem dit fa poc: com en l'edat mitjana, agafar l'orinal, dir aigua va i llançar al carrer. Però de què vas?
I torna vosté a dir això de m'han dit, un amic meu diu... Doncs jo també li dic perquè m'ho diu gent de Tavernes i Simat que han estat en concerts a l'auditori que els dona enveja vore'l en Benifairo i no els seus.
I per cert el cotxe no cal per anar al treball: mitjans publics o en bicicleta.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Estàvem parlant de deute dels ajuntaments no de consideracions personals. Per tant, fent us de les atribucions que tenim de moderadors, moderem i anem a deixar sense publicar eixos temes personals.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No defensem ningú però és la norma habitual i sembla ser que hi ha desconeixement en aquest assumpte:

La pràctica totalitat de les obres que es fan en municipis menuts són subvencionades i al voltant de la meitat o més del valor. És l'única forma que tenen els "menudets" d'accedir a serveis esportius, culturals, infrastructures que quedarien reservats "als grans".
Per exemple, la gespa artificial d'un camp de futbol val igual a Tavernes que a Benifairó, però no cal ni dir qui ho pot pagar millor.
I així passa en canviar fanals, empedrar carrer, fer un auditori...

D'altra banda, no es fa el que volen els ajuntaments, sinó que hi ha "programes d'actuació". És a dir, Generalitat o Diputació diuen "enguany hi ha subvencions per canviar il·luminació dels pobles". Subvenció al 50%" i tu potser no ho tenies previst ni tens els diners, però saps que en uns anys ho has de fer perquè ha canviat la llei de lluminaries, p.e. i t'empenyes perquè vols aprofitar eixe 50% o 66'66% de vegades que et donen de subvenció.

I així passa a Benifairó, Simat, Potries i fins i tot de vegades a pobles més grans.

No defensem ningú, simplement intentem informar que passa de vegades i perquè de vegades els ajuntaments fan coses que semblen "rares".

Es el cas fa poc dels Plans E de Zapatero. Eren per a unes coses concretes les subvencions i no per a altres. Si vols, les agafes i sino ho perds.

vicent ha dit...

Això del CUP a Benifairó és una escicció del PP o una altra ramificació de la dreta?

vicent ha dit...

El Beni està cabrejat per alguna cosa. Tots eixos són trepes que no han aconseguit prevendes dels que manen, no han pogut aconseguir els sues interessos i per això critiquen tot el que critiquen i amb la mala llet que ho fan perquè, encara que escrit, es nota la mala bava.

Jo he visitat Benifairó durant varies vegades i he vist que per al poble que és, està millor que Tavernes i altres pobles majors.

Lo dels contenidors soterrats i la polèmica que això va generar és de jutjat de guàrdia. Els veïns, sovint volen millores però de la manera que ells volen, quan i on volen. Si s'ha de posar una paperera que la posen ben lluny de ma casa perquè si no ja no m'agrada la paperera. Si els contenidors soterrats són un benefici per a tots ja no ho és tant si ha d'estar a prop de ma casa.

I així te'n diria més de mil, no sols referides a Benifairó, del què sols conec eixe cas dels contenidors, sinó d'altres pobles. La gent és molt còmoda i interessada. Mal si fas com si no fas. Jo vull que faces però mira on ho fas perquè no vull em moleste a mi, moltesta els demés. Això se'n diu SOLIDARITAT i SOCIABILITAT o se'n diu d'una altra manera? A si, crec que al meu poble això se'n diu CINISME i HIPOCRESIA.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Totalment d'acord, amic anònim en el tema del Potxó. Nosaltres sempre hem entés que era una referència política, i que es referia a la seua aventura política com a cap de la llista municipal que va presentar a Simat. Rellegint mirem que es pot interpretar com un tema personal.
Per tant hem borrat el comentari i demanen disculpes.