L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 8 de febrer del 2011

A les terres valencianes hi ha 65.000 habitatges nous sense vendre i 45.000 en construcció sense acabar, mentre hi ha que encara vol fer creure que els PAIs dels Marenys i la Granata amb uns 6.000 habitatges més ens salvaran.



Hi ha a Tavernes qui somnia a fer PAIs en els Marenys. I somnia dins d'una situació de crisi general a Espanya i Europa que ha obligat a molts europeus a oblidar el desig de la segona residència en una nació o comunitat assoleiada com la nostra. Això ho sap tothom, i també que no hi ha gent a Europa per comprar, tots  excepte sembla ser el nostre govern municipal entestat en convèncer als vallerets que el PAIs del Mareny es farà. I saben que no, que la mateixa Generalitat del seu partit ja els ha dit que no, que el projecte és inviable. 

I la venta de fum del PAIs de Tavernes xoca de front amb la trista realitat del sector de la rajola, el de la construcció. A les terres valencianes hi ha 65.000 habitatges nous sense vendre, 45.000 en construcció sense acabar i el llast d'un nombre indeterminat de residències de segona mà buides. El sector de la construcció es troba en una gravíssima situació a les terres valencianes. I el nostre govern municipal ho sap. Només ha de vore que ha ingressat per impost de construccions els dos darrers anys. I si vol vore un poc més que se'n vaja a Cullera, on també governen. I que pregunten pel Manhattan a vora Xúquer. I això que eixe projecte estava molt i molt més avançat que el seu de Tavernes. Fa 6 anys, i camí de 7 que estan venent fum de canya als vallers. Ara, mentre hi haja qui s'ho creu!!! 

El sector de la construcció està en coma. Promotores, constructores i immobiliàries aguanten com poden gràcies a una demanda mínima. El sector està paralitzat  a les terres valencianes i l'informe publicat per l'Observatori Valencià de l'Habitatge, diu que en 2007 es van retirar 65.827 visats del Col·legi d'Arquitectes per a construir habitatges, mentre que l'any passat la xifra havia descendit fins a 4.357. 

I mentre el nostre govern municipal ens vol fer creure l'impossible. A les terres valencianes 65.000 habitatges nous esperen comprador segons va informar la setmana passada el president de la Federació Valenciana d'Empresaris de la Construcció, Juan Eloy. Als quals cal sumar tot el mercat de segona mà. I mentre el PP de Tavernes somniant amb els PAIs i amb les 4.000 vivendes o més previstes. I mentre al poble hi ha pisos buits per a donar i vendre. 

I els bancs no va a recolzar projectes impossibles com el PAI dels Marenys, com han hagut d'abandonar els de Cullera. I més encara quan les entitats financeres posseeixen més del 50% de tots els habitatges en estoc.  "Els promotors no han pogut vendre els habitatges i se'ls han quedat els bancs”, relata Ricardo Burriel, director comercial de Vaindeco, empresa promotora i constructora ara dedicada quasi exclusivament a la construcció d'habitatges protegits (VPO). Burriel explica que els bancs tenen en el seu poder més de la meitat de l'habitatge per vendre, i això els obliga a pràctiques com les que explicava de què “quan un client demana finançament per a un pis que no és propietat del banc, posen molts problemes per a finançar-lo. Si per contra s'interessa per un dels del banc, li posaran l'estora”.  
Davant d'aquesta situació, amb els bancs i caixes més interessats a vendre el remanent que tenen de passades aventures, que muntar i/o participar en nous projectes immboliaris... ¿qui es creu encara el PAI dels Marenys?
- Dades i manifestacions extretes de la premsa diària 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Simplement és inmoral que el PP seguixca amb la cançoneta dels PAIS.
No té més idees per a portar el poble avant que vendre fum i mentida?
Cal seguir enganyant al poble per a guanyar unes eleccions que realment tenen quasi guanyades ja "per voluntat" de l'oposició?