L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 4 de febrer del 2011

Simat habilita per al turisme la "Ruta de l'Aigua"



Simat ha habilitat la denominada "Ruta de l'Aigua" amb l'objectiu de donar a conéixer el sistema de rec tradicional i de regulació de les aigües destinades al conreu del camp que es feia per sèquies i assuts. Alhora, l'ajuntament simater  ha aprofitat per donar a conéixer altres edificacions relacionades amb la cultura de l'aigua, cas dels molins.

Las ruta està dividida en dos itineraris d'una longitud de vora 4 kilòmetres cadascu. Un primer passa al costat de la Font Gran i la sèquia que hi naix, amb un trajecte pla pels camps que ens du al repartidor i al molí Companys. Una segona ruta passa pels brolladors del Vaca i va a parar a l'aqüeducte que des de la Font del Cirer proveïa d'aigua al monestir de Santa Maria, des d'on es pot continuar fins a la mateixa font.

Els autors de la Ruta de l'Aigua han estat Aureli Mansanet i Rafael Brines que, junt a l'alcaldessa de Simat, Agustina Brines, del Bloc,  han assenyalat que a més de la posada en valor dels elements històrics i antropològics que formen la ruta, es potencia l'oferta turística. Per tal de que el visitant conega millor l'oferta, al llarg de la ruta s'hi han instal·lat panells informatius en cadascun dels punts interessants.
-