L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de febrer del 2011

L'alcaldessa ha dit que NO. Visca la privatització!

Que el PP no està per la tasca de beneficiar ni potenciar l'ensenyament públic, és massa sabut.

Que el PP no està per la tasca d'oferir escolaritat gratuïta als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, és massa sabut.

També és sabut que el grup Compromís-Bloc de les Corts Valencianes ha iniciat una arreplegada de signatgures com a iniciativa popular per dur la Llei a les Corts i que per  llei la Generalitat Valenciana tinga l'obligació de fer escoletes per als nostres menuts.

¿Avantatges? Moltes i no anem a dir-les ací. L'arreplegada de firmes del passat cap de setmana a València ciutat va tindre una protagonista d'excepció: l'alcadessa de València.

A banda de no voler firmar la petició a les Corts, va acabar dient que "ens ho paguem nosaltres". Sí volem escoles per als menusts de 0 a 3 anys, l'alcaldessa us dóna la solució: pagueu-vos-la de la vostra butxaca, rasqueu-vos la butxaca... 

Ho podeu vore a :

http://www.youtube.com/watch?v=dr6LUGXMfLU

- Remés per Bloc-Compromís
-

9 comentaris:

silmin ha dit...

Vaja per davant que estic molt d'acord en que cadascú defense allò que li sembla adequat.
No m'acaba d'agradar la proposta, ja que com a màxim hauria de ser de 16 setmanes a 3 anys per ser coherents (baixes laborals).
Donat que els menors de 3 anys requerixen d'intal.lacions i personal especialitzat (que no sé si hi ha prou gent qualificada a dia d'avuí), algú sap si hi ha cap estudi de la despesa? de les noves normes que caldria aprovar(reglaments escolars actuals no son adequats)? qui es competent per a aprovar-les?.... em pareix un projecte llançat per fer propaganda i poca cosa més

Mestre d'escola ha dit...

Propaganda tots en fan dels seus projectes . Hi ha qui té radio, televisió, premsa i ràdio i diners, sobre tot.

Però no és això el tema que ens ocupa sino l'aspecte legal, etc. Tot això està normatitvitzat i tot està massa fet i legislat, sino no tindriem escoles privades de 0 a 3 anys. La normativa és la mateixa.

Diners? Copa d'America, Formula 1, Canal 9...

silmin ha dit...

Les garanteies q ha d'oferir l'administració pública són sempre molt superiors a les empreses privades,encara q no tendria per qué (jo no hi veig trellat) les normes i la jurisprudència a una empresa privada dicten que si ho ha fet mal cal castigar però sense passar-se no siga que tanque, si ho fa l'adm. qualsevol castig és insuficient.

Això dels diners, no sé com dir-los ja a estes.... del pp, tinc clar que no té nom. Però un dels problemes al meu entendre és la manca d'estudis que es fa abans d'implementar qualsevol política.
I ahí siguen de dretes, esquerres o de la mare de Juanito, em te igual si no en mostren les xifres reals de les actuacions (ni jo ni ningú deuria decidir) és jugar a la loteria.
En benifairó tenen per example una encara que no siga ben bé bressol, a 110 € mensuals el xiquet encara resulta ser una gran despesa per l'ajuntament. 20 xiquets X 110 = 2200 + 2800 de l'ajuntament ( xifra no contrastada, :-))) inventada totalment, però 2 treballadores, llum, neteja, vacances)= 60000 € anuals, fiquem 2 cursos més i a més menuts despeses majors en equipaments. Possem uns 200000 € per cada 2000 habitants, facilment la broma en el País Valencià podrien ser 450 milons € a l'any....buffff i axió que Beni té el local, no ha de comprar o llogar. Inclús deixanto en 200 milions em pareixeria massa.
Si es obligatori, inclús la part que paguen els pares la te que ficar l'adm. per això ho he comptat així.
Actualment, per a mí, l'educació ja és una sangria, així que insistir en el tema de millorar l'educació a base de creixer en stock envers de productivitat no m'agrada.
Aixó sí, preferisc escoltar propostes (que puguen beneficiar a la societat) i discutir sobre elles,mirar-les i remirar-les , que no callant, callant m'estaquen les bestieses eixes que "ens donen nom al món, i situen la Comunidad Valenciana en els plànols". Nom i també ens donen cognom al món: " subnomals ".

vicent ha dit...

Ei, tio! Ets la persona més llesta que conec, encara que siga a la xarxa. Saps de política, d'història, de finances, de cultura, d'educació. Quina llàstima no sigues candidat. Segur et votaria...Però ben lluny. Vull evitar qualsevol qualificatiu per no ofendre, no és el meu estil. Com ta'atreveixes a fer els números que fas? Tu qui ets o et penses que ets?

La signatura que es demana, no en aquest cas sinó en qualsevol altre de recollida de firmes, no és per a fer llei d'això sinó per a que la proposta puga ser, almenys, presentada, estudiada i debatuda i una vegada superats els tràmits legals, presentar-se per a la seua aprovació a les Corts.

Deixa les valoracions i altres qüestions tècniques als tècnics, què en saben o se suposa saben ben bé tot això.

vicent ha dit...

En el meu comentari anterior em referisc a silmin. Per a que queda clar i ningú s'entenga sense ser-ho. Cotorra, mira de posar-ho tu mateix al comentari

La Cotorra de la Vall ha dit...

Queda clar. Estan l'un darrere de l'altre.

Anònim ha dit...

Tens raó Vicent el tal "silmin" es una eminència, pense que son les elucubracions de una ment un tan estranya, costa molt de entendre... i sempre te raó...

silmin ha dit...

Treballe de tècnic. Avalue projectes d'inverisó prou sovint i en cada projecte he de mirar lleis implicades, cojuntura, estudiar el sector, previsions oficials.... el que fan en moltes feines com auditors, consellers d'empresa, caps de departaments.... Fins ara, només he parlat de diners, dels diners públics (depenen de la política) i l'aplicació dels mateixos a cultura, sanitat, .....
Desqualificar no sé perquè. Si et molesten les xifres crides a l'ajuntament (aquest cas de Beni) i que t'ho cofirmen o no, i ja em dius. Jo les he ficat per el poc que sé i intentant ser el més imparcial, recomane programes especialitzats com "presto". També ho haguera pogut calcular per preu de mercat a val. costa 420€ al més x 20 xiquets x 12 mesos = 100800 x3 cursos 302400, quadra si lleves parts de beneficis empresa, impostos,amortitzacions...
En la majoria de casos considere que l'aprovació d'una mesura no depen de les xifres sinó de la voluntat, els diners públics no són per fer més diners, sinó per donar serveis. Però anar de compres sense preguntar que val, que ho faça qui puga amb els seus diners. Els técnics avaluem/presupostem: les persones valoren i decideixen en funció dels seus pròpis objectius.
Candidat he sigut, encara que no en la Valldigna i per familiars vaig deixar la política activa.
Espere que no t'enfades, però arreplegar signatures(sense dir que li costarà a la gent) per a debatre un projecte i només debatre'l sense l'objectiu d'implantar-lo(si es dona el cas) no li veig sentit. Tindre, tenen tot el dret i si això és el que volen per mi perfecte. I que les formes són importants també (per la Rita).
Ara sí, reconec que moltes voltes estic més damunt del que diuen els partits minoritaris/petits, serà per que PP-PSOE els done per perduts?
De tota manera no us preocupeu, si tan molesta la discrepància, te fàcil solució.
Adeu.

vicent ha dit...

Discrepar és bo. Sentar càtedra de tot el que es diu, ja no ho és tant.

Si el teu interés criticant l'iniciativa és deacreditar una opció política que no és la teva, o que no t'agrada, no em sembla correcte ja que, com tu mateix reconéixes: hi han molts projectes que s'aproven i es posen en practica sense calcular ni importar el cost, ni a curt ni miktjà termini.

De tota manera, em manting amb el que he dit. Saps massa de tot. Tingues l'ocupació professional que tingues, això no vol dir que estigues qualificat per a tot. Deixa que la resta, des de el nostre desconeixement i bona voluntat discrepem i no ens mareges amb xifres que no te les creu ni tu, perquè jo també podria aportar altres xifres, en altres casos, però això no correspon.