L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 19 de març del 2011

Els èxits del govern autonòmic del PP: Ja som els segons PER LA CUA en deute autonòmic a Espanya

El deute de la nostra autonomia és de 17.600 millones d'euros en xifres referides al 2010, la segona regió espanyola segons les dades del Banco de España. Però si prenem el ratio deute/Producte Interior Brut (PIB) sóm la de major deute autonòmic, amb un volum del 17'2  del PIB.

La més endeutada, si serveix de cònsol a algú, és Catalunya on el govern del socialista Montilla deixava l'any passat la xifra de 31.886 milions d'euros i ja per darrere i com a tercera tenim a Madrid, també amb govern del PP, amb un deute de 13.492 milions. Entre les tres, vora el 55% del total de l'endeutament regional.

Segons el ratio deute/PIB, la Comunitat Valenciana està al cap nacional amb un volum com hem dit del 17,2 % del PIB, seguida de Castilla-La Mancha (16,5%), Catalunya (16,2 %), Balears (15,3%) i Galicia (11,2%), tots per damunt de la mitjana nacional que és del 11% aproximadament.
-